• 瀏覽: 8,190
  • 回覆: 41
  • 追帖: 1
我4月23日黎經,5月25驗到有孕,
但6月3日4日都有留鮮血幾滴,同埋流啡。
隔左三四日又留幾滴血同啡,照左超聲波同超陰波,醫生只見到胎襄,還未見到BB心跳!
我而家真係好驚......

引用:
原帖由 iris9556 於 2018-6-7 10:50 PM 發表

隔左三四日又留幾滴血同啡,照左超聲波同超陰波,醫生只見到胎襄,還未見到BB心跳!
我而家真係好驚...... ...
無咩辦法,唯有等
睇下醫生開唔開安胎藥,不過未必幫到

回覆 引用 TOP

我月經一向唔準,依家只可以休息多D
閃閃其實大約幾週見到?

唔好成日企,坐多d, 唔稳

回覆 引用 TOP

醫生有開安胎藥同葉酸俾我,食完有陣時個肚冇咁痛,我而家有陣時個子宮會赤赤痛同抽住抽住痛,可能係緊張得滯,所以而家都放鬆心情先。
到20號再去港安度再照過,其實依段期間性行為會唔會整親個BB?

引用:
原帖由 iris9556 於 2018-6-8 12:24 PM 發表

我月經一向唔準,依家只可以休息多D
閃閃其實大約幾週見到?
我當時9weeks照到閃閃
你要休息多D

就讓我愛你 證明有奇蹟
就算生命所剩無幾
只要擁抱瞬間的默契

回覆 引用 TOP

個醫生好急咁嚇我
講7w再冇心跳就唔要得。
我絕對唔會咁快放棄BB,我相信BB努力緊!

回覆 引用 TOP

嚇到我依家想睇多兩三個醫生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iris9556 於 2018-6-8 02:49 PM 發表

醫生有開安胎藥同葉酸俾我,食完有陣時個肚冇咁痛,我而家有陣時個子宮會赤赤痛同抽住抽住痛,可能係緊張得滯,所以而家都放鬆心情先。
到20號再去港安度再照過,其實依段期間性行為會唔會整親個BB? ...
唔好行埋喇!
要休息多啲

回覆 引用 TOP

我都要老公忍一忍先!

回覆 引用 TOP

正常係6-8週會照到閃閃,放鬆心情休息多d

回覆 引用 TOP

我同老公都比醫生嚇一嚇
7週太早了吧😨
我之前又有流幾滴血同流啡,依家只係敢訓床,食飯先走動下。

九成九小產

引用:
原帖由 iris9556 於 2018-6-8 04:50 PM 發表

我同老公都比醫生嚇一嚇
7週太早了吧😨
我之前又有流幾滴血同流啡,依家只係敢訓床,食飯先走動下。
吾使太擔心,可以買D桑寄生蓮子蛋茶來飲,安胎的,屋企人都飲得,當糖水飲,雜貨舖有賣,老牌子紅白紙盒,廣西出產,幾十年都係咁既包裝,老再吾係去樓上都有,但佢個D好碎。

引用:
原帖由 iris9556 於 2018-6-7 10:50 PM 發表

我而家真係好驚...... ...
我同你一樣, 時間都完全一樣! 同一日尾經, 同一個驗到, 同一樣日子滴血, 同一個日子又滴血! 都係照到胎襄, 冇心跳! 我仲以為我老公幫我打的喱篇文! 好難相信完全時間一樣! 你要堅持住, 我今日己堅持唔到了! 加油!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]