註冊 登入

愛情同麵包一樣重要! 我同佢終於結束8年長跑! 香討焦點

愛情同麵包一樣重要! 我同佢終於結束8年長跑! E-mail 此主題給朋友

好多謝大家祝福同回應。
其實我純粹一時感觸而發文。
希望大家愛情路上順利,甜蜜。
我會好好珍惜佢

引用:
原帖由 yannes1989 於 2018-3-11 11:28 PM 發表

今日心情好激動,因為終於簽左合約,買左樓,可以安心搞結婚ge野。
好想係度同大家分享,鼓勵大家。
我同佢同大部分香港男女一樣,拍左2,3年就開始諗結婚。當時我地只係夾埋先搵21,2k, 真係結條毛。我又同大部分女 ...
成件事好勉強。挽車邊。為乜。

留返結婚個晚訓唔著都未遲...
買樓 同 結婚 唔一定要畫等號
呢度大把sis 買左樓 都仲未去到結婚個步

引用:
原帖由 yolkyolkyo 於 2018-3-12 12:37 AM 發表

留返結婚個晚訓唔著都未遲...
買樓 同 結婚 唔一定要畫等號
呢度大把sis 買左樓 都仲未去到結婚個步
我諗我訓唔著,係因為2條友向著同一目標努力左咁多年,圓滿地完成。
婚禮反而無壓力,只係食餐飯,簽張紙就完,反正對於我地呢講,只係儀式,俾屋企人一個交代。

引用:
原帖由 nde63h 於 2018-3-12 12:18 AM 發表

成件事好勉強。挽車邊。為乜。
你指買樓定結婚?

其實人生的意義,我曾經係24,5歲迷惘過。完全唔知自己想做乜,鐘意乜。後尾我諗通左每個人目標都唔同,我覺得自己係小女人,淨係想搵個人,快樂地過日子,心滿足了。其他宏大理想,留俾偉人啦。

至於買樓,身邊好多朋友都話可以租,可以同屋企住。但一租就租一世,因為租左就好難儲錢。同埋我個人都幾無安全感,好驚亦好唔鐘意,每357年就要搬屋。
至於同屋企住,唉,我男友唔肯同我媽住。我亦都唔想同佢細路住。大家都有d心病咁。

妳住邊區?我送粒安眠藥過黎。

引用:
原帖由 TRruth 於 2018-3-12 01:37 AM 發表

妳住邊區?我送粒安眠藥過黎。
哈哈。多謝你先。
興奮失眠都唔錯

引用:
原帖由 yannes1989 於 2018-3-12 01:39 AM 發表

哈哈。多謝你先。
興奮失眠都唔錯
仲有幾個鐘就要返去攞麵包,條路仲有好長要行

引用:
原帖由 TRruth 於 2018-3-12 01:45 AM 發表

仲有幾個鐘就要返去攞麵包,條路仲有好長要行
係。
所以玩多陣,我都會試下迫自己訓下

熱門搜尋: 粉底 化妝 整容 foundation concealer 眼睛 雙眼皮
引用:
原帖由 yannes1989 於 2018-3-12 01:49 AM 發表

係。
所以玩多陣,我都會試下迫自己訓下
我試下講句:恭喜妳....。希望妳安睡

熱門搜尋: 粉底 化妝 整容 foundation

回覆 引用 TOP

愿乖乖早点去睡
闭上眼进太空里

引用:
原帖由 TRruth 於 2018-3-12 01:55 AM 發表

愿乖乖早点去睡
闭上眼进太空里
😂😂😂
多謝你。我真係訓啦!你都要早d訓

引用:
原帖由 yannes1989 於 2018-3-12 02:03 AM 發表

😂😂😂
多謝你。我真係訓啦!你都要早d訓

回覆 引用 TOP

我都拍咗8年拖
從未一齊去過旅行
上一次入戲院係睇wonder woman(2017年), 再上一次係睇deadpool(2016年)
禮物極少買, 但會送手作仔
從未送過花
好癲咩? 唔覺
好辛苦咩? 唔覺
睇你有冇心維繫

我反而關心人工點解無啦啦大幅度增長?
轉行?即係新人無經驗啦,無可能。
轉工?照計咪最多升一兩級,都未致於大幅度掛。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。