註冊 登入

小三重生support 區 - 2018

某啲人享受做小三或搵小三,唔該收埋自high,唔好走出來講到呢種行為幾係平常丶自己做小三或搵小三幾開心,再進而講到唔贊成呢種行為嘅人就係道德L。
我接受做小三或搵小三在人生某段時間係一種無奈的選擇,但絕對唔係一種好選擇。
做小三丶搵小三嘅人根本係貪心加自欺欺人。以樓主為例,如果佢覺得自己做得咁啱,唔需要上討論區宣掦小三理念,晨早應該上FB丶IG 放閃,搵佢親友支持佢囉。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Sillynina 於 2018-1-22 02:59 AM 發表

呢個帖係度生存咗咁耐冇比人杯葛主要因為之前灌輸嘅思想正面咋,勸人斬纜,導人向善… 正所謂大婆都中意見到市面愈來愈小"小三"㗎,所以個帖先得大家包容而存在咗咁耐,
如果純支持小三們討論案 ...
之前嘅真樓主講咗真相
有睇開就知
呢度小三已經比人騎劫咗
有版友睇通提咗大家
咩人會比小三更需要呢個po?

最後呢兩part變成
呢頭講自己經歷
轉頭比人當案例咁分析
本來都ok嘅
但永遠再塞埋啲出軌人妻姦夫嘅偉論

睇到眼都突埋
你婚姻有問題自己都出軌
仲想黐埋去班療緊傷jm度,

發完噏風就大家無辜硬食,
真係覺得其他小三會同情幫你擋仲比你小人扮好人?
唔係嘛?

比人批評嘅由頭到尾都係果啲混响度嘅出軌人夫人妻花生友
根本冇幾多人會衝住追住想斬纜嘅小三!

反而之前你想斬嘅話,
係好多人比關心,
好記得啲大婆們一句女人何苦難委女人

冇大婆講返另一個角度
過住個男人講乜就信乜嘅日子
jm只係响虛無之間沉迷落去

掛羊頭賣狗肉嘅嘢jm真係要小心

回覆 引用 TOP

有冇姊妹係人夫不停給予希望情況下都斬到呢

引用:
原帖由 dokie555 於 2018-1-24 01:54 AM 發表

前樓主應該就系一個比較接近的例子

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dokie555 於 2018-1-24 01:54 AM 發表

引用:
原帖由 destinyku 於 2018-1-24 03:50 PM 發表

可以分享下嗎 ?

引用:
原帖由 mmkl666... 於 2018-1-24 04:54 PM 發表

可以分享下嗎 ?
佢吾介意我有三個小朋友,離過婚,經濟上完全照顧我,花好多時間係我到,令我活得更好,好幸福。
我好愛佢,我已經完全依賴佢,無佢就無今日嘅我。
吾知點樣可以脫離佢

引用:
原帖由 destinyku 於 2018-1-24 05:15 PM 發表

佢吾介意我有三個小朋友,離過婚,經濟上完全照顧我,花好多時間係我到,令我活得更好,好幸福。
我好愛佢,我已經完全依賴佢,無佢就無今日嘅我。
吾知點樣可以脫離佢
如果現在已經覺得幸福,點解仲要想離開他?

另外你的小朋友有幾大?

引用:
原帖由 mmkl666... 於 2018-1-24 06:39 PM 發表

如果現在已經覺得幸福,點解仲要想離開他?

另外你的小朋友有幾大?
始終佢係人地老公, 我都做過人地老婆,我當然吾想傷害到其他人。
我愛佢愛到忘記道德觀,俾全世界討厭都不顧一切。
好愛好愛......

小朋友7歲,四歳半,三歲

引用:
原帖由 destinyku 於 2018-1-25 12:04 AM 發表

始終佢係人地老公, 我都做過人地老婆,我當然吾想傷害到其他人。
好愛好愛......

你地一齊左幾耐?平時一齊會做些什麼?好難想像一個道德L口中講到好自私的偷食男會願意照顧o甘多人。

你有工作嗎?點照顧小朋友?前夫有養小朋友嗎?

引用:
原帖由 mmkl666... 於 2018-1-25 04:43 PM 發表

你地一齊左幾耐?平時一齊會做些什麼?好難想像一個道德L口中講到好自私的偷食男會願意照顧o甘多人。

你有工作嗎?點照顧小朋友?前夫有養小朋友嗎?
一齊左年幾。平時會行街,睇戲,食飯,去旅行,同普通情侶一樣會行街拖手錫鍚。
我冇工作,我同我媽咪一齊湊小朋友。前夫冇養小朋友,冇乜聯絡。

引用:
原帖由 destinyku 於 2018-1-25 12:04 AM 發表

好愛好愛......

👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 destinyku 於 2018-1-25 06:14 PM 發表

一齊左年幾。平時會行街,睇戲,食飯,去旅行,同普通情侶一樣會行街拖手錫鍚。
我冇工作,我同我媽咪一齊湊小朋友。前夫冇養小朋友,冇乜聯絡。
他有無提過將來打算?

你有無考慮過將來無左他要點樣生活?

小朋友有見過他嗎?你阿媽亦知道你的情況?

引用:
原帖由 mmkl666... 於 2018-1-26 06:05 PM 發表

他有無提過將來打算?

你有無考慮過將來無左他要點樣生活?

小朋友有見過他嗎?你阿媽亦知道你的情況?
佢叫我以後日子跟住佢,吾會再俾我捱苦。
我冇左佢我會要好努力工作,少左時間陪小朋友,收入都會少左。
細仔見過佢,我媽估到d但冇講野,因為我俾佢家用多左又多左時間係屋企。

大家早日斬纜

就早日搵到個更合適

自自然然唔記得d衰人夫

生活每天都過得比以前開心、滿足

我自問自己現在比3、4年前快樂、滿足

唔需要有d咩大喜事才快樂,生活簡單而又無煩惱

已經感到很幸福了

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。