• 瀏覽: 41,890
  • 回覆: 41
  • 追帖: 7
鐘意樓主既分享,LM我覺得用上面會那,(我敏感皮膚),另外,muf我有用另一隻滋潤版,真係好夠保濕,黎緊可能會買埋清爽版 我皮膚都係混合偏乾,VDL果枝貝殼xx,我覺得小量上面要提亮既地方好了,太大粒閃粉,一定唔岩夏天用,太閃,太現皮膚問題

熱賣及精選
咁hourglass同Tom Ford有無試過呀

多謝分享,我頭先去左買covermark 啦,本來想買埋粉底,但佢最淺色嘅01對我嚟講都好深色

引用:
原帖由 whyemily 於 2018-2-24 11:37 PM 發表

多謝分享,我頭先去左買covermark 啦,本來想買埋粉底,但佢最淺色嘅01對我嚟講都好深色
covermark 正呀!
01都深色,甘你應該好白!

引用:
原帖由 BlingBlingBa 於 2018-2-24 09:15 PM 發表

我用過banala co. , by Terry, and Laura Mercier 既primer, 但Laura mercie 反而係呢三隻中最好既一隻
你用邊款?最滋潤/保濕/oil free?

引用:
原帖由 張保仔皇帝妹 於 2018-2-25 12:46 AM 發表

covermark 正呀!
01都深色,甘你應該好白!
其實我又唔係白得好緊要,可能佢隻01都偏深色
我個幾月前剛出完水痘依家勁多印,請問你邊隻粉底遮瑕好 又唔會好乾啊?
🙏🏻🙏🏻多謝你分享

引用:
原帖由 張保仔皇帝妹 於 2018-2-25 12:47 AM 發表

你用邊款?最滋潤/保濕/oil free?
你係講 Laura Mercier? 除左滋潤,保濕同oil free 都用過。秋冬用保濕,春夏用oil free, 感覺比起by terry 好用。

引用:
原帖由 whyemily 於 2018-2-25 02:12 AM 發表

其實我又唔係白得好緊要,可能佢隻01都偏深色
我個幾月前剛出完水痘依家勁多印,請問你邊隻粉底遮瑕好 又唔會好乾啊?
🙏🏻🙏🏻多謝你分享
CDP 鑽光粉底霜, guerlain 24K 都可以,
nars吾得,好厚好浮粉

多謝樓主
我早幾日睇到你們話covermark草本粉底好用 我都買左,而家搞到我想買埋水瑩護肌液試試
因為我返夜班 放假先化下妝諗住精神d

Nars 嗰支上Selfridges 買係差不多半價咋!
樓主可以試埋hourglass 嗰支,冇閃粉不過好滑。。

我用緊ysl 有掃果枝,覺得都唔錯,有d珠光但應該有silicon 的

引用:
原帖由 餅帥 於 2018-2-25 06:49 PM 發表

我用緊ysl 有掃果枝,覺得都唔錯,有d珠光但應該有silicon 的
請問係邊一枝YSL?乾性皮膚岩用嗎?

引用:
原帖由 lovely_winnie 於 2018-2-25 19:08 發表

有掃呢款應該係舊款top secret base. 冇再出. 新版係top secret instant moisture glow 黑色

引用:
原帖由 lovely_winnie 於 2018-2-25 07:08 PM 發表

右邊果枝,有sis話停產左,我買左新果枝但未試

附件

0F988500-7A51-42BD-ABE9-813662ED826D.jpeg(143.85 KB)

2018-2-25 11:24 PM

CPB base用係YSL蕾絲氣墊身上唔錯 個妝感會靚d

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]