註冊 登入

安心請個女傭,真係咁難?

引用:
原帖由 rapbit 於 2018-8-3 07:15 PM 發表

我上年8月請,也是第一次,資料已pm
可否PM資料? 第一次請姐姐照顧老人家, 拜託!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-9-7 01:48 PM 發表

明白,謝謝指教
被人呃過,係咪全世界概人都係壞人?
講對人好,人都會對你好,如果對象係外傭,就等於冇外傭,即是係度晒交稅都交廿幾萬概人,仲要斤斤計緊每年加幾多百俾外傭,真係越有錢越度

回覆 引用 TOP

請到未?

回覆 引用 TOP

我個11月中左右到

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-9-28 17:21 發表

我個11月中左右到
都要兩個幾月喎

引用:
原帖由 3882 於 2018-9-29 10:12 AM 發表

都要兩個幾月喎
一般說是三個月,實際情況是10星期左右啦。

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-9-29 10:51 發表

一般說是三個月,實際情況是10星期左右啦。
希望妳請到個好嘅。
我第一個做唔夠半年就炒咗佢。

回覆 引用 TOP

咁你現在有姐姐嗎?

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-9-29 10:53 發表

咁你現在有姐姐嗎?
現在無喇

回覆 引用 TOP

我個姐姐來了兩星期了,到現在還可以。我會keep住同大家分享

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-11-21 11:18 PM 發表

我個姐姐來了兩星期了,到現在還可以。我會keep住同大家分享
蜜月期

回覆 引用 TOP

留待觀察吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-11-21 11:18 PM 發表

希望係開心分享

溫馨提示:如果屋企有男主人,外傭係30度Or樓下,留意佢同外傭,有冇送舊手機,手機貼紙,呢啲咁另類概關心

引用:
原帖由 Kenneth6669 於 2018-11-22 09:30 AM 發表

希望係開心分享

溫馨提示:如果屋企有男主人,外傭係30度Or樓下,留意佢同外傭,有冇送舊手機,手機貼紙,呢啲咁另類概關心
sorry, 我吾明你說的提示係乜意思

睇下好唔好彩架咋.. 不過我請過幾個.. 認為印傭比菲傭好,最好揀未黎過香港,會比較純

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。