註冊 登入

跳Tabata減肥有冇用?

跳Tabata減肥有冇用? E-mail 此主題給朋友

各位sis有冇試過跳tabata?
近排上網見到d報道話呢種運動只係跳3至4分鐘就即刻見效,可以好快減到肥
我同我阿媽講,點知佢叫我唔好跳呢d老土舞,
我心諗,佢平時自己去學個d社交舞咪仲老土!
更何況嚴格黎講呢種唔係舞,係運動囉!
其實我都係想知有冇效姐,各位sis點睇?

引用:
原帖由 犯法呀 於 2018-7-9 12:40 PM 發表

近排上網見到d報道話呢種運動只係跳3至4分鐘就即刻見效,可以好快減到肥
其實我都係想知有冇效姐,各位sis點睇? ...
我相信持之以恆會有效,但唔相信只係跳3-4分鐘就“即刻見效”,真的話瘦身版可以摺埋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 犯法呀 於 2018-7-9 12:40 PM 發表

其實我都係想知有冇效姐,各位sis點睇? ...
上面teatea講得啱,tabata係有用,但一定唔係三四分鐘。

其實,三四分鐘,一個廣告時段,你可以試下㗎。有冇效都係三四分鐘,好過唔郁呀。

一套劇,一到賣廣告就做,有用嘅

回覆 引用 TOP

運動要連續30分鐘以上先有用

回覆 引用 TOP

照跟3,4分鐘個d 片, 一日做8 次, 有效

熱門搜尋: 西裝訂造 情侶戒指 懷孕 wedding

回覆 引用 TOP

網上資訊要小心吸收. D網頁記者一來唔一定對佢寫既野有足夠認識, 二來好多時都非常唔嚴謹. 
Tabata唔係指一隻舞, 或者一某D動作. Tabata係指一種以20秒高強度workout, 10秒休息連住做大約4分鐘的訓練方法.
而最重要係每次訓練絕對唔係得4分鐘!!!
發明Tabata班日本人佢地個programme 係每個動作4分鐘, 每次4個動作, 一共~15mins. 一星期做6日. 
先得出佢地個效果.

回覆 引用 TOP

有。熱身後起碼25分鐘,恆常,一定得

熱門搜尋: foundation 韓國代購 化妝掃

回覆 引用 TOP

Tabata門檻好高~ 無運動底超辛苦 (體能要好好+姿勢要正確)

慢慢培養運動習慣, 有運動底可能加吓Tabata

樓主想減全身定局部減先?
Tabata應該係針對全身咁減肥

引用:
原帖由 Oh_happy 於 2018-7-10 01:01 PM 發表

請教如何局部減,我想收肚腩唔想瘦臉!謝謝!

[imghttp://www.esnips.com/imageable/medium/ca8a09eef38846cca4785bb264c4e577/du=372ed63cec93102a928d0015173e3082&uu=51d04e0612d44a8aae8abbeca40c1ab5&dt=1199724223000&fu=89ebc840b6bc40c69afaedef1779cb4a[\img]

回覆 引用 TOP

好辛苦💪唔好小睇佢
堅持一定得🤗

熱門搜尋: 腋下脫毛 護髮 腋毛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Oh_happy 於 2018-7-10 01:01 PM 發表

我想減背脊d肉呀!之前成日比人笑我虎背,
所以而家的起心肝要減左背脊d肥肉
起碼望落去firm啲先

引用:
原帖由 tsubomimitsu 於 2018-7-10 02:08 AM 發表

Tabata門檻好高~ 無運動底超辛苦 (體能要好好+姿勢要正確)

慢慢培養運動習慣, 有運動底可能加吓Tabata
跳Tabata要有運動底?未聽人講過

引用:
原帖由 犯法呀 於 2018/7/11 11:40 發表

跳Tabata要有運動底?未聽人講過
體能唔夠 / 無運動底唔係話唔做得Tabata, 只不過超級辛苦啫~

回覆 引用 TOP

我平時有做開運動, 都著功能BRA
我覺得著左收得個背更加靚,
因為功能bra嘅背帶比普通bra嘅背帶闊,
自然就無咁容易擠到d肉出黎,
而且你配功能背心著效果仲會好d添
我自己就著緊braxxxgie嘅功能bra,
佢地仲有得免費預約試身, 我試過都叫唔錯喇

回覆 引用 TOP

37 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。