註冊 登入

男家想同我爭層樓

男家想同我爭層樓 E-mail 此主題給朋友

本人女 29歲
老公家住公屋有父母同一弟(已婚有2個男B租樓住)
奶奶一直當我係外人,對我好多要求
只對叔仔同佢老婆好
因為奶奶好迷信算命,算過我無男丁
係咁的,我爸生前有層私樓
依加爸因為啲事走左,層樓就留左俾我呢個獨生女,媽咪響我細時已另嫁他人
奶奶知道層樓無我老公名就日嘈夜嘈
又猛同親戚呻,又要求想同老爺一齊搬入來住,一係就將層樓讓俾叔仔一家,話始終叔仔有男丁有後代,呢個時候先同我講大家自己人唔可以咁計較
依加日日打嚟嘈,咩說話都聽過哂
又話我憑咩無男丁又住層有三房既私樓
我真係好大壓力,老公又唔出聲幫我,有時講哂愛情說話哄我落佢名,老公平時對我好,係出過軌二次同個人好計較
依加真係大壓力,每次同男家食飯都會有說話聽,叔仔佢地又成日曬有後代,但又無樓住,一家當正我仇人咁
老公又咁男家又咁,已經大壓力要食安眠藥,慢慢對老公心淡,反正無小朋友,真係好想離婚
有冇人可以教我點做?

引用:
原帖由 床下肉肉主角 於 2018-7-26 10:59 AM 發表

老公平時對我好,係出過軌二次同個人好計較
咁都唔離婚, 真係可憐之人必有可恨之處, 自己擺黎

引用:
原帖由 藍色海岸線 於 2018-7-26 11:18 AM 發表

咁都唔離婚, 真係可憐之人必有可恨之處, 自己擺黎
其實都想離婚,但話哂大家一齊左成十年
我老公大我6年 好難決擇

引用:
原帖由 床下肉肉主角 於 2018-7-26 10:59 AM 發表

本人女 29歲
只對叔仔同佢老婆好
依加爸因為啲事走左,層樓就留左俾我呢個獨生女,媽咪響我細時已另嫁他人
又猛同親戚呻,又要求想同老爺一齊搬入來住,一係就將層樓讓俾叔仔一家,話始終叔仔有男丁有後代,呢個時候先同我講大家自己 ...
等睇結果

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 床下肉肉主角 於 2018-7-26 11:23 AM 發表

其實都想離婚,但話哂大家一齊左成十年
我老公大我6年 好難決擇
咁妳繼續接受比人 背叛 謀算 迫害 ......
繼續活係悲劇裡面做主角 ,
得閒上黎呻下點痛苦, 比花生大家食下 .

唔係麻, 咁都忍到, 老公又唔企自己個面, 貼埋間屋比叔仔, 佢地有無病.

其實幫到你既人,只有你自己,好坦白講,由你99開聲個日你就知道,呢件事睇得出,你只系一件生財工具,你只要層樓比左你叔仔同你老公,你都可以搵定地方搬,你BABA留層樓比你,系想你有個地方住,5使靠人地,如果你都比埋人既話,做女人一定要自己堅強啲,你如果一味靠人,你都系等比人害死;哩種老公要,你亦好清楚佢系咩事都5會幫你,只不過系叫做因為你有個錢,佢可以少奮鬥幾年,佢先簡你,正所謂好子不論爺田地,更何況層樓同男家系冇關係,至於分5分手,你真系好好諗清楚,話5定佢求其比分野你簽,你就咩都冇曬....

你爸爸層樓關佢地咩事,擺明想搶你間屋

99 好窮人思想..
咩係窮人思想?? 唔使付出就要有收獲
咩都係利字當頭..你有錢就叫你做媳婦...你冇錢? 叫你唔好痴咁埋呀! 新年都會唔叫你!

你其實都心中有答案, 唔使上黎問啦

你99好恐怖,層樓係你爸留比你,佢竟然諗住谋左佢。你老公出軌兩次都叫好男人?仲要唔幫口,由得佢阿媽迫你?
快d離婚啦,不過小心你老公分你身家。

經過多日的心淡,已打算真係離婚
人生有好多10年

你有本錢又無小朋友,兩個字(離婚)
根本你地無愛可言.老公仲要出過軌,你都頂到,比個叻你!
試下過新生活啦

呢d唔係叫爭,因為根本佢地無份,係明搶。

引用:

本人女 29歲
只對叔仔同佢老婆好
又猛同親戚呻,又要求想同老爺一齊搬入來住,一係就將層樓讓俾叔仔一家,話始終叔仔有男丁有後代,呢個時候先同我講大家自己 ...
如果你唔係老作,咁你真係好冇腦
層樓係你老豆留比你,關男家咩事?男家咁樣根本就想呃你層樓返黎,
如果你唔反抗你真係ON9到極點,
你老公都係1個廢柴,都係想貪你層樓,點解要落佢名?
佢1蚊都冇拎過出黎,唔係諗住結婚可以分老婆身家呀麻?
我係你就1次過屌7佢地全家,屌9個廢老99,咩叫冇男丁住咩3房單位,
你生唔生仔同住咩屋有咩關係,層樓又唔係佢比錢,叫佢咪癲啦
你老公唔幫你既就離婚算啦,佢地1家都係廢柴,你仲後生得29歲仲可以簡呀
偷食過2次都叫對你好,如果你真係落佢名我肯定佢1定即刻同你離婚分你層樓呀

各位
今日晏就同完男家班西人飲茶
又係講埋啲唔岩聽既說話俾我聽
而我所謂既老公亦都係冇幫過我
終於我忍唔住同佢地嘈,我老公唔幫我不突止仲話我點可以咁同長輩講野
亦都終於我累積落來既心淡 我同佢講左離婚
我有朋友做律師,好叻!
我已經打算搵佢幫手
唔知點解一次過拍枱爆完 個心十分舒服!冇唔捨得!
可能我真係已經唔想再同佢有關係
憎佢地憎到想佢地死

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。