註冊 登入

[[有圖]] 韓式仿真飄眉分享

[[有圖]] 韓式仿真飄眉分享 E-mail 此主題給朋友

尋日去左尖沙咀isquare附近做飄眉.. 我覺得效果都唔錯嘅,係呢度同大家分享下啦。

咁我本身就係眉毛比較稀疏嘅,只有眉頭有眉毛,眉尾就比較散,一般自己都係會畫韓式平直眉。我同好多無乜眉毛嘅女仔一樣,經常會擔心畫左嘅眉會甩色,唔好話係去沙灘個D啦,落雨嘅話仲要帶定枝眉筆出街方便補妝。真係受夠 我一直覺得無底妝都唔重要,但無眉真係唔掂,因為我都係有少少包包面嘅,無眉嘅話真係好殘同好腫。
係呢度就唔出樣喇,如果有興趣知多D嘅sis 可以PM我嘅。

上圖係我落左妝嘅眉下圖就係完成圖黎嘅

幫我整眉個師傅好細心,佢問左我想整邊類眉之後,就根據我個面形設計左個眉啦,佢話我係長面形,本來嘅眉形太幼,會顯得面更大,所以幫我加粗左少少眉(本來都有少少擔心太粗嘅,因為佢幫我設計個時個樣就同完成係一樣嘅,但佢話初次上色會甩同變窄大概1/3左右)  
然後就上麻醉藥,大概敷左25-30分鐘就開始飄喇。其間我又真係唔覺痛wor,係得一兩下似比針吉咁,都無流血,係接受到嘅XDDDD 期間師傅耐唔耐就問我痛唔痛,要唔要補藥咁,我就覺得OK,整完都無咩紅腫,可以影相同見人。師傅話我整呢隻眉唔會點結痂,同佢都有比枝藥膏我搽,話濕少少水都唔怕,因為有保護作用。

如果想睇康復期,我就之後再出post啦^^ 講住咁多先~~~~~~

我最近都想搵飄眉呀 
見到烈女你效果唔錯咼,一絲絲紋上去真係幾自然
不過想睇下你過幾日既效果圖先,繼續update呀!!! 

佢有隻係霧嘅 但我想自然D 呢隻係仲要自己畫下眉咁 落左妝唔會乜都無曬咁赤裸lor

回覆 引用 TOP

嘩,樓主條眉真係飄得好靚喎,我都想飄眉同眼線呀,真係唔痛?可否PM 邊間呀?

整🉐️好自然!可否pm我地址?謝謝你😀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cowcowbb11 於 2018-8-7 05:35 PM 發表

嘩,樓主條眉真係飄得好靚喎,我都想飄眉同眼線呀,真係唔痛?可否PM 邊間呀?
唔係好痛Wor...因為佢要幫我敷麻醉藥, 整個時又無乜感覺,似比人「蚊」眉咁...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wonderyi 於 2018-8-7 05:15 PM 發表

我最近都想搵飄眉呀 
見到烈女你效果唔錯咼,一絲絲紋上去真係幾自然
不過想睇下你過幾日既效果圖先,繼續update呀!!! 
haha 呢個係第三日嘅情況 比大家睇下啦!!!!

顏色比第一日深色左 但講都唔會覺得我整完眉 最多似唔小心重手左DD

引用:
原帖由 香煎奔放的烈女 於 2018-8-8 11:11 AM 發表

haha 呢個係第三日嘅情況 比大家睇下啦!!!!
顏色比第一日深色左 但講都唔會覺得我整完眉 最多似唔小心重手左DD
哇 第3日效果都唔錯,真係好似自己畫甘,想知你係咪可以自己揀色嫁?
我想整但又好驚好黑好深色好唔自然 

引用:
原帖由 wonderyi 於 2018-8-8 11:22 AM 發表

哇 第3日效果都唔錯,真係好似自己畫甘,想知你係咪可以自己揀色嫁?
我想整但又好驚好黑好深色好唔自然 
有色揀嘅 師傅係幫我溝左少少色灰黑加少少啡咁 會自然D, 我有考慮過整啡嘅 不過我少染頭髮都係揀自然色好..... 同埋都要睇下膚色 都會影響顯色

引用:
原帖由 中午小休閒 於 2018-8-7 11:35 PM 發表

整🉐️好自然!可否pm我地址?謝謝你😀
因為我新手 我只收到pm覆唔到你呀
你可以pm email比我嗎? 我email資料比你呀

回覆 引用 TOP

整🉐️好自然!可否pm我地址?謝謝你🙏🏼🙏🏼

引用:
原帖由 daiichi 於 2018-8-8 12:55 PM 發表

整🉐️好自然!可否pm我地址?謝謝你🙏🏼🙏🏼
因為我新手 我只收到pm覆唔到你呀
你可以pm email比我嗎? 我email資料比你呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香煎奔放的烈女 於 2018-8-7 05:02 PM 發表

尋日去左尖沙咀isquare附近做飄眉.. 我覺得效果都唔錯嘅,係呢度同大家分享下啦。

咁我本身就係眉毛比較稀疏嘅,只有眉頭有眉毛,眉尾就比較散,一般自己都係會畫韓式平直眉。我同好多無乜眉毛嘅女仔一樣,經常會擔心畫左嘅眉會甩色,唔好話係去沙灘個D啦,落雨嘅話仲要帶定枝眉筆出街方便補妝。真係受夠 我一直覺得無底 ...
請問地址

引用:
原帖由 q345 於 2018-8-8 02:43 PM 發表

請問地址
有興趣可以pm email比我呀 因為我係新手 唔覆得大家

回覆 引用 TOP

27 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。