註冊 登入

你哋老婆外家啲親戚衰唔衰?

你哋老婆外家啲親戚衰唔衰? E-mail 此主題給朋友

我老婆有個舅父好衰格,同佢講嘢成日都揾位串狗你,但係有時佢同你講嘢又唔可以唔答佢,所以我老婆成日話我唔出聲,對住呢啲咁嘅人講少句好過啦, 同佢好好哋講嘢,佢都可以無啦啦串狗你,超無癮。佢老婆仲衰狗格,同佢打招呼佢都冇反應,我每次去外母度同佢hi就算數,之後成晚都冇講嘢。

唔知大家老婆外家啲親戚係咪咁狗衰呀?

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2018-8-10 08:58 AM 發表

我老婆有個舅父好衰格,同佢講嘢成日都揾位串狗你,但係有時佢同你講嘢又唔可以唔答佢,所以我老婆成日話我唔出聲,對住呢啲咁嘅人講少句好過啦, 同佢好好哋講嘢,佢都可以無啦啦串狗你,超無癮。佢老婆仲衰狗格,同佢打招呼佢都冇反應,我每次去外母度同佢hi就算數,之後成晚都冇講嘢。

唔知大家老婆外家啲親戚係咪咁狗衰呀? ...
直接鬧

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2018-8-10 09:33 AM 發表

直接鬧
其實有時配偶d親友,連朋友關係都不如。

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2018-8-10 09:39 AM 發表

其實有時配偶d親友,連朋友關係都不如。
根本唔係朋友咁點解唔直接鬧

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2018-8-10 09:46 AM 發表

根本唔係朋友咁點解唔直接鬧
你估我唔想即時小狗佢咩,不過成日見,反面之後我老婆難做咋。

講真,我就算以後晤見有乜所謂啫,我又唔使靠佢,話撚之佢。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2018-8-10 09:33 AM 發表

直接鬧
遲d仲話一齊返大陸玩兩三日。
我唔去,老婆又發癲,焗住去。
痴撚線。

平日間中返去食飯,夜晚對住3小時已想死,週身晤聚財,而家對3日呀。

睇吓果幾日有冇機會行開一陣,自己透吓氣。

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2018-8-10 12:24 PM 發表

痴撚線。

平日間中返去食飯,夜晚對住3小時已想死,週身晤聚財,而家對3日呀。

睇吓果幾日有冇機會行開一陣,自己透吓氣。 ...
搵次認真而且嚴肅地同老婆表達你極度唔喜愛佢啲親戚

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2018-8-10 12:25 PM 發表

搵次認真而且嚴肅地同老婆表達你極度唔喜愛佢啲親戚
佢知呀,咪話叫我唔好理佢呀、唔好上心呀、佢係咁咖啦……………………之類嘅廢話囉。

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2018-8-10 12:42 PM 發表

佢知呀,咪話叫我唔好理佢呀、唔好上心呀、佢係咁咖啦……………………之類嘅廢話囉。
佢知你唔鍾意都仲叫你去對住佢哋咁即是唔顧你感受

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2018-8-10 12:24 PM 發表

痴撚線。

睇吓果幾日有冇機會行開一陣,自己透吓氣。 ...
全程黑口黑面,比佢地知道大家可以少啲聯絡

引用:
原帖由 喵喵S 於 2018-8-10 12:49 PM 發表

我每次返外母度,見到佢都已經黑口黑面,做哂。☻

回覆 引用 TOP

實有呢d親戚

引用:
原帖由 喵喵S 於 2018-8-10 12:49 PM 發表

真係可以少d聯络就好呀,不過唔得咋。

佢平時成Q日返佢家姐(即是我外母)度食飯。

新年、中秋、做冬、團年又見,避唔到。

引用:
原帖由 呢個真空的妹頭 於 2018-8-10 12:55 PM 發表

實有呢d親戚
佢真係好鳩衰,例子:
有次講開讀中學,我話我讀xx中學,其實果間係好中學,佢特登話:xx中學d學生好渣咖?
成日揾位踩人,挑那星,狗口長不出象牙。

其实普通傾偈啫,你問我先答,又冇得罪佢。真仆街。

招呼都费事打!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。