• 瀏覽: 14,395
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
近呢兩個星期,買左部oto健身單車,依加每日都踩50-60分鍾 ,阻力5-6,屋企未有磅所以未知有冇輕到,我本身系唔運動既人,所以第一第二日踩踩5分鍾已經頂唔順,之後慢慢咁適應,依加至少會踩50分鍾,日日keep住,我汗線系極之唔發達,不過踩到可以出到汗同面紅,個肚系出得最多汗,當然我都有節制飲食希望真系可以減到大腿內側。

回覆 引用 TOP

健身單車冇用的
健身單車冇用的
健身單車冇用的
重要事重複三次,我用咗2⃣️次已經成為大衣架

引用:
原帖由 魚蛋mui 於 2017-12-20 09:58 PM 發表

健身單車冇用的
健身單車冇用的
健身單車冇用的
重要事重複三次,我用咗2⃣️次已經成為大衣架
用左兩次?意思系踩過兩次定點

引用:
原帖由 中環野性的主題 於 2017-12-20 10:01 PM 發表

用左兩次?意思系踩過兩次定點
踩佐二~三次柄埋房當衣架

引用:
原帖由 魚蛋mui 於 2017-12-20 10:02 PM 發表

踩佐二∼三次柄埋房當衣架
我keep住踩左一個星期大腿內側系firm左因為我著以前戈條緊身裙 以前大腿位好逼 依加有空位

引用:
原帖由 中環野性的主題 於 2017-12-20 10:04 PM 發表

我keep住踩左一個星期大腿內側系firm左因為我著以前戈條緊身裙 以前大腿位好逼 依加有空位
你好有恆心我仲有一部大大震脂肪機又係用咗五次都冇,唉~快步行路好過

引用:
原帖由 魚蛋mui 於 2017-12-20 10:06 PM 發表

你好有恆心我仲有一部大大震脂肪機又係用咗五次都冇,唉∼快步行路好過
因為出面太凍覺得有單車系屋企方便好多,同埋呢個星期我每日都踩成50分鍾以上

引用:
原帖由 中環野性的主題 於 2017-12-20 10:07 PM 發表

因為出面太凍覺得有單車系屋企方便好多,同埋呢個星期我每日都踩成50分鍾以上
咁你一定要油,其實健身單車好多人得個罷字

引用:
原帖由 魚蛋mui 於 2017-12-20 10:08 PM 發表

咁你一定要油,其實健身單車好多人得個罷字
系也 我d fd買左都系擺,好日唔踩下,我呢排咁岩等新工入職 有成個月break 所以一日一個鍾唔系問題 但開工之後可能一日40分鍾已經系上限

引用:
原帖由 中環野性的主題 於 2017-12-20 10:10 PM 發表

系也 我d fd買左都系擺,好日唔踩下,我呢排咁岩等新工入職 有成個月break 所以一日一個鍾唔系問題 但開工之後可能一日40分鍾已經系上限
我當時都係唔聽人話堅決買,係喎,而家有d健身帶都OK的

回覆 引用 TOP

加油!
我上網睇左好多資料都話帶氧運動唔好做超過一個鐘
同埋出唔出汗同減脂冇咩關係的,最重要係睇心跳率

回覆 引用 TOP

我之前每日踩~2hrs 大概18km 踩咗半年
除咗最初大脾firm少少之外
其他全部都冇進展

回覆 引用 TOP

有用架, 我一星期踩幾次, 每次40-60 分鐘, keep 到消脂心跳就ok唔駛太劇烈
同埋本身睇緊營養師, 配合埋飲食
而家第4個月, 減左27磅喇

我都諗住踩健身單車阿

回覆 引用 TOP

有D Apps 係關于單車既. 試下. 另外需做負重運動來配合才有效.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]