• 瀏覽: 33,416
  • 回覆: 314
  • 追帖: 3
個僆仔喺度掛住打機
工人要擔住兩把遮
如果你係家長見到噉樣
你會稱讚個菲傭做得好
定係吊究個小朋友冇自己攞
遮呢?

可能是家長要求的,這年頭怪獸家長多的是。

全球服飾批發網: www.comingzoo.com ,歡欣借圖,團訂代理批發零售♡男女裝,童裝,鞋,手袋,首飾,美瞳,手錶等種類多多,過十萬件任你揀,可郵寄或面交☜ 歡迎訂購 LINE:comingzoo WhatsApp:+852 91478002 WeChat:comingzo
呢個飛人真係做足一百分

我見過有家長帶工人同七八歲呀仔去飲茶,呀仔一路打機,工人一路前食物同餵食,父母各自睇手機,一切好自然好習慣咁,繼續各顧各!

呢位學生哥咁樣真係唔掂

引用:
原帖由 monmonkei 於 2018-7-14 12:18 AM 發表

我見過有家長帶工人同七八歲呀仔去飲茶,呀仔一路打機,工人一路前食物同餵食,父母各自睇手機,一切好自然好習慣咁,繼續各顧各!
其實呢類情況幾廿年前已經係咁,只係當年大人睇報紙細路睇兒童周刊變了今日齊齊睇手機啫!
但大家目的都係一樣打發時間。

引用:
原帖由 monmonkei 於 2018-7-14 12:18 AM 發表

真係辛苦過工人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 swbc 於 2018-7-13 11:28 AM 發表

下次話真係通街都怪獸家長

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 花生之友 於 2018-7-14 10:26 AM 發表

其實呢類情況幾廿年前已經係咁,只係當年大人睇報紙細路睇兒童周刊變了今日齊齊睇手機啫!
但大家目的都係一樣打發時間。
幾年前有冇咁癲呢 師兄你講真定講假啊

回覆 引用 TOP

30年前已經見過。。。。。。冇咩特別。。。

引用:
原帖由 tomickwan 於 2018-7-14 02:45 PM 發表

30年前已經見過。。。。。。冇咩特別。。。
我就覺得小朋友要養成負責任嘅習慣

回覆 引用 TOP

小朋友似係度打機 

引用:
原帖由 8個奔放的結他 於 2018-7-14 06:12 PM 發表

小朋友似係度打機 
你講得啱啊 佢就係打機 工人幫佢擔遮

引用:
原帖由 swbc 於 2018-7-13 11:28 AM 發表

依家好多家長都當自己仔女係小皇帝小皇后, 乜都要畀到佢哋最好, 但係唔知咁會扼殺佢哋嘅自理能力同生存意志。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]