• 瀏覽: 17,289
  • 回覆: 37
最近開始搵工做, 而家想幫BB由人奶轉為飲奶粉, 唔知有冇邊隻推介?

enfinitas,聽講算幾淡口,易接受

我囡囡一直都係飲喜寶, 呢隻係有機奶粉, 無農藥無色素, 我先放心比BB食

可以買2-3隻試邊個岩bb腸胃,我就最大路揀左a+

回覆 引用 TOP

要俾BB試過先知邊隻夾到,我就俾illuma organic bb飲,
見佢便便又ok,所以就keep住俾佢食

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2018-1-11 05:08 PM 發表

enfinitas,聽講算幾淡口,易接受
呢隻聽番來口碑都ok,成份都似人奶

引用:
原帖由 hhaileyy 於 2018-1-11 02:49 PM 發表

最近開始搵工做, 而家想幫BB由人奶轉為飲奶粉, 唔知有冇邊隻推介?
人地多數人奶轉奶粉,會簡enfinitas,因為味道好好淡,bb易接受

回覆 引用 TOP

我兩個仔係跟住醫院食S26,不過你都要試下邊隻奶粉夾你B食較穩陣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 coco.hui. 於 2018-1-12 10:57 AM 發表

我囡囡一直都係飲喜寶, 呢隻係有機奶粉, 無農藥無色素, 我先放心比BB食
啱啱轉飲, 需唔需要適應期?

引用:
原帖由 人生之旅 於 2018-1-12 08:15 PM 發表

呢隻聽番來口碑都ok,成份都似人奶
同埋增磅都好似幾理想

引用:
原帖由 seeuu 於 2018-1-15 12:06 PM 發表

啱啱轉飲, 需唔需要適應期?
我呀B都係飲開喜寶, 用純乳糖配方, 味道淡淡地, 好似母乳咁, 唔會好甜, BB啱啱開始轉飲奶粉都好快適應

引用:
原帖由 gareed 於 2018-1-15 02:49 PM 發表

同埋增磅都好似幾理想
1號仔大約幾錢罐?

引用:
原帖由 hhaileyy 於 2018-1-16 02:49 PM 發表

我呀B都係飲開喜寶, 用純乳糖配方, 味道淡淡地, 好似母乳咁, 唔會好甜, BB啱啱開始轉飲奶粉都好快適應
由人奶轉奶粉都要磨合下, 但係聽講依隻奶粉入面既單一乳糖係參照母乳既,應該可以適應得快D,你記住 睇下BB有冇唔舒服, 然後再慢慢加量

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leungigi 於 2018-1-16 05:27 PM 發表

1號仔大約幾錢罐?
enfinitas 1號500零蚊

Biostime都幾好, 我都係飲緊佢隻有機, 日日都有便便, 又唔甜~

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]