• 瀏覽: 89,058
  • 回覆: 132
  • 追帖: 11
+72
引用:
原帖由 今天粗野的採購 於 2018-7-22 10:20 AM 發表

個焗茶咩好
對喉籠、氣管好,之前係人地介紹俾我飲嘅,一飲果真有效

引用:
原帖由 四眼敏 於 2018-8-24 01:11 PM 發表

對喉籠、氣管好,之前係人地介紹俾我飲嘅,一飲果真有效
一個假期,2個生日,磅數又回到134磅,琴晚想買衫,前凸後凸好鬼肉酸吖

引用:
原帖由 四眼敏 於 2018-10-2 11:14 AM 發表

一個假期,2個生日,磅數又回到134磅,琴晚想買衫,前凸後凸好鬼肉酸吖
再唔迭起心肝減脂唔定了,之前減得好地地,跌穿130磅,以家又上,呢牌零舍多飯局,好驚,唔去唔俾面

引用:
原帖由 rachelshan 於 2018-11-18 06:37 PM 發表

飯局可以照去,只要懂得前後兩餐食返清淡健康啲來平衡,就算間中食埋buffet放題都唔會反彈的
係吖,我係咁,知當日要出去飯局,就朝早中午例牌食好少

引用:
原帖由 Lesley123 於 2018-11-18 08:25 PM 發表
減咁耐-,-?應該係本身生活習慣有問題,而一直改善唔到
如果唔係正常減肥幾個月就有成果
因家中煮飯人唔係我,d油會多d,肉類、魚類、湯、菜

引用:
原帖由 車站坑坑 於 2018-11-18 07:23 PM 發表
晚餐 食菜肉5成飽,唔食晚餐將來食返 會反彈。
晚餐5成鮑,咁食唔食飯類呢?

引用:
原帖由 rachelshan 於 2018-11-18 06:11 PM 發表

我同樓主差唔多高,一開始減時都係14x磅,keep左一年嘅控制卡路里攝取+少許運動而家已經116.5磅,好似減左好多咁其實除返開一個月不過減兩三磅,減肥最重要係恆心,比啲耐性一定減到!我都無跑步的,帶氧運動主要係快步行。 ...
我會俾心機學你了,見你減咁勁

引用:
原帖由 車站坑坑 於 2018-11-19 07:03 AM 發表

夜晚唔食飯,只有lunch 食多菜多肉你平時食飯量的一半
收到,今晚開始唔食飯,齋食菜,日頭飯都係要減半嗎?是否應該係買最細隻碗返屋企呢

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-11-19 07:08 AM 發表

減肥keep fit就是要有耐性
呢樣真係,自己做麼多長久唔到,得個減肥係最長時間了,總有無所不用,也多N年前最多落到122磅-119磅

引用:
原帖由 車站坑坑 於 2018-11-19 07:44 AM 發表

夜晚要食肉和菜 5成飽 (你以後都唔可能齋食菜)
Lunch 飯量比平日減半,多多肉多菜,7-8成飽。
下午茶一個火龍果。
早餐兩隻烚雞蛋+無糖豆漿/奶/yogurt
如果中間肚餓 飲無糖豆漿
以上餐單我已經食咗3.5 月,間中當然有偷食薯片零食等,亦有食buffet,我胃口縮細咗,自制能力好咗,體重減咗4kg. ...
收到,唔該!睇下參考完會唔會好d

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-11-19 08:00 AM 發表

我晚晚食飯都減到
你早食?運動?

引用:
原帖由 rachelshan 於 2018-11-19 01:09 PM 發表

所以keep fit都係要靠平日
努力

引用:
原帖由 暴風雨後 於 2018-11-29 12:48 PM 發表
168 肚腩
168cm?

引用:
原帖由 暴風雨後 於 2018-11-29 01:01 PM 發表

係啊 睇上唔肥
成個月冇上磅,呢排大感冒、咳到死,諗住磅下會唔會輕返d?哇,想死囉:138.4磅,脂比36.5%,體齡54,琴晚總要食3碗糖水

引用:
原帖由 batwyu 於 2019-1-1 09:10 PM 發表

點解食三碗咁多
唔知點解,呢排就係想飲糖水,個日去按摩反而按壞左只手,麼都做唔到。但係總想食紫米紅豆沙湯丸糖水

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]