註冊 登入

li份早餐會否太heavy?

li份早餐會否太heavy? E-mail 此主題給朋友

每一兩星期都有兩日咁食,不過平時係烚蛋,只係今日咁啱有煙三文魚。

熱賣及精選
包搽了什麼?

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-4-16 11:10 AM 發表

包搽了什麼?
因為琴日通宵完,今日放縱d,一塊查左半茶匙jam,一塊查左小小牛油。
如果平時食烚蛋牛油果就咩都唔查,今日咁大概有幾多卡?

引用:
原帖由 fb1346 於 2018-4-16 11:43 AM 發表

因為琴日通宵完,今日放縱d,一塊查左半茶匙jam,一塊查左小小牛油。
如果平時食烚蛋牛油果就咩都唔查,今日咁大概有幾多卡?
減肥唔止睇幾多卡

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 RReenn 於 2018-4-16 11:47 AM 發表

減肥唔止睇幾多卡
都想知道嘛,我見app睇d數字好細

回覆 引用 TOP

煙三文魚通常高鈉.

引用:
原帖由 S~sinnty 於 2018-4-16 01:45 PM 發表

煙三文魚通常高鈉.
等我記錄下一天飲食先,我諗我減唔到可能係納高,雖然煙三文魚好小食

lunch 半個味噌烏冬,白蘿白,半塊鯖花魚(小小黑椒海鹽焗)

引用:
原帖由 fb1346 於 2018-4-16 01:51 PM 發表

等我記錄下一天飲食先,我諗我減唔到可能係納高,雖然煙三文魚好小食
減肥其中一項最重要的就是要清淡, 戒重口味 、調味、醬汁、各類型醃料 .... 是致命傷 ,如果喜歡吃濃味的東西 ,例如什麼麻辣火鍋、牛油乏芝士、 炸物呢啲 ,中年之後九成都係肥嘟嘟 的。

引用:
原帖由 fb1346 於 2018-4-16 01:51 PM 發表

lunch 半個味噌烏冬,白蘿白,半塊鯖花魚(小小黑椒海鹽焗)
但係你個lunch 又吃得太少喎 ,好快會肚餓 ,肚餓又想食嘢 , 惡性循環!

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-4-16 11:47 AM 發表

減肥唔止睇幾多卡
我曾經都以為食得愈少會愈瘦

引用:
原帖由 S~sinnty 於 2018-4-16 02:00 PM 發表

減肥其中一項最重要的就是要清淡, 戒重口味 、調味、醬汁、各類型醃料 .... 是致命傷 ,如果喜歡吃濃味的東西 ,例如什麼麻辣火鍋、牛油乏芝士、 炸物呢啲 ,中年之後九成都係肥嘟嘟 的。
但我又唔算好過份,自己煮油鹽糖匙油都小用,黑椒海鹽味噌會用小小,但只係dd,多數烚有時焗。
出街唔鐘意食有汁嘅飯,炒野小食,反而炸野相對會大機會d

引用:

你個lunch好正
樣樣我都鐘意食。
份量對我黎講岩岩好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 S~sinnty 於 2018-4-16 02:06 PM 發表

但係你個lunch 又吃得太少喎 ,好快會肚餓 ,肚餓又想食嘢 , 惡性循環!
因為我晚餐6點半7點前就食,一般都唔洗點食野。不過有時下午茶都會飲多杯espresso加一個ucc奶仔 or一杯奶茶走糖

引用:
原帖由 想變靚既希希 於 2018-4-16 02:07 PM 發表

我曾經都以為食得愈少會愈瘦
食d咩緊要d,低脂野多食都可以

回覆 引用 TOP

58 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。