• 瀏覽: 2,924
  • 回覆: 12
因身體問題必須做IVF,我打算去泰國/馬來西亞做第3代IVF,有冇人有經驗分享呀?

可搵agent 安排

♥♥唔駛PM啦!呢條女係我個friend,對導彈勁唔勁先?♥♥

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHOI_CHOI_ 於 2018-2-10 10:42 PM 發表

因身體問題必須做IVF,我打算去泰國/馬來西亞做第3代IVF,有冇人有經驗分享呀?
去素國或馬來,不如選擇深圳港深醫院,香港深圳合作,另外深圳中山和武警都係有名氣的,何必要飛到咁遠,如果對大陸有偏見,就無辦法。

我有朋友響泰國睇過婦科,話佢好多問題,後來返到香港再睇乜事都無
自始對果邊醫療無咩信心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chiwing64 於 2018-2-13 09:41 AM 發表

去素國或馬來,不如選擇深圳港深醫院,香港深圳合作,另外深圳中山和武警都係有名氣的,何必要飛到咁遠,如果對大陸有偏見,就無辦法。
果個叫港大醫院,跟香港醫院模式,不過聽fd話中山同武警技術更為成熟,我考慮中山,近福田關

引用:
原帖由 winewinewine 於 2018-2-13 01:22 PM 發表

果個叫港大醫院,跟香港醫院模式,不過聽fd話中山同武警技術更為成熟,我考慮中山,近福田關
我係係中山做。

引用:
原帖由 chiwing64 於 2018-2-13 01:55 PM 發表

我係係中山做。
我打算年后,你睇開邊個醫生?

引用:
原帖由 winewinewine 於 2018-2-13 06:04 PM 發表

我打算年后,你睇開邊個醫生?
我睇莫醫生,但有個姓胡的女醫生最有經驗,但莫醫生都有名。

引用:
原帖由 chiwing64 於 2018-2-13 06:11 PM 發表

我睇莫醫生,但有個姓胡的女醫生最有經驗,但莫醫生都有名。
我都係睇莫醫生,佢講廣東話易溝通之前都想搵胡醫生,但佢出咗國,三月先返。我上禮拜去見咗醫生,年後開始著手

引用:
原帖由 winewinewine 於 2018-2-13 06:24 PM 發表

我都係睇莫醫生,佢講廣東話易溝通之前都想搵胡醫生,但佢出咗國,三月先返。我上禮拜去見咗醫生,年後開始著手
大陸醫院睇不育科,好似香港睇街症咁,初初會吾慣,同吾信內地醫生,但自己了解後,先知一定要相信醫生,結果自己耽誤了不少時間,不過最後結果都係開心的。祝你好孕!

引用:
原帖由 chiwing64 於 2018-2-14 11:20 AM 發表

大陸醫院睇不育科,好似香港睇街症咁,初初會吾慣,同吾信內地醫生,但自己了解後,先知一定要相信醫生,結果自己耽誤了不少時間,不過最後結果都係開心的。祝你好孕!
我都係,係香港有排等,最後一個IVF成功咗嘅frd介紹過去睇,環境比我想像中好好多,乾淨,醫生同d姑娘都幾nice。另外,恭喜你先

回覆 引用 TOP

HI,想問大陸做第3代IVF埋單要幾錢? 我知道做第2代用進口藥都已經要4萬人仔UP,我都返過大陸睇西醫婦科,所以唔太抗拒返大陸做IVF

回覆 引用 TOP

Hi, 無意問揾到你個POST, 請問你嗰時做大約幾公?佢哋IVF比唔比揀性別?謝謝。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]