註冊 登入

老公賭錢

本主題由 粵X 於 2018-8-7 09:55 PM 移動

老公賭錢 E-mail 此主題給朋友

我同老公結婚差唔多兩年, 上個月尾佢突然之間失蹤咗,之後夜晚打吡我話,對唔住我因爲佢賭錢輸曬我哋聯名戶口的錢同埋我結婚的金飾仲要爭銀行三十幾萬,覺得好對我唔住冇面目見我同佢啲朋友同事,佢好後悔唔知點面對我哋, 當時我勸咗佢返嚟先,講真,真係擔心佢做傻事,到夜晚佢返咗嚟見佢個樣好頹,我哋冇吵我好心平氣和問佢點解會咁?佢話,原來一直都有賭不過一開始都係細細地玩下,點知輸咗就想追返點知越輸越多, 又驚畀我知道鬧佢 ,就繼續賭,賭到個人開始失控,聽完我問佢之後會點做?佢話唔知,我講,你可唔可以保證以後都唔賭,佢話 ,保證唔到,當時我真係控制唔到著咗,我叫佢搬出去住,等諗清楚戒賭先再搵我啦,佢都冇話咩嘢搬咗出去住, 但係呢幾日我哋都有聯絡,唉…我想問,賭仔 可唔可以真係戒到賭?我應唔應該再吡一次機會佢?( 我哋結婚前佢都試過一次到畀我知道咗我好嬲話要分手佢話咗之後唔會再賭,不過個次就三四萬蚊)
註:我老公係我心目中絕對係一個好男人(沒發現佢賭錢之前)做嘢有責任心, 對朋友有求必應 對我千依百順 對我屋企人事事優先。

廢佐佢

引用:
原帖由 床上自我的甩頭 於 2018-8-7 11:14 AM 發表

廢佐佢
如果可以咁決絕我就唔使煩啦🤦🤦🤦

找一些戒賭機構幫下佢,如果他是一個有責任感和好老公,唔好放棄佢和比㳄機會佢啦,加油

引用:
原帖由 東方狂野的魚蛋 於 2018-8-8 01:16 AM 發表

找一些戒賭機構幫下佢,如果他是一個有責任感和好老公,唔好放棄佢和比㳄機會佢啦,加油
我一直吡緊機會佢,佢都有去不過我都係好驚🙈🙈🙈佢再去賭點算?我而家諗起要還成30幾萬嘅數就好徬徨🤦🤦🤦好想問呢度有冇戒賭成功的好例子?

賭仔一名,可以放棄

回覆 引用 TOP

真正賭開錢嘅人係好難戒

回覆 引用 TOP

賭仔蓋棺個日就真係戒左喇!你頂得順,就繼續!

佢唔會改架啦.只可以叫佢賭細D.

回覆 引用 TOP

無可能自己或者屋企人幫佢戒到賭,搵專業人仕幫

http://www.info.gov.hk/gia/general/200310/14/1014249.htm

回覆 引用 TOP

我中四識賭馬,六歲識打牌。中五試過一場馬輸幾佰月頭輸晒成個月零用。
卅幾年後今日,可以佰幾萬買匯豐,中電,領展(理論上長線齋收息都贏硬)而全日賽馬投注佰幾蚊。
馬會真係多得我唔少。

引用:
原帖由 tan714 於 2018-8-8 02:02 AM 發表

我一直吡緊機會佢,佢都有去不過我都係好驚🙈🙈🙈佢再去賭點算?我而家諗起要還成30幾萬嘅數就好徬徨🤦🤦🤦好想問呢度有冇戒賭成功的好例子? ...
你幫佢還就一定戒唔到,切記!自己的債自己還,就算佢很改,往後每天比$佢搭車食飯,絕不能有$畀比揸手, 毒癮同賭癮一樣艱戒!!!

你老公同我好似.....
我都戒架啦😢
驚自己唔得
就要比人控制財務

引用:
原帖由 tan714 於 2018-8-8 02:02 AM 發表

我一直吡緊機會佢,佢都有去不過我都係好驚🙈🙈🙈佢再去賭點算?我而家諗起要還成30幾萬嘅數就好徬徨🤦🤦🤦好想問呢度有冇戒賭成功的好例子? ...
講真,戒賭非常難。戒賭機構只是心靈慰藉,除非當事人自己都想戒,要知道問題所在,搞清楚自己是病態賭徒的事實,否則沒有人可以幫助。放心,一定有成功例子,我是過來人。

回覆 引用 TOP

建議樓主開YouTube 睇下:ATV 危險人物 賭命

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。