• 瀏覽: 10,186
  • 回覆: 46
  • 追帖: 2
開個新post分享

買左2枝laura mercier眼影筆,BA推薦左兩隻色,試上眼效果十分好。唔駛打底都顯色,上妝十級方便,早知早D搵呢隻筆,唔駛浪費咁多眼影

返到屋企發現同TF honeymoon好接近,睇黎我只適合呢類色調等我仲成日買粉色

回覆 引用 TOP

呢兩枝眼影筆D色好靚,貴不貴?

引用:
原帖由 Pooh07123 於 2018-7-20 12:52 AM 發表

呢兩枝眼影筆D色好靚,貴不貴?
260一枝 等同Nars單盒眼影價錢

回覆 引用 TOP

眼影筆last唔last得耐?

引用:
原帖由 norabbchan84 於 2018-7-20 09:37 AM 發表

眼影筆last唔last得耐?
我係專櫃試上眼一次咋 未正式測試持久度
但油眼都好上色、帖服已經好開心,唔駛打底仲要。

回覆 引用 TOP

SIS你呢排都買好多野BOR
你呢排買左一堆胭脂唇膏, 幾時會攻睫毛液/眼線筆之類? 到時又燒下我
HONEYMOON我都入左手, 但未開
LM眼影筆易唔易推開? 我成日形住眼影筆會好實色好難blend 開, 所以無諗過買。
粉色眼影我都用唔到, 就算前排好興的橙色/玫瑰紅我都唔得, 用完會好腫/ 好瘀咁。。。
我主攻啡金/ 深紫色, 用係我度有深邃放大效果。

引用:
原帖由 samstan2012 於 2018-7-20 10:52 AM 發表

你呢排買左一堆胭脂唇膏, 幾時會攻睫毛液/眼線筆之類? 到時又燒下我
LM眼影筆易唔易推開? 我成日形住眼影筆會好實色好難blend 開, 所以無諗過買。
粉色眼影我都用唔到, 就算前排好興的橙色/玫瑰紅我都唔得, 用完會好腫/ 好瘀咁。。。
我主攻啡金/ 深紫色, 用係我度有深邃放大效果。 ...
molamola 破產啦💸
我因為內雙加油眼加手殘,對眼妝要求唔高,燒唔到你放心睫毛膏用緊lancome,防水好得。眼線液/膠筆已玩左幾枝開架品牌,上唔到色放棄左。

LM眼影筆好易推開 勁自然 可能我眼皮油?我諗真係要睇個人膚質,值得去專櫃試下。我都估唔到咁夾我。

我鍾意粉紅眼影,得Chanel勉強上到色,NYX粉質太粗接受唔到。我用紫色藍色最驚嚇,好似俾人家暴完。

仲有好多毒物未買,關於底妝想試POLA base,AQ base。AQ有隻oil配方好滋潤。心思思想玩下CPB高光。

引用:
原帖由 海倫2013 於 2018-7-20 12:06 發表

LM眼影筆好易推開 勁自然 可能我眼皮油?我諗真係要睇個人膚質,值得去專櫃試下。我都估唔到咁夾我。
我鍾意粉紅眼影,得Chanel勉強上到色,NYX粉質太粗接受唔到。我用紫色藍色最驚嚇,好似 ...
我係mascara 怪! 如果化妝必搽mascara!試過好多好多支好多牌子, 最正暫時係MUFE煙熏防水(搽完好似太陽花一樣放大), 之後係YSL volumn防水。 我的要求係濃密防水易卸! 最差係MJ, 無效果又難卸。

Cdp highlight 我有2盒呀, 係好平實的高光, HK女仔返工用都好適合。 你中意咩閃程度?
我化慣歐美妝,中意明顯的highlight, 有becca 同colourpop。

引用:
原帖由 samstan2012 於 2018-7-20 10:52 AM 發表

我主攻啡金/ 深紫色, 用係我度有深邃放大效果。 ...
手背試色,無打底。質地好滑,輕輕用手指就推勻。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samstan2012 於 2018-7-20 12:28 PM 發表

我係mascara 怪! 如果化妝必搽mascara!試過好多好多支好多牌子, 最正暫時係MUFE煙熏防水(搽完好似太陽花一樣放大), 之後係YSL volumn防水。 我的要求係濃密防水易卸! 最差係MJ, 無效果又難卸。

Cdp highlight 我有2盒呀, 係好平實的高光, HK女仔返工用都好適合。 你中意咩閃程度?
我化慣歐美妝,中意明顯的highlight, 有becca ...
無架 我未化過高光 見網上好多人推薦想試下 其實都可用可唔用 慳返買第二樣lancome睫毛膏間中會搽唔勻 用完我都想試第二隻 暫時眼妝我收得手

回覆 引用 TOP

我仲買左枝La prairie緊緻乳液諗住秋冬用黎當妝前保濕打底

回覆 引用 TOP

LM眼影筆持久度非正式測試

頭先搽完手背試色然後無理佢 亦無特登卸妝 我就咁正常洗手 啱啱發現眼影仲痴住皮膚 普通清水紙巾抹唔甩 竟然有防水效果

引用:
原帖由 海倫2013 於 2018-7-20 14:23 發表

LM眼影筆持久度非正式測試頭先搽完手背試色然後無理佢 亦無特登卸妝 我就咁正常洗手 啱啱發現眼影仲痴住皮膚 普通清水紙巾抹唔甩 竟然有防水效果 8552612 ...
下面隻深啡色有無閃粉的? 色號係咩? 幾岩我BOR

引用:
原帖由 samstan2012 於 2018-7-20 02:30 PM 發表

下面隻深啡色有無閃粉的? 色號係咩? 幾岩我BOR
無閃粉 係金屬色 色號係Burnished bronze 其實係啡紅 相機有色差 買啦買啦😈

回覆 引用 TOP

再黎LM眼影筆持久度非正式測試

過左約八個半鐘 正常洗手抹手 都仲未甩晒 要用卸妝水先洗到睇黎

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]