註冊 登入

原來香港有Kneipp支bio oil買!

原來香港有Kneipp支bio oil買! E-mail 此主題給朋友

好多媽媽朋友經常要日本代購Kneipp隻bio oil,原來香港都有得買嫁!
個日我行開街,見到Aeon Body有盒綠色包裝既,
我就以為同日本橙色樽個隻唔一樣啦,
點知原來成份、用途同功效都係一模一樣,
只差在樽身顏色既分別。。。
等我仲成日等朋友去日本旅行個陣幫我入貨,
原來遠在天邊近在眼前~~

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 arlenecheng 於 2018-5-15 05:52 PM 發表

價錢都一樣? 我以為係日本野, 得日本先有添, 香港果隻連味都一樣?
唔係啊,佢係德國牌子黎嫁,
價錢其實唔差得好遠,但係喺香港有得買就方便入貨好多,
兩隻都係有陣好香既葡萄柚味,係一樣的~

引用:
原帖由 katelover 於 2018-5-14 06:36 PM 發表

日本?
德國出既,但之前係日本好紅,所以我去親日本都會買幾支黎用,估唔到原來而家香港都買到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呢個手勢 於 2018-5-16 03:52 PM 發表

我第一次聽呢隻brand喎,佢同好出名白色盒個支bio oil有咩分別吖?
都係搽面搽身都得,去妊娠紋個啲,
功效其實大至上都一樣,
不過我中意kneipp個隻既成份係全天然

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 焦急的水樽 於 2018-5-16 02:38 PM 發表

係咪kneipp?綠色包裝個隻
去暗瘡印係幾好
係呀,綠色係香港版

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 過去現在將來 於 2018-5-16 03:01 PM 發表

之前女友去日本就掃左幾支....
我都係,個時未知香港有,去日本藥妝店必買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ashleylin 於 2018-5-17 09:14 AM 發表

咁買normal bio oil 咪得囉 感覺佢先係始祖
Normal bio oil?你係話白色個支?
我用過但係覺得佢好重chemicals,呢支係日本咁紅係因為成份全天然

引用:
原帖由 凌子餅 於 2018-5-23 07:20 PM 發表

佢某D OIL有額外香料同少料化學成份,望下個成份表就一清二楚 ,同Nxrmal bio oil不相百仲寧願用其他SIS自己用簡單配方溝出黎既油仲好
我主要用黎淡印,之前係日本買落用過幾work,所以而家先買香港版
個表我有睇過呀,但佢已經算係好天然啦啵
另外個隻睇表已經見到成list chemicals,所以不了。。
自己整既話好難真係淡到印,SIS有冇配方介紹~

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。