• 瀏覽: 81,431
  • 回覆: 342
  • 追帖: 11
+71
肥到如此地步,自己頂唔順自己,衣櫥裡面完全搵唔到岩著嘅衫,自己惱自己,開始睇住食也,但腳患唔跑得,真係幾難!!
高:160cm
頭圈:54cm  21.2英吋
頸圈:34cm  13.4英吋
胸大:97cm.  38.2英吋
胸下:85cm  33.5英吋
粗腰:92cm. 36.2英吋
肚腩:94cm. 37英吋
肚臍:95cm. 37.5英吋
臀部:97cm  38.2英吋
左脾:53cm.  20.9英吋
左小腿35cm  13.9英吋
右脾:54cm. 21.2英吋
右小腿:37cm 14.1英吋
左bay肉:31cm 12.2英吋
右bay肉:31cm 12.2英吋

體重:142.2磅
脂比:34.9fat%
水份:47.6tbw%
肌肉:87
體型:5
代謝:1252kcal
           5239kj
骨量:5.6
內脂:7

早餐:餐蛋麵、咖啡
午餐:烚芥蘭菜一碟
下午茶:1碗皮蛋瘦肉粥
晚餐:1碗梅菜鹹魚飯@煲仔飯類

我都係160…煲仔飯好肥架!
鹼魚都冇咩益。

引用:
原帖由 想變靚既希希 於 2018-4-6 08:01 PM 發表
我都係160…煲仔飯好肥架!
鹼魚都冇咩益。
冇擺一滴油,用鹹梅菜浸淡左煲江門粘米飯,表面擺左幾塊自己手工製鹹魚,忍不住口,食左1碗半仔,好彩時間未過8點,總可以消化,飲蘿漢果陳皮紅茶焗嘅水

餐蛋面?

唔好食精製肉啦,無益

減足14年唔辛苦咩
係減完又反彈定係有其他原因?

引用:
原帖由 Ming0305 於 2018-4-7 11:04 AM 發表
減足14年唔辛苦咩
係減完又反彈定係有其他原因?
緊係辛苦拉,每次都會反彈先慘

引用:
原帖由 a-1 於 2018-4-7 10:17 AM 發表
餐蛋面?

唔好食精製肉啦,無益
平時早餐腿蛋多食厭左,間中換丁麵或餐蛋麵,米粉早幾年已過厭左

sis連頭圈&頸圈, 好認真, 我曾經都去到成150磅, fat rate同sis杷近, 都減了幾年先的起心肝減埋去

引用:
原帖由 四眼敏 於 2018-4-8 01:00 AM 發表

平時早餐腿蛋多食厭左,間中換丁麵或餐蛋麵,米粉早幾年已過厭左
食生麵, 唔好食即食麵呢~ 餐肉都好肥, 梅菜鹹魚又高納

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-4-8 10:08 AM 發表
sis連頭圈&頸圈, 好認真, 我曾經都去到成150磅, fat rate同sis杷近, 都減了幾年先的起心肝減埋去
今朝頭一日係屋企食早餐:麥皮一只蛋,落左幾粒鹽,今朝脂比去到36%

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2018-4-8 11:53 AM 發表

今朝頭一日係屋企食早餐:麥皮一只蛋,落左幾粒鹽,今朝脂比去到36%
其實fat rate有好多因素影響呢~

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-4-8 12:01 PM 發表

其實fat rate有好多因素影響呢~
點解吖?我肥到頭痛、胸都呢二日痛埋

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2018-4-8 12:02 PM 發表

點解吖?我肥到頭痛、胸都呢二日痛埋
皮膚水份都影響讀數

引用:
原帖由 四眼敏 於 2018-4-6 07:37 PM 發表
肥到如此地步,自己頂唔順自己,衣櫥裡面完全搵唔到岩著嘅衫,自己惱自己,開始睇住食也,但腳患唔跑得,真係幾難!!
高:160cm
頭圈:54cm  21.2英吋
頸圈:34cm  13.4英吋
胸大:97cm.  38.2英吋
胸下:85c ...
減足14年,一個辦法都無用咩

引用:
原帖由 Semi2018 於 2018-4-9 08:42 AM 發表

減足14年,一個辦法都無用咩
之前有減得幾好嘅,不過年紀上更難減

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]