• 瀏覽: 5,289
  • 回覆: 22
好同事送我的。。。。
Shisedo Future Solution Foundation $780
真係不會隨便下手,但原來真係幾好用
Cream foundation texture 偏厚,第一次用手上,有啲難推,再用cushion pad拍薄啲,妝感非常好。
第二次用RT sponge非常貼面
遮瑕中上
最好係呢個天氣又熱又濕竟然無溶,last到8小時以上

真係好正👍🏻

引用:
原帖由 ysankwani 於 2018-7-22 09:21 PM 發表

好同事送我的。。。。
Shisedo Future Solution Foundation $780
Cream foundation texture 偏厚,第一次用手上,有啲難推,再用cushion pad拍薄啲,妝感非常好。
遮瑕中上

真係好正👍🏻 ...
推薦中性至乾性肌
長期係冷氣房既朋友

如果係戶外,就一定要加碎粉定妝

回覆 引用 TOP

多謝sister 推介,冬天我會考慮下!

回覆 引用 TOP

有無其他你用過的CREAM FOUNDATION比較下? THANKS

我覺得依個系列都幾好用👍🏻
cream foundation 岩晒乾肌用 冬天用都好貼
而且分量唔晒多 個妝已經好令
另外eye cream 都好好用 可以抑制眼紋 已經回購了

一直都好想試呢條LINE的SKINCARE, 奈何自己皮膚經常敏感, 好怕試新野。。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samstan2012 於 2018-7-23 11:50 AM 發表

有無其他你用過的CREAM FOUNDATION比較下? THANKS
一定要cream foundation 嗎?我只用過media, 兩者差太遠了, media係會溶到無哂, 而shisedo呢隻係可以keep到妝效, 八小時絕對無問題!

不過就吾係自然裸妝感, 係有妝感既....但係靚....

引用:
原帖由 ysankwani 於 2018-7-24 14:51 發表

一定要cream foundation 嗎?我只用過media, 兩者差太遠了, media係會溶到無哂, 而shisedo呢隻係可以keep到妝效, 八小時絕對無問題!

不過就吾係自然裸妝感, 係有妝感既....但係靚.... ...
MEDIA我原本諗住試試,但D色太深色, 無得買。。。。。

回覆 引用 TOP

780 好貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ysankwani 於 2018-7-22 09:21 PM 發表

好同事送我的。。。。
遮瑕中上

真係好正👍🏻 ...
多謝你推介

回覆 引用 TOP

引用:

好同事送我的。。。。
遮瑕中上

真係好正👍🏻 ...
嘻!你就好啦,有好同事送俾你

我本身想買FS eye cream,見上次thankful week唔算好抵就冇買

諗過買FS碎粉,見過有人用完讚不絕口,估唔到foundation都有甘高評價,睇完你comment又想試下

回覆 引用 TOP

有無人有用過呢隻又用過covermark隻草本粉霜呢。。 2隻爭扎緊想對比下先買

引用:
原帖由 laulauwinnie 於 2018-7-25 12:24 PM 發表

有無人有用過呢隻又用過covermark隻草本粉霜呢。。 2隻爭扎緊想對比下先買
根本無得比
草本我掉左2次
2年前試 香港天氣同日本都試過
今年再試 絕對唔好用
開架野仲好過佢先大獲

引用:
原帖由 dadababy0000 於 2018-7-25 01:18 PM 發表

根本無得比
草本我掉左2次
2年前試 香港天氣同日本都試過
今年再試 絕對唔好用
開架野仲好過佢先大獲
我見covermark好多人推以為好用。。。。咁shiseido 呢隻有用過ok? 其實想高遮霞得黎唔好太matt。。 有光澤少少。。 或者有無第2d推介下

用緊呢隻,特別好又唔多覺,只係其他更差。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]