註冊 登入

激死!! 男朋友話結婚要請埋佢班大陸親戚

本主題由 YanNessIsMe 於 2018-9-30 05:02 PM 關閉

激死!! 男朋友話結婚要請埋佢班大陸親戚 E-mail 此主題給朋友

由細到大我都好唔鍾意大陸人 覺得佢地好低等好討厭
所以我搵男朋友都一定要搵個香港人
同而家個男朋友拍左拖幾年 感情都好穩定
雙方家長都見過哂面 大家關係都幾好

所以自從男朋友同我求左婚之後 我同佢就開始著手搞婚禮
其實由細到大都對婚禮好有憧憬 希望可以實現到我嘅dream wedding
點知早排男朋友同我講話 佢呀爺鄉下有班大陸親戚
佢呀爺果次返鄉下唔小心講左話我地會結婚
搞到佢鄉下班遠房親戚成班都想黎飲 見識下 順便黎香港玩
佢話呀爺開到口要請佢地 所以無得推
我果下真係嬲到好唔想攪結婚
明明係我嘅人生大事 點解要請咁多完全唔熟嘅大陸人

即係你男朋友都係大陸人?

你係香港原居民?唔係既話你就係低等既蝗蟲後裔

井蛙,記得以後唔好用東江水同大陸電…

維持社會安定繁榮!!
引用:
原帖由 米蘭達 於 2018-7-10 11:49 AM 發表

由細到大我都好唔鍾意大陸人 覺得佢地好低等好討厭
所以我搵男朋友都一定要搵個香港人
同而家個男朋友拍左拖幾年 感情都好穩定
雙方家長都見過哂面 大家關係都幾好

所以自從男朋友同我求左婚之後 我同佢就開始著手搞婚禮
其實由細到大都對婚禮好有憧憬 希望可以實現到我嘅dream wedding
點知早排男朋友同我講話 佢呀爺鄉下有班大陸親戚
佢呀爺果次返鄉下唔小心講左話我地會結婚
搞到佢鄉下班遠房親戚成班都想黎飲 見識下 順便黎香港玩
佢話呀爺開到口要請佢地 所以無得推
我果下真係嬲到好唔想攪結婚
明明係我嘅人生大事 點解要請咁多完全唔熟嘅大陸人
近墨者黑鍾意黐住中國人嗰啲都唔慌好人

熄燈,鎖門,爆大鑊
你男友有大陸血統,分手啦

[img][/img]
引用:
原帖由 雷霆曙光 於 2018-7-10 01:25 PM 發表

井蛙,記得以後唔好用東江水同大陸電…
東江水係香港恩賜中國的水費勁貴水質勁差香港明益大陸

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 冬不甩 於 2018-7-10 01:30 PM 發表

你男友有大陸血統,分手啦
想像到一堆大陸人走入婚宴場所嘈喧巴閉一個二個衰衰格格諗起都嘔心

熄燈,鎖門,爆大鑊
吊,你呢d女人去死啦,娶著你真係死得,擺酒唔係你2個人既事,你要尊重埋男家既親戚,一晚你都要開post講,如果我係你條仔見到呢個post一定取消结婚

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 10-7-2018 13:32 發表

想像到一堆大陸人走入婚宴場所嘈喧巴閉一個二個衰衰格格諗起都嘔心
仲"機啲咕嚕",唔知講乜,正㗎

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2018-7-10 01:32 PM 發表

支持港女溝南亞靚仔

[img][/img]
引用:
原帖由 革離 於 2018-7-10 01:37 PM 發表

吊,你呢d女人去死啦,娶著你真係死得,擺酒唔係你2個人既事,你要尊重埋男家既親戚,一晚你都要開post講,如果我係你條仔見到呢個post一定取消结婚 ...
所以根本唔應該擺酒其實結婚純粹係兩個人嘅事完全諗唔明點解要自己辛苦搞大龍鳳去應酬一班無謂人

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 冬不甩 於 2018-7-10 01:42 PM 發表

支持港女溝南亞靚仔
南亞麻麻哋啦最好都係英美白種人睇落都高級

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 faimark 於 2018-7-10 01:39 PM 發表

仲"機啲咕嚕",唔知講乜,正㗎
大陸人真係去到邊度就污染到邊度

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 10-7-2018 13:42 發表

所以根本唔應該擺酒其實結婚純粹係兩個人嘅事完全諗唔明點解要自己辛苦搞大龍鳳去應酬一班無謂人
呢個超級認同灰姐妳,擺洒當天似小丑

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。