• 瀏覽: 120,616
  • 回覆: 890
  • 追帖: 33
之前係到睇完個jm介紹之後去左做內開眼袋,laser 內開眼袋,依家已經過左幾個月啦,術 後經過大概10日到就消腫,原本個jm都講得好詳細,我補充少少,係香港做依個手術,之後 唔洗貼膠布係眼袋位,因為有見過人做要痴住(講真咁樣痴要閉關係屋企)除左頭3-4日 真係腫同瘀,我出街戴黑超,第5日用粗框眼鏡已經岩岩好遮到瘀既位置,第5-7日係進入 消瘀階段,出街可以用遮膏但個人建議如非必要戴眼鏡都遮到,粗框就得。
手街過程真係少少驚,做之前有護士解釋手術風險同術後有可能發生既情況,不過我諗間 間都係咁做,解釋完簽份野表示清楚明白就ok,入到手術室護士會比幾粒藥要食,印象記 得係放鬆,之後醫生會開始mark位,畫出要抽眼袋位置,再講解少少,開始做個下,之前食既 藥力開始發揮好眼訓,唯一令我有感覺係打麻醉個下小小痛其餘過程都係半夢半醒,因為 d麻醉同藥會眼訓,全手術過程我諗around 60分鐘內完成。
即刻做完個下對眼係冇即刻腫,我朋友黎接我個時都好驚訝問我係咪搞掂,第2日訓醒開 始會腫,我諗最腫係頭3-5日,要努力敷冰袋消腫
圖1係未做之前突起一舊,圖2係走個時上車影,因為我見到有post話即日最腫,我想更正下 做完係唔會即腫
圖3開始腫啦,圖4見到眼袋位平哂(開心到暈) 如果有問題問我,我盡量覆,番工時間好少玩香討

熱賣及精選
你係邊間做架?如果岩豈做完唔腫咁唔駛帶太陽眼鏡囉?我見你好似都冇野咁
我就嚟會去做,佢話對眼唔可以濕水,其實沖涼時點都會濕到架,
同埋其實做完幾耐開始可以做運動呢?

引用:
原帖由 monchichi_2009 於 2018-6-15 07:18 AM 發表

你係邊間做架?如果岩豈做完唔腫咁唔駛帶太陽眼鏡囉?我見你好似都冇野咁
我就嚟會去做,佢話對眼唔可以濕水,其實沖涼時點都會濕到架,
同埋其實做完幾耐開始可以做運動呢? ...
我都係搵左超長文介紹個間,係銅鑼灣
即時做完唔腫,我做完朋友黎接我即刻走番home
對眼唔濕得水因爲沖涼水唔乾淨,你忍住唔洗頭冇咁易整濕眼,我彈到少少水花入眼都驚到死
我諗要1個月以上先做得運動depends 咩運動問下醫生,你搵左邊間

引用:
原帖由 christyng@0@ 於 2018-6-15 12:34 PM 發表

我都係搵左超長文介紹個間,係銅鑼灣
即時做完唔腫,我做完朋友黎接我即刻走番home
對眼唔濕得水因爲沖涼水唔乾淨,你忍住唔洗頭冇咁易整濕眼,我彈到少少水花入眼都驚到死
我諗要1個月以上先做得運動depends 咩運動問下醫生,你搵左邊間 ...
我個間喺尖沙咀但頭冇可能咁耐唔洗,咁唯有小心啲。你做完手術仲有冇化妝?上次見醫生佢話可以但唔好化眼就ok,但洗面都好易入水

引用:
原帖由 monchichi_2009 於 2018-6-15 03:04 PM 發表

我個間喺尖沙咀但頭冇可能咁耐唔洗,咁唯有小心啲。你做完手術仲有冇化妝?上次見醫生佢話可以但唔好化眼就ok,但洗面都好易入水
我真係頭幾日唔洗頭,因為夾左有公眾假期中間再請2日我放左10日假,我第6日先洗頭,到番工個日已經好番哂,佢真心手勢好你洗面用化妝棉會好d就住難d入到水,少少入左水我就即刻滴醫生比我枝眼藥水,我係番工個日先化妝,中間時間麥都唔搞

引用:
原帖由 christyng@0@ 於 2018-6-15 02:50 AM 發表

之前係到睇完個jm介紹之後去左做內開眼袋,laser 內開眼袋,依家已經過左幾個月啦,術 後經過大概10日到就消腫,原本個jm都講得好詳細,我補充少少,係香港做依個手術,之後 唔洗貼膠布係眼袋位,因為有見過人做要痴住(講真咁樣痴要閉關係屋企)除左頭3-4日 真係腫同瘀,我出街戴黑超,第5日用粗框眼鏡已經岩岩好遮到瘀既位置,第5-7日係進入 消瘀階段,出街可以用遮膏但個人建議如非必要戴眼鏡都遮到,粗 ...
見到你第二日張圖都唔算腫。我剛做完吊線雙眼皮,想9月去旅行前做內開眼袋,然後立刻搭機去泰國。擔心黐住張膠布上機好樣衰,現在見你這樣立刻放心晒。請問你覺得手術危險嗎?

引用:
原帖由 人要比車兇 於 2018-6-15 07:49 PM 發表

有康復就好

真的要找技術好的醫師呢 
10日好番真係快嫁 技術好既醫生佢有講過用個部laser內開係傷口冇咁大,所以快d復原

引用:
原帖由 chauling 於 2018-6-15 10:47 PM 發表

見到你第二日張圖都唔算腫。我剛做完吊線雙眼皮,想9月去旅行前做內開眼袋,然後立刻搭機去泰國。擔心黐住張膠布上機好樣衰,現在見你這樣立刻放心晒。請問你覺得手術危險嗎? ...
我之前見過有d要痴住但唔知係咪個d傷口太大要痴住好似推番舊脂肪上去,我而家做個隻見個jm介紹都係唔洗痴,做緊手術個時係有d擔心,同埋復原時間頭2-5日都係會好緊張唔消腫,但係每日見住消腫又冇麥野,做手術有一定風險所以我覺得搵醫生同知佢用咩laser做內開都緊要
圖2係做完頭1.5鐘都未開始腫,上車個時影底報平安的

回覆 引用 TOP

做完眨眼個下痛唔痛架

第10日張圖真係平哂, 請問你邊個醫生?

引用:
原帖由 Kayla.l 於 2018-6-16 01:22 AM 發表

做完眨眼個下痛唔痛架
小小痛,但唔係刺痛,頭1-2日會吉吉地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ying105 於 2018-6-16 02:21 AM 發表

第10日張圖真係平哂, 請問你邊個醫生?
第10日平哂喇,跟足個jm不停敷冰,因為我請假加埋有10日慢慢消腫,係銅鑼灣做,唔知開唔開得名🙏🏻

引用:
原帖由 christyng@0@ 於 2018-6-16 02:55 AM 發表

第10日平哂喇,跟足個jm不停敷冰,因為我請假加埋有10日慢慢消腫,係銅鑼灣做,唔知開唔開得名🙏🏻
可不可以pm 我邊個醫生?

引用:
原帖由 ying105 於 2018-6-17 02:33 AM 發表

可不可以pm 我邊個醫生?
你可以搜尋下個醫生比左你喇
我指定搵佢做

提示:支持鍵盤翻頁左 右