註冊 登入

小三重生support 區 - 2018

DEL

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 西九含情的貓奴 於 2019-2-12 04:31 PM 發表

我同你情況有啲似,佢結婚3個月就同我搬出黎,而家參唔多一年啦,以為佢真係會離婚,到而家佢竟然同我講佢老婆有抑鬱症,睇緊醫生,要好番先可以講離婚,唔可以刺激佢⋯⋯ 其實都係借口吧!見住佢同佢老婆溝通愈來愈多,我都好難受,唉,我都想知有咩辦法可以斬攬,唔想俾呢個男人拖累! ...
你同我一樣,我都係結婚3個月果陣,果陣佢好狠,反而我仲叫佢返去,但當我覺得佢可以為我做好多,沉迷哂既時侯,佢就走左去,只係鬧次交,就所有野唔同左,我都唔想比佢拖累,但每一次一諗到之前分開果種痛,就唔夠膽分手,我想對自己好D,都唔知可以點做
明明好想斬攬,又成日有好多好多美好既回憶,其實所有野都係藉口,唔想同人分開先係事實

引用:
原帖由 kykam 於 2019-2-12 05:17 PM 發表

你同我一樣,我都係結婚3個月果陣,果陣佢好狠,反而我仲叫佢返去,但當我覺得佢可以為我做好多,沉迷哂既時侯,佢就走左去,只係鬧次交,就所有野唔同左,我都唔想比佢拖累,但每一次一諗到之前分開果種痛,就唔夠膽分手,我想對自己好D,都唔知可以點做
明明好想斬攬,又成日有好多好多美好既回憶,其實所有野都係藉口,唔想同人分開先係事實 ...
即係佢而家已經同番佢老婆一齊住?而佢講明唔會離婚?如果係咁 點解你仲想同佢一齊?

引用:
原帖由 西九含情的貓奴 於 2019-2-12 05:45 PM 發表

即係佢而家已經同番佢老婆一齊住?而佢講明唔會離婚?如果係咁 點解你仲想同佢一齊?
係,佢話佢唔會講,等人講,因為一個愛字,把所有感覺都殺死了,白痴的一次又一次將自己狠狠的傷害

你仲同佢同居緊?

引用:
原帖由 kykam 於 2019-2-12 05:47 PM 發表

係,佢話佢唔會講,等人講,因為一個愛字,把所有感覺都殺死了,白痴的一次又一次將自己狠狠的傷害

你仲同佢同居緊?
del

引用:
原帖由 西九含情的貓奴 於 2019-2-12 06:06 PM 發表

其實我覺得晒氣,個女人要講離婚既,當日佢搬走就會講,而且個男人番左去而女人原諒左,佢更加冇可能講離婚。你唔會等到呢日架啦。試下放手啦,你地唔係一齊住仲易啲啦。我都一樣架,個男人仲同我住緊,但佢會趁我番工果段時間同個女人溝通,講咩廢話等佢病好番丫,根本只係想左擁右抱既借口。完全晒緊自己時間同心力,我已經慢慢搬緊啲野番自己屋企,當我夠勇氣就會靜悄悄離開。你努力丫,諗下佢一直以黎對你幾衰,你就會慢慢心 ...
我正正等緊自己心淡,依家努力搵返自己,搵個第二個,可能對第二個唔公平,但至少對自己好啲先,求神問卜,乜都試過,話過左年會好,但都唔會好,明明以前一個人都好地地,都唔知比左咩野藥我食,搞到我咁痴迷

引用:
原帖由 Sillynina 於 2019-2-12 11:09 AM 發表

我訪問過啲有小三嘅男人,其實佢地內心都係睇唔起做小三嘅女人… 出軌耐咗嘅男人都好怪(可以話好人渣),就算同小三幾耐幾深厚都好,心底都會標籤自己情人屬唔正經女人,係未夠班做正印
而小三喺社會上係冇人同情,你同女性朋友訴苦,佢地好似好同情你,但心底都忌你(怕你搶佢男人)
同男性朋友訴苦,佢地表面憐惜你,但內都係想佔你便宜(聽吓你啲香艷史,幻想你來打吓J,借啲椅食散餐),實際上亦 ...
你太過份啦

揭開哂男人真面目,佢哋以後點揾食

回覆 引用 TOP

個男人真係咁愛你嘅話,又冇小朋友,要走出嚟離婚一D都唔難。兩公婆難捨難離溝通多咗,你唔會再有機會。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kykam 於 2019-2-12 06:30 PM 發表

我正正等緊自己心淡,依家努力搵返自己,搵個第二個,可能對第二個唔公平,但至少對自己好啲先,求神問卜,乜都試過,話過左年會好,但都唔會好,明明以前一個人都好地地,都唔知比左咩野藥我食,搞到我咁痴迷 ...
唔係迷藥咁簡單,好似落左降頭咁,盲左

有人告訴我:有小三就嘗試到戰爭滋味⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來進擊的烈女 於 2019-2-12 10:20 PM 發表

唔係迷藥咁簡單,好似落左降頭咁,盲左
係,明明知道離開最好,偏偏離開唔到咁,依家要逼自己離開,唔好留戀係曾經擁有度

引用:
原帖由 kykam 於 2019-2-12 04:10 PM 發表

各位,其實點樣先可以狠心斬攬,每一次好想斬,同自己講要狠心先係對自己好,一諗到分手就已經覺得承受唔到,明明其實已經分過兩次
已經一齊一年多,佢亦都曾經真係同老婆分開,仲同居左3個月,可能就係成功過,不斷覺得仲有可能,但明明知道冇可能,佢返得去老婆度,講到明唔會自己提出離婚,希望係呢度同多D人傾下計,可以唔洗成日掛住佢,但曾經我地真係好開心好開心,不過都只係曾經,我以為只要我好努力,佢就可以好似當 ...
佢要喺你同佢老婆之間選擇令其中一個冇咁傷,咁佢一定係揀同返老婆一齊
好簡單嘅比較,佢老婆同佢離婚,佢老婆就有結過婚呢個過去,比起你只係拍過拖嘅過去係差好遠...雖然緣份嘅嘢好難講,有啲人第二段婚姻係好幸福,但從客觀條件去比,同你分開,你點都係冇咁傷較易再有幸福嗰個...所以就算佢哋冇小朋友,都唔代表佢唔難開口去話離婚...同樣,亦唔係你做得唔好唔夠努力唔夠愛佢去令佢有動力放棄一切去同你一齊...

引用:
原帖由 dunnohowtodo 於 2019-2-13 05:04 PM 發表

佢要喺你同佢老婆之間選擇令其中一個冇咁傷,咁佢一定係揀同返老婆一齊
好簡單嘅比較,佢老婆同佢離婚,佢老婆就有結過婚呢個過去,比起你只係拍過拖嘅過去係差好遠...雖然緣份嘅嘢好難講,有啲人第二段婚姻係好幸福,但從客觀條件去比,同你分開,你點都係冇咁傷較易再有幸福嗰個...所以就算佢哋冇小朋友,都唔代表佢唔難開口去話離婚...同樣,亦唔係你做得唔好唔夠努力唔夠愛佢去令佢有動力放棄一切去同你一 ...
講得好好喔,客觀得黎又中肯,無加上任何指責成份,亦帶出事實理句

引用:
原帖由 kykam 於 2019-2-13 01:52 AM 發表

係,明明知道離開最好,偏偏離開唔到咁,依家要逼自己離開,唔好留戀係曾經擁有度
有決心離開就一定可以,過程其實無想像中咁難,痛係必然,因為曾經深愛過,一個男人做到咁絕情,我地又何必再作賤自己呢,難道呢個世界就無好男人?你要諗住…最差既男人已經遇過,下一個一定會好,因為無男人差得過佢

曾經我講同佢過~你不離,我不棄
而加再同自己講~我拎得起放得低
既然你都選擇左離開,我都無再俾藉口自己唔放棄

低處已算低,難過日日有,無必要同自己過唔去

分左手就唔應該再打擾大家的生活,分手理由亦唔需要再問,死纏只會令自己更無尊嚴,我心裡幫佢講左答案“我唔再愛你”

引用:
原帖由 無盡理性的水管 於 2019-2-13 07:35 PM 發表

講得好好喔,客觀得黎又中肯,無加上任何指責成份,亦帶出事實理句
都係見到kykam個case有d感受隨口講兩句

咁你自己斬纜成功未?希望你就算未完全放化都已經重新開始

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。