註冊 登入

安心請個女傭,真係咁難?

安心請個女傭,真係咁難? E-mail 此主題給朋友

我從未請過姐姐,但現在想請個菲傭,我係網上睇過好多討論,比我睇到的係,好似要數吾好的agent就一大堆,但好的agent就寥寥可數。又或者當有人說這間好時,又有另一人說它不好。我明白有d野係要靠彩數,但都想搵些易D中彩agent去碰下運氣呀! 如果你地有D比較好agent,可以介紹給我嗎? 誠心請求。我請女傭的目的係照顧我7歲的仔仔。

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-8-3 02:35 AM 發表

我從未請過姐姐,但現在想請個菲傭,我係網上睇過好多討論,比我睇到的係,好似要數吾好的agent就一大堆,但好的agent就寥寥可數。又或者當有人說這間好時,又有另一人說它不好。我明白有d野係要靠彩數,但都想搵些易D中彩agent去碰下運氣呀! 如果你地有D比較好agent,可以介紹給我嗎? 誠心請求。我請女傭的目的係照顧我7歲的仔仔。 ...
你屋企住得舒服嗎?大唔大? 呢個就是關鍵

引用:
原帖由 lady83 於 2018-8-3 05:37 AM 發表

你屋企住得舒服嗎?大唔大? 呢個就是關鍵
普通啦,無法

引用:
原帖由 topmerchandiser 於 2018-8-3 03:05 PM 發表

普通啦,無法
屋企舒服,有裝修.
工人有房
咪好d

工人訓廳,差d
就是甘簡單.

引用:
原帖由 lady83 於 2018-8-3 03:13 PM 發表

屋企舒服,有裝修.
工人有房
咪好d

工人訓廳,差d
就是甘簡單.
如果要工人訓廳
請左都驚佢邊日會去投訴

引用:
原帖由 驚世駭俗 於 2018-8-3 04:13 PM 發表

如果要工人訓廳
請左都驚佢邊日會去投訴
有的
請...既時候說明就可

引用:
原帖由 lady83 於 2018-8-3 04:17 PM 發表

有的
請...既時候說明就可
有既都可遇不可求

要一個好姐姐, 要有一個好中介日後跟進

回覆 引用 TOP

我上年8月請,也是第一次,資料已pm

引用:
原帖由 rapbit 於 2018-8-3 07:15 PM 發表

thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 驚世駭俗 於 2018-8-3 04:19 PM 發表

有既都可遇不可求
真的是中point

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rapbit 於 2018-8-3 07:15 PM 發表

Pls Pm me

回覆 引用 TOP

樓主, "你點對人,人點對你 (或子女)"

好像我家工人,上星期整親手指,結果每晚的飯後清潔全家人争住做
工人飯後只做收衫。(咁當然日間的清潔她照常戴住手套做),
我們幫到的.....只是一點點心意!
PS: 我有三件,最細的只是歲半,他都有幫手拖地

引用:
原帖由 KK_CHAU 於 2018-8-6 01:00 PM 發表

樓主, "你點對人,人點對你 (或子女)"

好像我家工人,上星期整親手指,結果每晚的飯後清潔全家人争住做
工人飯後只做收衫。(咁當然日間的清潔她照常戴住手套做),
我們幫到的.....只是一點點心意!
PS: 我有三件,最細的只是歲半,他都有幫手拖地 ...
這點我明白。但現在關鍵係先找到個安心agent和姐姐先。怕找到間黑店,又或者有計畫玩野姐姐,你做到好過佢親生媽咪,都無用。

回覆 引用 TOP

真系靠彩數

回覆 引用 TOP

100 1234567
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。