註冊 登入

DEL 香討焦點

DEL E-mail 此主題給朋友

DEL

Next

回覆 引用 TOP

愛情陷阱

撥著大霧默默地在覓我的去路
但願路上幸運遇著是妳的腳步
我要再見妳
祇想將心聲透露 愛慕

獨自望著路上密密畫滿的記號
像是混亂又像特別為了指我路
到處去碰 到處去看
墮入陷阱 方知太糊塗

拍多排試下夾唔夾到...

引用:
原帖由 商界清涼的菠菜 於 2018-7-11 02:14 PM 發表

同男友一齊左半年 出街係開心但硬係冇交心既感覺
呢排我去左外地生活 但佢好少會關心我習唔習慣同做過/玩過D咩
有時我會講佢知  但佢回覆都係一句起兩句止
身邊朋友仲比佢知道更多我既野
唔係我唔肯講  而係佢好似興趣不大 但平時又對我唔錯咁
另外佢個人比較大男人 有D野佢話左事就唔改得 但我係幾怕咁樣
已經同佢反映過呢個問題都係咁

上網成日見到人話女仔大把市場  的確 由細到大都唔 ...
凡事碰上問題,提出完,對方都唔接受,妳只有兩個選擇(不用問人的)

一, 繼續忍受,然後等到某日爆煲!

二,不用接受,搵過下一件同自己夾嘅!

引用:
原帖由 武。德。舒。 於 2018-7-11 02:57 PM 發表

凡事碰上問題,提出完,對方都唔接受,妳只有兩個選擇(不用問人的)

一, 繼續忍受,然後等到某日爆煲!

二,不用接受,搵過下一件同自己夾嘅! ...
但係佢某D位又幾好咁 所以有D進退兩難 自己又係會心軟既人
我明人人都有缺點 但係唔知點平衡好

如果樓主考慮「分左手會唔會搵到下一個」
咁段關係 係錯晒!!
應該考慮的因素只有你和他。

引用:
原帖由 暗影_雪 於 2018-7-11 03:06 PM 發表

如果樓主考慮「分左手會唔會搵到下一個」
咁段關係 係錯晒!!
應該考慮的因素只有你和他。
同你諗法係一樣
只係因為有D人怕分手會孤單一世就會選擇忍落去
澄清返我唔會考慮呢個因素only

引用:
原帖由 商界清涼的菠菜 於 2018-7-11 02:14 PM 發表

呢排我去左外地生活 但佢好少會關心我習唔習慣同做過/玩過D咩
另外佢個人比較大男人 有D野佢話左事就唔改得 但我係幾怕咁樣

上網成日見到人話女仔大把市場  的確 由細到大都唔少人追過我
但我冇恃住咁唔專一唔珍惜 反而佢好似唔係好care我諗緊咩/價值觀係點
我知道我分手都唔會搵唔到下一個 但有時又狠心唔落
但一諗到D性格差既女仔都有好錫佢地既男友  又覺得唔甘心有冇人可以比D意見我

多謝睇哂既你地
佢對你生活細節不感興趣已經係一個好明確好清晰訊號表示佢其實唔鍾意你佢只係希望保持佢自己有女朋友呢個狀態佢係在乎呢個狀態佢唔係在乎你如果你提分手佢會極力挽留但佢個出發點唔係因為鍾意你而只係因為佢唔想無咗自己有女朋友呢個狀態重點係個狀態重點唔係你

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2018-7-11 03:13 PM 發表

佢對你生活細節不感興趣已經係一個好明確好清晰訊號表示佢其實唔鍾意你佢只係希望保持佢自己有女朋友呢個狀態佢係在乎呢個狀態佢唔係在乎你如果你提分手佢會極力挽留但佢個出發點唔係因為鍾意你而只係因為佢唔想無咗自己有女朋友呢個狀態重點係個狀態重點唔係你 ...
多謝ching既意見 我之前都有諗過呢個原因
如果其他人都咁覺得 可能都大機會中

引用:

去左讀書?

做乜會分左搵唔返?

再見了.........
引用:

各有各忙,好正常

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 商界清涼的菠菜 於 2018-7-11 03:12 PM 發表

同你諗法係一樣
只係因為有D人怕分手會孤單一世就會選擇忍落去
澄清返我唔會考慮呢個因素only
點解?你條件差?

再見了.........
引用:
原帖由 Gackt_Kazuki 於 2018-7-11 03:29 PM 發表

去左讀書?

做乜會分左搵唔返?
唔係 工作原因
過幾個星期就會返香港

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Gackt_Kazuki 於 2018-7-11 03:31 PM 發表

點解?你條件差?
不是 請細看原文

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。