• 瀏覽: 5,646
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
+2
12月個陣開過post講過去台灣箍牙
舊帖連結係度
https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&ptid=27021729&pid=470050934&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

跟住一路都冇update,我見有人inbox問我details但我又係新手,唔知點reply你地
係度答番大家
我係台灣箍既係舌側矯正
即係傳統鐵線但係內箍既
我唔講完全冇人知
Total 箍兩年半
宜家箍緊第五個月
除左初頭唔係好習慣d釘痴住自己既牙
每次lam到都有野銀住銀住
同埋頭兩三日覺得痛
之後都冇野
亦冇試過刮損脷
佢每次都俾好大包牙蠟、飛滋膏同止痛藥
有需要就用
我到第二個月已經冇再用牙蠟封住下排既牙
因為都開始慣

講番診所details
地址係台北既三重區,唔算難去,宜家搭桃園捷運到台北車站係exit4出
直行到大馬路前既巴士站再搭39號巴士,大概15分鐘就到。
有人問醫生資料,基本上你係台灣yahoo打舌側矯正吳姓醫師已經有result,
因為佢真係出名,一陣post d相俾大家睇,上左箍差不多四個月我上面已經係齊左,下排有隻rotate90度既已經拉正埋!真係好堅!
價錢係台幣26萬,大概六萬幾港紙。可分期,第一次大概俾10萬台幣,之後每次覆診俾1萬台幣,留意番!只收現金!只收現金!!

佢consultation係免費,我係搵到佢個blog留言預約既。佢blog名係吳x璋醫師聊天的部落格。

希望答到大家啦~

附件

IMG_1197.PNG(345.66 KB)

IMG_C3A4B596E1F8-1.jpeg(75.21 KB)

請問樓主有冇飛滋嘉年華??因外箍D人都話會易生飛滋,何況內箍...@.@

引用:
原帖由 CHY617 於 2018-4-21 11:59 AM 發表
請問樓主有冇飛滋嘉年華??因外箍D人都話會易生飛滋,何況內箍...@.@
除非個期食熱氣野咬到個隻生~~唔係我冇刮到生飛滋呀~

引用:
原帖由 littlebarryy 於 2018-4-24 03:00 AM 發表

除非個期食熱氣野咬到個隻生~~唔係我冇刮到生飛滋呀~
唔生飛滋,恭喜晒!!!

引用:
原帖由 littlebarryy 於 2018-4-13 09:54 PM 發表
12月個陣開過post講過去台灣箍牙
舊帖連結係度
https://www.discuss.com.hk/redir ... mp;utm_medium=share

跟住一路都冇update,我見有人inbox問我details但我又係新手,唔知 ...
@littlebarryy  

請問你在吳醫師那邊箍完牙未?好想知道結果

btw, 我都係台灣箍牙,但疫情令我冇得去覆診

樓主台灣cool牙貴定香港貴啲

咁咪要成日過台灣?

去登記個陣拎passport就得? 定係一定要台灣人介紹?

我就係一個需要去台灣箍牙既人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]