註冊 登入

Del

樓主住在哪個國家?

好幸福呀!

最近經常諗,愛係咪真的可以戰勝一切...

引用:
原帖由 Leavingsoon 於 2017-12-7 01:12 PM 發表

見呢度有太多負面情緒
想分享d正能量

我辭左香港份唔錯ge工後
跟左老公去外國住
由侍應做起
之前係香港做開OL
係外國住住廉價勞工時成日喊
喊點解我份人工幾好
做乜來做妹仔
後來同老公結左婚
又搵到同香港差唔多ge ...
你老公係外國人嗎?
你真的幸福!恭喜您 !

這個分享非常好! 恭喜恭喜!

3年前1個好朋友也嫁了去加拿大. 上個月又再嫁了1個過去. 2年前1個嫁了去台灣, 自己就嫁了去韓國. 還有幾個好姊妹在香港. 我們這班閨蜜談論過, 嫁去外國的人妻都過的比在香港的人妻幸福. 在外國生活簡單得多. 在香港生活的確太累人. 人與人之間站得好近, 但大家的心都太遠. 好好享受香港沒有的簡單生活吧. 祝您生活愉快

見你曬的咁開心, 等我又曬埋一份

附件

2017-12-8 05:44 AM

引用:
原帖由 Leavingsoon 於 2017-12-7 01:12 PM 發表

見呢度有太多負面情緒
想分享d正能量

跟左老公去外國住
由侍應做起
之前係香港做開OL
喊點解我份人工幾好
做乜來做妹仔
後來同老公結左婚
港男娶內地女咁…
新鮮完又係…
大部份事老公或老婆做,
時間耐咗會心攰.

巧sweet呀樓主

回覆 引用 TOP

引用:

見呢度有太多負面情緒
想分享d正能量

跟左老公去外國住
由侍應做起
之前係香港做開OL
喊點解我份人工幾好
做乜來做妹仔
後來同老公結左婚
請問 邊一方面有正能量?

我只係feel到你對個老公好差
一係你有妄想症/思覺失調

引用:
原帖由 Leavingsoon 於 2017-12-8 12:59 AM 發表

係咪因爲隻毛手?7651587
唔係呀,因為睇你所寫, 香港男人應該做唔到囉!

引用:

見呢度有太多負面情緒
想分享d正能量

跟左老公去外國住
由侍應做起
之前係香港做開OL
喊點解我份人工幾好
做乜來做妹仔
後來同老公結左婚
其實樓主老公應該好明白嫁去海外,放棄香港既家人, 朋友, 生活.
這種也是愛的付出. 而相對對樓主愛護有加.

不過香港人核心價值鐘意睇人仆街過自己. 一沉百踩. 有D留言可以直接無視. 自己開心幸福就好. 加油!

引用:
原帖由 catcatsum 於 2017-12-8 09:36 PM 發表

唔係呀,因為睇你所寫, 香港男人應該做唔到囉!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。