• 瀏覽: 22,313
  • 回覆: 54
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 天天vip 於 2018-5-2 06:47 PM 發表

我發現有間店好多你講ge嘢,我上次行過攞咗張flyer,好似喺批發商做埋retail,開倉好抵,都幾多人上去,不過我急急腳去f生日趴就冇上去,我捻住禮拜6放工再去行下
小妹去o個次直情是dior office 搞的, Dior office 位於太古坊

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
Nars

回覆 引用 TOP

Nars既粉底

回覆 引用 TOP

MAC 枝 Fix Fluid 粉底我覺得真係好用
我宜家已經用緊第二枝,未試過一枝粉底會回購

回覆 引用 TOP

COVERMARK,上個月SOGO買左草本粉,分享下用後感啦,BA幫我Test左係Blue Tone,揀左BN10同保濕Base俾我,呢個星期Keep住每日返工用啦,又熱又落雨又冷氣都仲Keep到唔點溶妝,係個粉有少少厚,試下用Beauty Blender會唔會薄D~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeemeif 於 2018-4-20 08:40 AM 發表

雪肌精防晒唔知點解搽完塊面油油地,立立令,我冬天先用到
雪肌精有2隻防曬,牙膏支裝唔防水那隻潤啲,但另一隻防水那隻係清爽好多,快吸收好多

回覆 引用 TOP

ysl all in one glow 粉底
dior眼影
tom ford眼影
addiction liquid blush
suqqu眉粉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inson732 於 2018-5-1 01:13 PM 發表

有無用過CHANEL粉底丫?如有覺得邊隻好用?
vitalumiere aqua

回覆 引用 TOP

乾皮,日中鼻出油

Base: rmk,tomford ok 岩用,tomford用完有光澤d。以前有用NARS aqua gel 係rmk前,效果唔記得了 ,sofina long keep ,伏到爆炸,用完一上粉唔係浮就係一舊舊

Eye primer :nars ,urban,bobi eye cream,NARS 最好,urban乾d,bobi唔知有咩用

Foundation:bobi唔記得邊隻,乾。NARS n年前霧面果隻,妝感重,coverage 高,厚身略乾,當時係rmk+aqua gel做底先夠力,影相用good,後來跌爆咗用多排就冇用。
NARS bb cream,用完又用,陪咗我兩年番工日曬雨淋,佢冇乜特別出色,但都冇乜野唔好,記得果時都冇溶妝問題。宜家同我膚色差太遠拜拜了。
Giorgio maestro glow 有精華油果隻,用過幾次,唔太記得效果,枝野仲係度
Lp,化完好自然,薄,上完妝個感覺似擦完light cream,今朝配tomford primer ,塊臉好有光澤,遠少少照鏡以為皮膚好好,正常人隔離第一眼望你都會覺得你皮膚好,今日收咗唔少注目禮,近睇就,coverage 低,依排皮膚唔好有印遮唔到,適合皮膚冇乜大問題既人用
配rmk也ok,但就冇果種好皮膚光澤,屬於正常自然狀態
YSL cushion,第一代黑盒,自從用咗佢先知道咩叫溶妝,好處係方便,用咗一排就拜拜
Rmk cream foundation,好平實,又係冇咩出位,亦冇咩唔好,唔乾,coverage 中等,真係搵唔岩粉底可以試下
Rmk 2way cake,應該用不超過十次,真心唔太識用依類,通常拎黎當遮霞

碎粉:tomford,附送既掃唔得,好易搞到成個盒都係粉,(可能要配佢枝貴掃)但粉質係好的,超幼細,就咁primer加佢已經可以輕微調節膚色加遮毛孔加控油,上咗都唔覺既感覺
Cover mark 珠光果隻碎粉,夠幼細,有閃粉,有幫助提亮
Nars,冇乜特別.....
Rmk碎粉餅,衰過唔用
Giorgio碎粉餅,用過一次就擺咗係度.....唔太記得效果了。
但果段時間先買咗covermark隔一排再買佢,最後先買TF,CM同TF就用到宜家

Concealer: CPB 乾..貴...。
LP跟粉底既,冇乜特別,
Bobi 兩色盒裝果隻,用到有眼紋......
NYX橙色,麻麻...用黎遮黑眼圈,但色差太大,再上粉底個area都仲係深咗度
宜家用果隻日本野都偏乾.....仲未搵到滿意既

眼影:
Nars 出色,用埋primer仲顯色
Shu ,好粗粒既感覺
Addition,d色冇nars咁出,好日系調,閃粉做得好靚
Rmk 好似叫星鑽果個系列,ok靚

胭脂:
Nars胭脂膏,入咗3個色,高光+眼影都用得,但一路都唔知點處理推走粉底依個問題,後來個樽身變咗笠痴痴就拜拜了,然後再冇入手過依煩產品
(Nars產品最大問題就係個死人盒,好易氧化變到笠痴痴)
Nars 胭脂盒,用完佢最出名個色之後,早兩年換咗盒雙色直到宜家,好襟用

打住先

回覆 引用 TOP

好用既有Covermark草本粉底,CPB四色眼影,Hourglass陰影  

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]