註冊 登入

外國人,原來都唔係想像中咁好

本主題由 YanNessIsMe 於 2018-6-9 01:28 PM 關閉

外國人,原來都唔係想像中咁好 E-mail 此主題給朋友

我朋友之前一直都好鍾意外國人,所以成日去外國識男仔,又會落老蘭識,佢幾年前仲同左個外國人結婚添,我都鄧佢高興,以為佢搵到終生幸福,但朋友近排突然同我吐苦水,話佢老公好大男人,控制慾又好強,街都唔俾佢出,最慘係我朋友鍾意外國人既一大原因係因為佢地基因好,mix既bb會好cut好得意,但點知佢老公唔係好得,到今日佢都仲未大到肚,佢老公仲怪返佢轉頭,令到佢好委屈..

聽到呢到,我好慶幸當初無同佢一齊癲,搵返香港男仔做男朋友姐..

呢d就係港女思維啦,成日以基因好為藉口,食洋腸為榮自以為高尚。其實好多洋腸比港男仲差。小弟係中環做野咁耐都見吾少

引用:
原帖由 廚房的貓奴 於 2018-3-12 10:52 AM 發表

我朋友之前一直都好鍾意外國人,所以成日去外國識男仔,又會落老蘭識,佢幾年前仲同左個外國人結婚添,我都鄧佢高興,以為佢搵到終生幸福,但朋友近排突然同我吐苦水,話佢老公好大男人,控制慾又好強,街都唔俾佢出 ...
所以以前我的幾個女朋友都是金髮白人。不過時間久了還是覺得不能結婚,做情人不錯,結婚就不太適合

洋腸未必好!哈哈

引用:
原帖由 廚房的貓奴 於 2018-3-12 10:52 AM 發表

我朋友之前一直都好鍾意外國人,所以成日去外國識男仔,又會落老蘭識,佢幾年前仲同左個外國人結婚添,我都鄧佢高興,以為佢搵到終生幸福,但朋友近排突然同我吐苦水,話佢老公好大男人,控制慾又好強,街都唔俾佢出 ...
唔夾既人不分國籍既,如果以為所有白種人都係好人,你朋友未免太天真。

引用:
原帖由 flyskygodpig 於 2018-3-12 11:24 AM 發表

所以以前我的幾個女朋友都是金髮白人。不過時間久了還是覺得不能結婚,做情人不錯,結婚就不太適合
始終結婚同拍拖係唔同,
結合到兩樣都係同一個人就最幸福。

其實人越大越接觸外國人多 越發覺好多外國人骨子裡有種民族優越感 或多或少睇低黃種人  表面扮到謙謙君子 實質同賊無分別  尤其係美國人

什麼民族平等 都只係廢話

好多老外鍾意亞洲女仔就係覺得亞洲女仔服從性高,我地又比較細粒,可以滿足佢地征服慾望

引用:
原帖由 我不是灰姑娘 於 2018-3-12 01:24 PM 發表

好多老外鍾意亞洲女仔就係覺得亞洲女仔服從性高,我地又比較細粒,可以滿足佢地征服慾望
正確d嚟講

最鐘意係賓妹泰妹

又平又易養

通常見d鬼佬拖住個細粒賓妹 或靚靚泰妹果d鬼佬係最無禮貌既  男女都擺出一副不可一世咁既樣  行路又亞亞炸炸 霸晒成條路 又唔讓開

好正呀!醉過方知酒濃!

熱門搜尋: 臍帶血 kid DHA bb
在晴朗的天空下 (慢步人生版)

有人問: 幸福到底係邊度呢?
我覺得與其去問, 倒不如去學
學下不求擁有得多,但求計較得少
用心去愛, 用心去付出, 愛你身邊的人,愛這個世界
終有一日, 你會發現, 原來幸福已經係你心裡面

上文演繹: 麥潤壽先生

回覆 引用 TOP

引用:

點解會覺得鬼佬會好過港男?好嘅定義係點?
老實說鬼佬的確個種係靚啲,但撇除外觀,其實都無咩特別

回覆 引用 TOP

其實港男算係識尊重女仔
香港女性地位喺亞洲區算高

回覆 引用 TOP

外國人都有好有壞

呢個世界唔係錢就係性

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 faiceng 於 2018-3-12 01:07 PM 發表

始終結婚同拍拖係唔同,
結合到兩樣都係同一個人就最幸福。
覺得門當戶對其實好有道理

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。