• 瀏覽: 7,432
  • 回覆: 18
流產後已經兩個半月,有坐全月,2月尾有經期,但係無其他人講嘅到比一般多血,都無唔舒服。
呢幾日感覺下腹裡面有小小奄奄痛咁,有無人有咁嘅經驗?
早一星期見中醫仲話我身體好左好多,不過嗰時仲未有咁嘅感覺。
會唔會係準備下一次經期?身體重整或者未適應轉變?

I am sorry 

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2018-3-18 01:45 AM 發表
流產後已經兩個半月,有坐全月,2月尾有經期,但係無其他人講嘅到比一般多血,都無唔舒服。
早一星期見中醫仲話我身體好左好多,不過嗰時 ...
幾多週流產?

引用:
原帖由 hitandrun00 於 2018-3-18 09:23 AM 發表
I am sorry  
過去了

引用:
原帖由 magicbaby 於 2018-3-18 02:37 PM 發表

幾多週流產?
第9呀

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2018-3-18 06:45 PM 發表
第9呀
有無照陰超 醫生應該有講清晒未

睇左醫生 醫生又話清晒既話 應該無問題

如果你真係好唔舒服

睇多次醫生 照下睇下乜野事 安心d

始終每個人情況唔同體質唔同

引用:
原帖由 magicbaby 於 2018-3-18 08:01 PM 發表

有無照陰超 醫生應該有講清晒未

睇左醫生 醫生又話清晒既話 應該無問題

如果你真係好唔舒服

睇多次醫生 照下睇下乜野事 安心d

始終每個人情況唔同體質唔同
嗯嗯,照過兩次都話好乾淨,聽日會去睇中醫Thx師姐

中醫唔會照 完全睇唔到子宮內既情況

有時唔好過份盲目信中醫

中醫真係好純粹靠中醫師既經驗  即係靠估

子宮內既情況 係唔可以靠肉眼經驗去估

都係睇西醫婦科 去照下 求安心啦

引用:
原帖由 magicbaby 於 2018-3-18 08:22 PM 發表
中醫真係好純粹靠中醫師既經驗  即係靠估

子宮內既情況 係唔可以靠肉眼經驗去估

都係睇西醫婦科 去照下 求安心啦
明白師姐嘅擔憂,中西醫一直有兩邊跟開,只係聽日中醫有得睇先,西醫要book幾日後,希望只係經期

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2018-3-18 08:39 PM 發表

明白師姐嘅擔憂,中西醫一直有兩邊跟開,只係聽日中醫有得睇先,西醫要book幾日後,希望只係經期
兩個幾月後,若唔乾淨,可能都會發燒之類感染徵狀
加上你都照左兩次無野
我諗都唔駛太擔心,正常覆診,身體要時間復元,子宮收縮返都好正常,準備下一次機會,good luck

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2018-3-18 01:45 AM 發表
早一星期見中醫仲話我身體好左好多,不過嗰時 ...
子宮薄佐 恢復緊係會痛 你要注意休息 條例好先

引用:
原帖由 mirandababy 於 2018-3-18 10:40 PM 發表

兩個幾月後,若唔乾淨,可能都會發燒之類感染徵狀
加上你都照左兩次無野
我諗都唔駛太擔心,正常覆診,身體要時間復元,子宮收縮返都好正常,準備下一次機會,good luck
我都係諗會唔會子宮環境有變,所以會有咁嘅情況,多謝提醒

引用:
原帖由 wingchanapple 於 2018-3-18 11:18 PM 發表

子宮薄佐 恢復緊係會痛 你要注意休息 條例好先
I see i see,因為呢點醫生都未有同我講解過,真係唔識,好在有你地,多謝我有keep住調整身體裡外,都有做運動,醫生建議的
Btw,啱啱M到,可能太耐無咁痛過,所以擔心,多謝大家,goodnight

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2018-3-18 23:44 發表
I see i see,因為呢點醫生都未有同我講解過,真係唔識,好在有你地,多謝我有keep住調整身體裡外,都有做運動,醫生建議的
Btw,啱啱M到,可能太耐無咁痛過,所以擔心,多謝大家,goodnight
休息多啲!聽說流產後不要太快再懷孕,最少都用幾個好好休養,調理身體急不來,加油啊

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]