• 瀏覽: 22,245
  • 回覆: 54
  • 追帖: 3
並標明你係乾肌/混合/油性
歡迎一齊討論

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
基本上係香港開超過五年以上的專櫃品牌, 一定好用,
否則香港租咁貴, 唔好用等執咩
只係睇下適唔適合你姐

我喜歡試新野,用野又無長性,所以無用D好貴既護膚品, 都唔會用晒成條LINE,
主要揀口碑, 冷門小小, 咁個牌子花係廣告費度就會小DD
盡量唔用韓國護膚品,
我自己係步向衰老的混合以前偏油, 依家偏乾肌

依家用得最多的兩個牌子就是
1.美國skinceuticals, 鍾意佢專業功能產品, 抗氧化去細紋
佢既皇牌產品我都有用, CF,B5,RA水,防曬,phyto,AGE

2.德國Dr. Hauschka,
洗面膏, 洗面乳, 調理水, 油皮調理水, 甘露, day cream, 面膜都有用

其餘用得叫做多產品的牌子有
日本Cruel:卸妝,洗面,爽膚水
德國AnneMarie Borlind : eye cream / 精華素
德國Eucerin : 精華 /eye cream
法國Vichy : 保濕/噴霧

我覺得DIOR挺好的。

至於膚質嘛,由於沒經過專業分析,我也不清楚耶

引用:
原帖由 ~Rita_BB~ 於 2018-4-18 10:54 AM 發表

我覺得DIOR挺好的。

至於膚質嘛,由於沒經過專業分析,我也不清楚耶
用咩啲咩產品?

我有用過chanel、ysl口紅
chanel、la mer粉底
無一樣覺得好用

引用:
原帖由 mikosan 於 2018-4-18 03:06 PM 發表

用咩啲咩產品?
dior addict lip glow

引用:
原帖由 ~Rita_BB~ 於 2018-4-18 03:25 PM 發表

dior addict lip glow
呢個係好 回購好多次

回覆 引用 TOP

Cdp : silk cream foundation / highlight #11 
Laura Mercier : baked highlight #01
Dior : forever compact
by terry : lose powder 
MUF : HD stick foundation / face & body foundation

以上用過好用
底妝多數專櫃好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mikosan 於 2018-4-18 03:07 PM 發表

我有用過chanel、ysl口紅
chanel、la mer粉底
無一樣覺得好用
Ysl唇膏簡直衰過幾十蚊貨仔,用咗幾次就放埋一邊,之後掉埋

貴婦果d牌子係咪真係好好用
la mer, hr果d
hr mascara真係好用
佢既護膚品又如何?

回覆 引用 TOP

護膚品用fresh serum, cleanser, clinique lotion, gel cream, 防曬用雪肌精,都幾好用
底妝用make up forever, double wear, 都ok, double wear 夠Long lasting

引用:
原帖由 生菜魚肉是大愛 於 2018-4-20 02:15 AM 發表

護膚品用fresh serum, cleanser, clinique lotion, gel cream, 防曬用雪肌精,都幾好用
底妝用make up forever, double wear, 都ok, double wear 夠Long lasting
雪肌精防晒唔知點解搽完塊面油油地,立立令,我冬天先用到

chanel dimentions mascara
chanel lip blush 416
mufe 極致防水煙燻黑睫毛膏
mufe HD consealer
dior mascara base
nars eyeshadow duo
lunasol loose powder
cdp radiant cream foundation
cdp highlight 14
YSL blush (powder)
Becca luminous blush
Becca highlight moonstone

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeemeif 於 2018-4-19 01:37 PM 發表

Ysl唇膏簡直衰過幾十蚊貨仔,用咗幾次就放埋一邊,之後掉埋
我都覺得流料喎,甚粗嘅製作

呢款真心唔錯Ga

主題標籤 #化妝
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]