• 瀏覽: 41,891
  • 回覆: 41
  • 追帖: 7
多謝分享

熱賣及精選
引用:
原帖由 餅帥 於 2018-2-25 23:24 發表

右邊果枝,有sis話停產左,我買左新果枝但未試
原來出左黑色有掃, 我真係唔UPDATE YSL
呢支野我都覺得好用, BA話係護膚品黎, 但我當佢BASE咁用
但支野壞處係個掃覺得好唔衛生, 我每次用完會用酒精濕紙巾抹

引用:
原帖由 100000volt 於 2018-2-24 10:07 PM 發表

有冇試用黎做局部high light嘅玩法呀?
今用我又用VDL, 但都係溝粉底, 重要溝estee lauder double wear, 全面上, 閃粉溝完粉底後已經吾明顯了, 都好貼面, 但無用來局部highlight

引用:
原帖由 ysankwani 於 2018-2-26 10:38 AM 發表

今用我又用VDL, 但都係溝粉底, 重要溝estee lauder double wear, 全面上, 閃粉溝完粉底後已經吾明顯了, 都好貼面, 但無用來局部highlight
咁幾正喎! double wear 係咪比較full coverage?   今日乾返難推左  用vdl 開薄上面有點通透感好正喎!! 我尋日去過vdl counter 摸  好滑呀 ^^

引用:
原帖由 100000volt 於 2018-2-26 10:42 AM 發表

咁幾正喎! double wear 係咪比較full coverage?   今日乾返難推左  用vdl 開薄上面有點通透感好正喎!! 我尋日去過vdl counter 摸  好滑呀 ^^
我係用舊版double wear 遮瑕度高, 亦比較厚, 用VDL溝淡左double wear既遮瑕, 但提升左補濕度同明亮度, 其實我覺得VDL呢支可以救返一啲買深左既粉底, 而且價錢吾貴, 都值得買
未買VDL之前我係溝estee lauder advance night repair的, 會更貼面, 但貴囉

Thank for sharing!!! Covermark Base的確好好用呢!

引用:
原帖由 張保仔皇帝妹 於 2018-2-24 12:47 PM 發表

我既皮膚: 混合性偏乾, 鼻+鼻旁有毛孔, 不算嚴重

1. Cle de peau 粧前乳霜(光采柔滑) (好似Hk$500)

官方網站: 霜狀質感豐盈,瞬間修飾肌膚不平滑及顯著改善膚質,締造由內而外的細膩光澤。

個人用 ...
今日買左樓主推介VDL Beauty Finisher
試上手都算保濕,吸收幾快,$190一支,吾貴。

資料詳盡

引用:
原帖由 ysankwani 於 2018-3-3 06:09 PM 發表

今日買左樓主推介VDL Beauty Finisher
試上手都算保濕,吸收幾快,$190一支,吾貴。
我而家都仲用緊,夏天黎到諗緊轉乜好…

咁啱路過,好懷念以前的sis

引用:
原帖由 美腳寫輪眼 於 2021-5-5 06:13 AM 發表

我而家都仲用緊,夏天黎到諗緊轉乜好…
佢嘅櫃位現在係邊唔多覺有
另外呢隻夏天用不到嗎

好用,用多 d

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]