註冊 登入

帶bb去旅行其實係玩緊自己 香討焦點

本主題由 brianso198 於 2018-3-13 10:47 PM 移動

帶bb去旅行其實係玩緊自己 E-mail 此主題給朋友

同老公結左婚咁奈除左honeymoon之外都無去過旅行 所以見仔仔都歲半肯跟人 就住放低比奶奶湊 我地2公婆就去日本二人世界 點知奶奶臨時扭親手 湊唔到bb 我同老公諗住無理由蝕左機票同酒店錢 就唯有帶埋bb去 點知成個trip由原本去玩就變左玩自己 首先執行李已經要帶多好多野 又奶粉又尿片又bb衫重有bb洗頭水沖涼液 佢啲野已經佔左勁多位 重要原本諗住plan去玩嘅地方都因為帶住bb而無得去 雖然難得有得去旅行都開心嘅 但就真係無得盡慶

我朋友由佢小朋友0歲至現在3歲都會帶埋小朋友一起去旅行,
雖然小朋友咩都未識,
但帶埋佢一齊去旅行一家人的回憶。

點解唔換個角度enjoy?

婚紗展~婚紗展~ My Only Baby=)

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
好辛苦

熱門搜尋: fitness 粉底 保濕面霜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 coco.hui. 於 2018-3-12 11:58 AM 發表

同老公結左婚咁奈除左honeymoon之外都無去過旅行 所以見仔仔都歲半肯跟人 就住放低比奶奶湊 我地2公婆就去日本二人世界 點知奶奶臨時扭親手 湊唔到bb 我同老公諗住無理由蝕左機票同酒店錢 就唯有帶埋bb去 點知成個tr ...
歲半好大個,自架最好,問題不大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 coco.hui. 於 2018-3-12 11:58 AM 發表

同老公結左婚咁奈除左honeymoon之外都無去過旅行 所以見仔仔都歲半肯跟人 就住放低比奶奶湊 我地2公婆就去日本二人世界 點知奶奶臨時扭親手 湊唔到bb 我同老公諗住無理由蝕左機票同酒店錢 就唯有帶埋bb去 點知成個tr ...
帶 bb 去旅行係父母嘅回憶,雖然途中可能好多野拎,  bb 又有機會水土不服,但如果可以影好多相 post 出嚟,都係值得呲!!!

😎😎😎

引用:

我仔歲半時都有帶他去日本旅行,都好舒服開心。去自駕遊的地方,行程hea少少,其實無咩問題窩。

我女22個月我已經帶佢去左3次旅行,我唔覺得辛苦反而覺得係好好既回憶,做人阿媽點可以掉低個女自己開心😑

細路真係好煩

熱門搜尋: 超聲波 嬰兒用品 孕婦飲食 陪月員 親子活動 bb

回覆 引用 TOP

有小朋友係甘

回覆 引用 TOP

無所謂啦 一家人齊齊整整去边都好。

熱門搜尋: foundation soak off gel cosmetic 雙眼皮 整容

回覆 引用 TOP

其實生兒育女就已經係玩緊自己,視乎你享唔享受。

引用:
原帖由 宇宙小烈女 於 2018-3-12 02:45 PM 發表

我朋友由佢小朋友0歲至現在3歲都會帶埋小朋友一起去旅行,
雖然小朋友咩都未識,
但帶埋佢一齊去旅行一家人的回憶。
認同。我都係甘,由歲幾就帶佢搭飛機旅行,到而家4歲,去左幾次,影咗好多相。所有都係最好回憶,老左睇返會係無價寶。

身邊有幾個 fd 話初次搭飛機都已經係學校遊學團,對小學前無去過遠行,相都無相,連旅行嘅記憶都無,好遺憾!

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。