註冊 登入

冇諗清楚先結婚?而家後悔 香討焦點

冇諗清楚先結婚?而家後悔 E-mail 此主題給朋友

同老公拍左9年拖
今年註冊了,但係其實我地一直都無試過同居,只係覺得都拍咁耐咪結婚,結完之後一直都未一齊住,原因係因為儲好一筆錢先租屋,係呢段時間裡面其實得覺得自己好似同單身無咩分別,甚至覺得單身仲好,因為唔知咩原因我地就算見面都會因為好少事就鬧交
我覺得自己根本冇考慮清楚就結婚咁,而家先黎後悔

引用:
原帖由 香煎巨額筍盤 於 2018-8-9 10:59 PM 發表

同老公拍左9年拖
今年註冊了,但係其實我地一直都無試過同居,只係覺得都拍咁耐咪結婚,結完之後一直都未一齊住,原因係因為儲好一筆錢先租屋,係呢段時間裡面其實得覺得自己好似同單身無咩分別,甚至覺得單身仲好,因為唔知咩原因我地就算見面都會因為好少事就鬧交
我覺得自己根本冇考慮清楚就結婚咁,而家先黎後悔 ...
因為你嫁咗個廢柴無樓

熄燈,鎖門,爆大鑊
我都唔介意佢冇樓啦
而係而家咁既情況我覺得好亂
我係好後悔自己咁衝動就走左去結婚
但佢對我又唔係話差
我地連真正同居都未試過
早知我聽朋友講 應該同住過先好結婚

引用:
原帖由 香煎巨額筍盤 於 2018-8-9 11:24 PM 發表

我都唔介意佢冇樓啦
但佢對我又唔係話差
我地連真正同居都未試過
早知我聽朋友講 應該同住過先好結婚 ...
既然佢俾唔到幸福你你都唔好俾好日子佢過

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 香煎巨額筍盤 於 2018-8-9 10:59 PM 發表

同老公拍左9年拖
咁樣結婚本就係本末倒置,時間錯遇著錯誤的人,從此就將錯就錯,咁就一世

回覆 引用 TOP

我唔想錯落去
咁我係咪應該同佢傾下係咪應該繼續落去?
佢之前一直都話會租會租
但又唔見有咩實際行動
一直都話未儲夠錢 夠就租
仲怨我份工作人工唔夠 難一齊儲錢...
拖到呢一刻我已經唔係好想同佢一齊住
自己一個感覺更好

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2018-8-9 11:18 PM 發表

因為你嫁咗個廢柴無樓
因為佢遇著個八婆,無口德......

引用:
原帖由 香煎巨額筍盤 於 2018-8-9 11:51 PM 發表

我唔想錯落去
佢之前一直都話會租會租
但又唔見有咩實際行動
自己一個感覺更好 ...
租屋洗幾錢吖佢根本係搵藉口你不如諗清楚係咪真係要成世對住個咁嘅人

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2018-8-9 11:59 PM 發表

因為佢遇著個八婆,無口德......
唔覺

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 香煎巨額筍盤 於 2018-8-9 23:51 發表

我唔想錯落去
佢之前一直都話會租會租
但又唔見有咩實際行動
自己一個感覺更好 ...
又唔係買,又唔租屋? 即係同99一齊住? 如果係咁就無謂喇! 貧賤夫妻百事哀!

回覆 引用 TOP

你們各自收入幾多?
租劏房都冇$?

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧

回覆 引用 TOP

港女抵死

回覆 引用 TOP

引用:

同老公拍左9年拖
你地拖太耐。。。變左有d 為結而結。
只要你地是但一個身邊出現稍為好傾d ge 異性。。。你地就。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香煎巨額筍盤 於 2018-8-9 11:24 PM 發表

我都唔介意佢冇樓啦
但佢對我又唔係話差
我地連真正同居都未試過
早知我聽朋友講 應該同住過先好結婚 ...
其實很多流存的話都很有意思”相見好同住難”,樓主試下將問題同老公溝通,兩個人一齊必定有磨擦,但必須互相忍讓才可以走得更遠。努力

後悔昰正常的

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。