註冊 登入

婚後住屋

婚後住屋 E-mail 此主題給朋友

我地未有錢買屋,住99屋企

引用:
原帖由 西部理性的師姐 於 2018-7-11 10:15 PM 發表

我地未有錢買房,住99屋企,老公兄弟姊妹都已經成家有自己屋,大嫂經常帶小朋友返來吃飯,妹妹兩夫妻也經常返來吃飯,相當於每星期4-5日屋企都有外人來吃飯⋯⋯

我覺得有d困擾,我唔係咁鍾意屋企太多其他人,佢哋返到來我同老公基本都係房間,到吃飯先出來。

換佐大家會同我一樣唔鍾意老公兄弟姊妹經常回家吃飯嗎 ...
未有錢買房?你係內地人嗎?香港人講買樓。
另外,間屋係你99架,佢啲仔女返屋企食飯關你咩事?!唔俾人樂聚天倫?!你先係外人呀!

唔鍾意其實你可以搬

回覆 引用 TOP

你有錢都可以搬

回覆 引用 TOP

仔女孫,回家吃飯好正常,他們不是外人

熱門搜尋: 西裝訂造 crystal 折扣 鑽石 婚紗晚裝 韓國時裝

回覆 引用 TOP

面對現實啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西部理性的師姐 於 2018-7-11 10:15 PM 發表

我地未有錢買房,住99屋企,老公兄弟姊妹都已經成家有自己屋,大嫂經常帶小朋友返來吃飯,妹妹兩夫妻也經常返來吃飯,相當於每星期4-5日屋企都有外人來吃飯⋯⋯

我覺得有d困擾,我唔係咁鍾意屋企太多其他人,佢哋返到來我同老公基本都係房間,到吃飯先出來。

講得難聽D,你先係外人。

回覆 引用 TOP

rrrrr.... excuse me?! 外人?你講緊你呀?

婚紗展~婚紗展~ My Only Baby=)

回覆 引用 TOP

明白樓主感受,放完工返黎都想好好休息下,唔想應酬人,不過你千其唔好咁同你老公講,唔係佢實唔鍾意

回覆 引用 TOP

引用:

你老公兄弟姊妹好孝順,現在這個年代很多不會常常與父母共進晚餐
他們不是外人,你才是外人!

回覆 引用 TOP

係咁介意就岀去租屋住

回覆 引用 TOP

妹仔大過主人婆,好大既官威呀,無錢就咪咁多爹啦

熱門搜尋: 家居保險 interior design 通渠 梳化 保溫袋 漏水

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夜進擊的隊長 於 2018-7-11 10:49 PM 發表

未有錢買房?你係內地人嗎?香港人講買樓。
另外,間屋係你99架,佢啲仔女返屋企食飯關你咩事?!唔俾人樂聚天倫?!你先係外人呀!
我最憎樓主呢種人, 搬左入99屋企度就當間屋係佢咁, 鵲巢鳩佔~
有本事咪叫個男人出去買樓囉, 6299仔女返黎食飯係孝順, 咁都可以出POST話人~
如果個男人冇本事, 咪帶個男人返大陸娘家度住囉~

老公兄弟姐妹係外人? 分下莊閒先⋯佢地一家同姓氏,係99生的,同一血統⋯而你外姓人,唔係流住同樣血統⋯咁查實邊個至係外人呢?

熱門搜尋: 初生嬰兒 人奶 baby 母乳

回覆 引用 TOP

見意樓主同奶奶及各兄弟姊妹面前提出意見
鬱係心好易病
相信大家一家人一定好樂意幫妳解決問題

回覆 引用 TOP

48 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。