註冊 登入

淨係識冷戰,用冷暴力嘅男人 香討焦點

淨係識冷戰,用冷暴力嘅男人 E-mail 此主題給朋友

淨係識冷戰,用冷暴力嘅男人我最睇吾起。覺得吾講嘢道理就會係佢度。你發佢脾氣佢就有機會乘機話你吾岩。等佢可以拉長冷戰時間。我吾明点解要咁做。呢種人係咪天生鍾意節磨人。佢哋係咩心態?

嘈得多左, 後來覺得嘈都無謂, 就會用冷暴力, 我都成日用, 不過其實自己都辛苦的.

永遠都是別人錯,沒反省自己的人只能用冷暴力對待。

引用:
原帖由 blueblue6688 於 2018-6-13 12:21 AM 發表

永遠都是別人錯,沒反省自己的人只能用冷暴力對待。
永遠是别人錯的正是洗用冷暴力的人。

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-6-13 12:17 AM 發表

嘈得多左, 後來覺得嘈都無謂, 就會用冷暴力, 我都成日用, 不過其實自己都辛苦的.
其實点解一定要嘈。点解吾可以各有睇法然後互相千就,包容。一定要得一方岩哂,一方錯哂?我吾知佢辛唔辛苦。淨係比我感覺佢覺得冷暴力代表佢岩哂。

佢只係想比你一個信息, 佢怕左你, 你arm, 我錯 OK ?
但其實咁係會更加激嬲你
引用:
原帖由 HippoB 於 2018-6-13 12:32 AM 發表

其實点解一定要嘈。点解吾可以各有睇法然後互相千就,包容。一定要得一方岩哂,一方錯哂?我吾知佢辛唔辛苦。淨係比我感覺佢覺得冷暴力代表佢岩哂。 ...

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-6-13 12:36 AM 發表

佢只係想比你一個信息, 佢怕左你, 你arm, 我錯 OK ?
但其實咁係會更加激嬲你

佢想我難受就肯定啦。但我吾認同佢怕左我。我同佢講唔須要邊個啱邊個錯。大家睇法吾同姐。係佢一定堅持我是錯的。先五肯傾。

引用:
原帖由 HippoB 於 2018-6-13 12:44 AM 發表

佢想我難受就肯定啦。但我吾認同佢怕左我。我同佢講唔須要邊個啱邊個錯。大家睇法吾同姐。係佢一定堅持我是錯的。先五肯傾。
不對等關係佢高你低

熄燈,鎖門,爆大鑊
如果兩個都咁執著, 好難搞嫁喎, 要是但一個讓一步先, 如果唔係D咩大問題, 乜都好啦, 洗咩咁執著.
引用:
原帖由 HippoB 於 2018-6-13 12:44 AM 發表

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-6-13 12:47 AM 發表

如果兩個都咁執著, 好難搞嫁喎, 要是但一個讓一步先, 如果唔係D咩大問題, 乜都好啦, 洗咩咁執著.

係呀,我同佢講係小事上let go, 大事先要執著。佢話我認為小事吾等於佢覺得係小事。但其實真係好小事。係佢成日要人認同佢。大佬呀,我都可以有自己睇法。又冇迫佢認同我。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2018-6-13 12:47 AM 發表

不對等關係佢高你低
可能係!咁係咪佢睇低咗我,定係佢自大?

引用:
原帖由 HippoB 於 2018-6-13 12:54 AM 發表

可能係!咁係咪佢睇低咗我,定係佢自大?
未必係指呢啲而係指你愛佢多過佢愛你你怕無咗佢多過佢怕無咗你

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

我唔知咁樣係佢小氣, 定係佢覺得你從來無尊重佢, 所以嬲, 呢D要你地自己先知.
邊個對, 邊個錯都好, 無謂太計較, 才能走下去 .
引用:
原帖由 HippoB 於 2018-6-13 12:53 AM 發表

係呀,我同佢講係小事上let go, 大事先要執著。佢話我認為小事吾等於佢覺得係小事。但其實真係好小事。係佢成日要人認同佢。大佬呀,我都可以有自己睇法。又冇迫佢認同我。 ...

回覆 引用 TOP

你講得好岩。我有同佢講過你番說話。佢當我廢話"誰錯也好,不如算啦", 係佢每次吾肯算。其實幾辛苦,對住一個咁嘅人。

唔肯算? 即係要你認錯或道歉為止 ?
引用:
原帖由 HippoB 於 2018-6-13 01:07 AM 發表

你講得好岩。我有同佢講過你番說話。佢當我廢話"誰錯也好,不如算啦", 係佢每次吾肯算。其實幾辛苦,對住一個咁嘅人。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。