註冊 登入

[婚紗攝影] 香港邊到有韓式影婚紗相

香港邊到有韓式影婚紗相 E-mail 此主題給朋友

香港有冇韓式影婚紗相呀? 想要係室內

精選樓盤
之前喺一間專影婚紗相既影樓影過閨蜜相,喺佢個網站睇到d婚紗相都幾韓式幾靚,間野叫秘密(英文)place studio,你上網搵下

引用:
原帖由 silkguitar 於 2018-5-29 04:36 PM 發表

之前喺一間專影婚紗相既影樓影過閨蜜相,喺佢個網站睇到d婚紗相都幾韓式幾靚,間野叫秘密(英文)place studio,你上網搵下
我有有睇到你講呢間,係有自然光嘅,感覺好柔和,諗緊影閨蜜好定喺個到影prewedding好

回覆 引用 TOP

銅鑼灣AX Studix,睇FB廣告見到,我問過大概萬5蚊左右,都幾full架

引用:
原帖由 SecretBeautyRm 於 2018-6-7 02:31 PM 發表

銅鑼灣AX Studix,睇FB廣告見到,我問過大概萬5蚊左右,都幾full架
記錯左,Artix 先啱sorry⋯😅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 silkguitar 於 2018-5-29 04:36 PM 發表

依間影besties好出名,我都睇緊佢地既package,冇雜費唔過萬

引用:
原帖由 kittyshek 於 2018-5-10 01:17 PM 發表

香港有冇韓式影婚紗相呀? 想要係室內
影韓式影婚紗相係好易撞相嫁
我幾個老友去韓國影studio
d相好似倒摸咁
都唔知點解佢地仲sale話可以同model相做到一模一樣
幾千蚊玩下可以,多就唔好啦

引用:
原帖由 dog_ct 於 2018-6-7 11:58 PM 發表

依間影besties好出名,我都睇緊佢地既package,冇雜費唔過萬
係呀,我平時立下眼睇到佢Fb d婚紗相都唔會話同一個景就一式一樣,
個時我地影閨蜜都冇同之前d客撞(可能因為佢地冇model冇sample相,冇得跟sample/model),
反而係我地睇左相想要某d pose,但影出嚟都唔同感覺

回覆 引用 TOP

我喺你地講秘密place個間到影左輯室內婚紗相, 
d相好靚,
同埋佢服務都好一流,
我地都好滿意,
冇再影第二輯

回覆 引用 TOP

我之前喺一間中介 ( Freehunter ) 搵咗個攝影師幫我影婚紗相,影出嚟d婚紗相都幾韓式幾靚。D相出呢效果都嘅好,價錢又平過婚紗懾影公司,只係要自己簡攝影師會麻煩D。

[[i] 本帖最後由 赤紅女孩 於 2018-8-8 12:22 PM 編輯 [/i]]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AMY4388 於 2018-6-11 11:32 PM 發表

影韓式影婚紗相係好易撞相嫁
我幾個老友去韓國影studio
d相好似倒摸咁
都唔知點解佢地仲sale話可以同model相做到一模一樣
幾千蚊玩下可以,多就唔好啦 ...
做個research韓國公司既sample相都係model
好少見到有真係新人影既相,所以都有d驚貨不對版
去韓國影要2萬幾,係香港影韓國公司開果幾間都差不多要萬7萬8
所以先試下搵香港有冇其他選擇

回覆 引用 TOP

感謝樓主同大家既分享

回覆 引用 TOP

基本上去韓國影係要預20K以上,除非直接揾果邊Studio
有2個朋友幫襯SA去韓國影Studio,Package大概24/25K
佢地都滿意d相,不過可能係揀左同一間studio,所以好多相都好一樣
我自已就麻麻地好似倒模甘影相,同宣傳既Model相冇分別
除左套禮服唔同,當然換左唔係Model感覺就差好遠
所以當時見到朋友輯相好似熟好熟面
之後係網上見Model相諗起件事
真係覺得好攪笑

回覆 引用 TOP

上facebook search
JB wedding韓國婚紗攝影 (香港)

有平有貴有好多studio揀,有室內景有外景包好多件衫

利申: 自己揀咗間$15xxx 左右,包室內室外櫻花,新娘6件新郎2件,影得唔錯

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。