註冊 登入

安心請個女傭,真係咁難?

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-9-2 10:44 AM 發表

已請了,謝謝
👍🏻😊

精選樓盤
引用:
原帖由 藍眼淚^^ 於 2018-9-2 02:08 PM 發表

👍🏻😊
都是好朋友介紹 現在等,11月初到。希望個姐姐正正常常啦。

引用:
原帖由 驚世駭俗 於 2018-8-10 03:22 PM 發表

當ching請個工人瞓廳,你可以試下
收到投訴你可以用呢個嚟解釋
人內心充滿對外傭概仇恨,亂教人,信左就雙目失明

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-9-2 02:47 PM 發表

朋友介紹應該好D,希望幫到你手😊🙏

引用:
原帖由 藍眼淚^^ 於 2018-9-2 05:42 PM 發表

朋友介紹應該好D,希望幫到你手😊🙏
都幫到手啦,現在聽天安排啦

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-9-2 05:51 PM 發表

都幫到手啦,現在聽天安排啦
唔好咁擔心

回覆 引用 TOP

ok, 多謝你呀。日後再可以同你都跟進呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藍眼淚^^ 於 2018-9-2 02:08 PM 發表

👍🏻😊
樓主,有無互簽 job offer

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-9-2 02:47 PM 發表

引用:
原帖由 montejo 於 2018-9-2 08:26 PM 發表

無喎,乜來?

回覆 引用 TOP

什麼來?

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-9-2 08:41 PM 發表

什麼來?
標準合約好多嘢無
job offer 即 supplementary contract
例如
no smoking on duty
tide up hair on duty
day off arrangements
curfew on holiday
no using cell phone on duty
no drunk on day off...

回覆 引用 TOP

即係我列個工作守則清單,要佢答實作認同和尊守?

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-8-3 02:35 AM 發表

我從未請過姐姐,但現在想請個菲傭,我係網上睇過好多討論,比我睇到的係,好似要數吾好的agent就一大堆,但好的agent就寥寥可數。又或者當有人說這間好時,又有另一人說它不好。我明白有d野係要靠彩數,但都想搵些易D中彩agent去碰下運氣呀! 如果你地有D比較好agent,可以介紹給我嗎? 誠心請求。我請女傭的目的係照顧我7歲的仔仔。 ...
好正常。差既先會上來講。好既使鬼同人分享咩。。。

正如。你去家事討論區。有冇見過人講自己屋企點父慈子孝 ?多數係講屋企人點衰。親戚點賤。

又正如。你去婚後生活區。有冇講自己婚後點相親相愛丫?多數講婚後老公性無能。老婆性冷感。一係就第三者。。

咁多個版入面。最正面既只有引人入性。。。。

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-9-2 08:54 PM 發表

即係我列個工作守則清單,要佢答實作認同和尊守?
工作表我是她上工才給

supplementary contract 我個 agent 畀我寫下我的要求(都是上面個幾樣)再簽名,之後連合約寄過去叫她簽

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。