註冊 登入

[婚紗攝影] 有冇人join 過法X.巴黎去台灣影prewedding?

有冇人join 過法X.巴黎去台灣影prewedding? E-mail 此主題給朋友

同男朋友去婚展睇婚戒,點知行行下俾人捉左去睇影pre wedding😂😂 咁本身都諗住遲d都會影,所以順俾睇下,點知睇睇下就簽埋佢個package 去台灣影,埋單HK 12880

其實我地本身冇睇定去邊間亦都冇諗過去香港以外既地方影,所以原本只係諗住睇下先,但唔知點解俾人sell sell 下就買左… 仲係香港境外… 事後我地上網睇番法X.巴黎既網評… 見到好多負評… 即刻灰左😂😂 我地怕去到台灣會俾人當水魚咁劏… 好想cut 單… 但機會應該好微

請問下有冇人去過法X.巴黎影pre wedding? service 係咪真係咁差? 有咩方法可以避免俾人劏?😂😂

thx

係咪 台北法國巴X ?

如果係又唔洗咁擔心,因為你都俾左錢。

我7年前影過台X法國巴X。
影係影得唔差,只係要買相比較煩
我記得之前PLAN好在台北影,但台北個日落大雨,結果要飛車去左台中既一個唔太靚既農場影(咩景都有少少)
之後另外 化妝又話皮膚唔好要用佢個隻(即加錢)
最煩係 佢地張單寫30張,就真係俾你30張,如果你影左600幾張,又好多都好想要,就要收你200定300幾台幣一張

個陣我同講淨係要個32張,佢地好想我買,最後傾左2萬元 買哂所有相

謝謝你ar✨ 我地已經問左佢可唔可以退錢,但佢到依家都冇覆我地🙈🙈 我諗應該冇得退… 我地依家諗點可以影得好d 同留意唔好再俾人sell

回覆 引用 TOP

Join呢間睇下你好唔好彩啦
我同另一個同事join呢間都無事
出嚟嘅效果都令人滿意
但我另一個朋友就中晒伏
影啲post又怪 妝又化到成個葉劉咁

引用:
原帖由 yuuri 於 2018-1-8 07:54 PM 發表

出嚟嘅效果都令人滿意
但我另一個朋友就中晒伏
我見網評話攝影師joe 都好好,諗住問下可唔可以早d約定佢 😂😂 btw, 唔知邊個化妝師ok, 我希望可以化個淡既自然韓妝 🙈🙈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yuuri 於 2018-1-8 07:54 PM 發表

出嚟嘅效果都令人滿意
但我另一個朋友就中晒伏
如果好似葉劉咁… 我諗我會崩潰😭😭 希望平平安安拍得ok

Btw, 請問你用咩化妝師 and 攝影師ar?

引用:
原帖由 Azura_Hiu 於 2018-1-8 08:04 PM 發表

如果好似葉劉咁… 我諗我會崩潰😭😭 希望平平安安拍得ok

Btw, 請問你用咩化妝師 and 攝影師ar?
我輯相就係呀joe影架啦 頭象嗰張都係
你睇返張合約 指定攝影師加錢就得
造型師我就唔知可唔可以指定
同我嗰時都無問佢叫咩呀…

引用:
原帖由 yuuri 於 2018-1-8 08:17 PM 發表

我輯相就係呀joe影架啦 頭象嗰張都係
你睇返張合約 指定攝影師加錢就得
造型師我就唔知可唔可以指定
同我嗰時都無問佢叫咩呀…
你頭像影得好好ar✨👏👏 咁我都放心搵Joe 影,希望佢有期na✨

btw~ 希望遇到既化妝師都ok 😂😂

回覆 引用 TOP

唔洗咁擔心 退錢。

間野唔算差。
不過你要做下功課,睇下佢公司既攝影師既作品風格,你係喜歡既。你可以同佢傾下 可唔可以俾到邊個攝影師 及 化妝師

我記得 7年前影呢間野 個 攝影師 好似叫joe 化妝師 好似叫 孟宮老師。
唔洗怕 俾左錢 就平常心啦

引用:
原帖由 rlokame 於 2018-1-8 11:37 PM 發表

唔洗咁擔心 退錢。

間野唔算差。
不過你要做下功課,睇下佢公司既攝影師既作品風格,你係喜歡既。你可以同佢傾下 可唔可以俾到邊個攝影師 及 化妝師

我記得 7年前影呢間野 個 攝影師 好似叫joe 化妝師 好似叫 ...
我上網搵返相我個妝都係孟宮跟架
佢幾好心機架~我5條裙佢轉足5次髮型俾我
一開波就問我有無自己帶左啲咩飾物一定要用
而且妝容好自然~應該啱你要求~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rlokame 於 2018-1-8 10:17 AM 發表

係咪 台北法國巴X ?

如果係又唔洗咁擔心,因為你都俾左錢。

我7年前影過台X法國巴X。
影係影得唔差,只係要買相比較煩
我記得之前PLAN好在台北影,但台北個日落大雨,結果要飛車去左台中既一個唔太靚既農場影 ...
rlokame 你好啊,我個多月前係呢間野影完,有些事情想請教你,但係我發唔到信息給你,唔知有冇方式可以請教你少少野?

熱門搜尋: 母乳 bb baby 陪月員 媽媽會 妊娠紋 bb會
謝謝你地ar~ yuuri 😘 and rlokame ✨😘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Usagi998 於 2018-1-14 06:12 PM 發表

rlokame 你好啊,我個多月前係呢間野影完,有些事情想請教你,但係我發唔到信息給你,唔知有冇方式可以請教你少少野?
Usagi~ 我都想知影完之後有咩要注意😂😂 eg 買相?
可唔可以話埋俾我知👐 等我有d心理準備
thx 😂😂

引用:
原帖由 Azura_Hiu 於 2018-1-7 09:32 PM 發表

同男朋友去婚展睇婚戒,點知行行下俾人捉左去睇影pre wedding😂😂 咁本身都諗住遲d都會影,所以順俾睇下,點知睇睇下就簽埋佢個package 去台灣影,埋單HK 12880

其實我地本身冇睇定去邊間亦都冇諗過 ...
請問12880 會包幾多張相?

引用:
原帖由 春春美人 於 2018-1-17 01:59 PM 發表

請問12880 會包幾多張相?
30張✨🙈🙈

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。