[陀B生活] 你地點樣對付妊娠紋?

引用:
原帖由 sasac1 於 2018-8-1 04:58 PM 發表

第一、二胎個時無搽野,但又好好彩真係無出紋
不過今次真係有d驚啦
如果驚就搽定野啱架啦
我身邊有d fd係第一胎冇第二胎就爆紋...我覺得我搽呢隻又幾work

回覆 引用 TOP

生完B爆哂紋又鬆 我就用懶人方法去細既美容院做機 不過真係好work好快就淡哂同實返

感謝大家分享undefined

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KISS黑加倫子 於 2018-8-10 06:29 PM 發表

生完B爆哂紋又鬆 我就用懶人方法去細既美容院做機 不過真係好work好快就淡哂同實返
我個陣有做過機, 但好似冇咩效,反而日日搽護膚油而家淡緊, 我覺得個肚皮鬆哂難搞D, 過左成4,5個月都仲係咁,做運動紮肚都冇用><

搽 cream

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 予平 於 2018-8-21 01:33 PM 發表

我個陣有做過機, 但好似冇咩效,反而日日搽護膚油而家淡緊, 我覺得個肚皮鬆哂難搞D, 過左成4,5個月都仲係咁,做運動紮肚都冇用>
咁要睇下你做咩機啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 予平 於 2018-8-21 01:33 PM 發表

我個陣有做過機, 但好似冇咩效,反而日日搽護膚油而家淡緊, 我覺得個肚皮鬆哂難搞D, 過左成4,5個月都仲係咁,做運動紮肚都冇用>
可唔可以分享你係做邊隻treatment同埋介紹邊隻護膚油?
聽人講紮肚唔係個個都work架,我有個同事生完真係幾層皮墮哂咁,去搵左個整形醫生做拉肚皮手術,鬆皮連埋D紋一次過切晒,就咁睇好似冇生過咁fit,你如果好嚴重可以去試下

回覆 引用 TOP

幾時開始要搽定?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mirandababy 於 2018-7-27 01:10 PM 發表

多數都係同玻璃一樣一爆就越爆越多
搽油or lotion啦
認同

引用:
原帖由 芝媽媽 於 2018-10-5 08:59 PM 發表

認同
係呀, 爆咗第一條之後就一發不可收拾!

回覆 引用 TOP

我今胎試緊狂茶油得唔得。D人成日話関遺傳事,茶咩都冇用。

但我第一胎時。只係唔記得茶中間肚底位,就真係只有果度有爆紋。仲係勁爆果隻。

今胎事隔8年,我由三個月開始,狂茶油。而家八個几月,暫時都仲皮光肉滑。希望到生都仲keep到。 (聽老人家講,食花膠海參都係防肚紋,今胎6個月左右我開始隔日食小小,都唔知關唔関事)

回覆 引用 TOP

26 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。