註冊 登入

安心請個女傭,真係咁難?

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-11-22 10:05 AM 發表

sorry, 我吾明你說的提示係乜意思
Sorry,係我個人概一啲認識,所以提出來和大家分享。因為真的有一些男僱主對外傭姐姐有喜好,有時間妳可以上一些交友網站,如Scout,WeChat, SayHi,都可以搵到一些印菲傭post啲性感相做招來,所以女僱主真的要留心

引用:
原帖由 Kenneth6669 於 2018-11-22 11:36 AM 發表

Sorry,係我個人概一啲認識,所以提出來和大家分享。因為真的有一些男僱主對外傭姐姐有喜好,有時間妳可以上一些交友網站,如Scout,WeChat, SayHi,都可以搵到一些印菲傭post啲性感相做招來,所以女僱主真的要留心 ...
吾明

引用:
原帖由 果個懷舊的希望 於 2018-11-22 04:12 PM 發表

吾明
即是除左外傭工作能力,態度,人品(老實與否),精神狀況,還有女傭同屋企個男人,除非姐姐係樣貌身材都是極品,否則有啲男人真係鐘意啲玩姐姐。
想知多啲,去啲交友網,用男人身份同傾下價

引用:
原帖由 Kenneth6669 於 2018-11-22 06:06 PM 發表

即是除左外傭工作能力,態度,人品(老實與否),精神狀況,還有女傭同屋企個男人,除非姐姐係樣貌身材都是極品,否則有啲男人真係鐘意啲玩姐姐。
想知多啲,去啲交友網,用男人身份同傾下價 ...
我想問會唔會試過d case搞到家變?即系比老婆發現

引用:
原帖由 Paparassi 於 2018-12-15 11:50 PM 發表

我想問會唔會試過d case搞到家變?即系比老婆發現
識得一位外藉男僱主同個菲傭搞埋,仲要同佢個外藉老婆離婚

另一個係香港男僱主,偷食屋企個菲傭,先頭聽佢老婆講懷疑佢地,有次個男概出街,跟著老婆都出埋街,我啱啱係大堂同另一個住客吹水,見到佢一先一後出去,點知隔左10分鐘,男概走返屋企,20分鐘後個老婆返嚟,高左幾日見到個女人,話炒左菲傭,日後衹請鐘點

所以話呢區有啲男僱主,送手機連加埋貼紙俾屋企個姐姐,仲要大大聲話等個姐姐開心,做嘢回報返,都唔知回報啲咩囉

回覆 引用 TOP

堅睇彩數,請到搞事工人,基本上你對佢再好都系唔會感激,反而覺得應該甘做,黎到好唔代表會keep住好,就算請白紙黎到之後都可能比同鄉教壞,好睇佢本質。

引用:
原帖由 timeless1 於 2018-12-16 09:26 PM 發表

堅睇彩數,請到搞事工人,基本上你對佢再好都系唔會感激,反而覺得應該甘做,黎到好唔代表會keep住好,就算請白紙黎到之後都可能比同鄉教壞,好睇佢本質。 ...
絕對同意,等於拍拖,結婚好開心,最後離婚收場。

基本上對任何人好,都唔一定有回報,或人地會一定對返你好,可能仲會覺得你個人傻,可以搵你着數。

所以對人好與否,對外傭好與否,真是睇個人修為。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rapbit 於 3/8/2018 07:15 PM 發表

我上年8月請,也是第一次,資料已pm
可否也pm俾我

引用:
原帖由 timeless1 於 2018-12-16 09:26 PM 發表

堅睇彩數,請到搞事工人,基本上你對佢再好都系唔會感激,反而覺得應該甘做,黎到好唔代表會keep住好,就算請白紙黎到之後都可能比同鄉教壞,好睇佢本質。 ...
對外傭基本好得啦,先緊後寬啦!
WiFi 就一定唔好畀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雀躍的核心 於 2019-1-1 01:44 PM 發表

可否也pm俾我
已pm

引用:
原帖由 rapbit 於 1/1/2019 02:06 PM 發表

已pm
謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 3/8/2018 02:35 AM 發表

我從未請過姐姐,但現在想請個菲傭,我係網上睇過好多討論,比我睇到的係,好似要數吾好的agent就一大堆,但好的agent就寥寥可數。又或者當有人說這間好時,又有另一人說它不好。我明白有d野係要靠彩數,但都想搵些易D中彩agent去碰下運氣呀! 如果你地有D比較好agent,可以介紹給我嗎? 誠心請求。我請女傭的目的係照顧我7歲的仔仔。 ...
聘請一些在香港做個幾年的外傭,最少四年,好過由菲律賓來的外傭,有在港工作經驗較好。最好找一些40-50歲這些。

引用:
原帖由 慢了一步 於 2019-1-12 10:40 PM 發表

聘請一些在香港做個幾年的外傭,最少四年,好過由菲律賓來的外傭,有在港工作經驗較好。最好找一些40-50歲這些。
吓!師主你請的工人都是四五十歲?

引用:
原帖由 montejo 於 2019-1-12 11:27 PM 發表

吓!師主你請的工人都是四五十歲?
我嗰個係40嵗呀

又等我update下。姐姐來了兩個月多,暫時表現吾錯。我比90分啦。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。