• 瀏覽: 11,582
  • 回覆: 57
  • 追帖: 3
如題,我自己好鍾意小朋友,但老公麻麻地,結婚之前同佢已傾好婚後兩年會準備生,但依家佢竟然反悔,應該點做好,大家意見不一致

熱賣及精選
反悔就他不對,不過他咁憎,擔心日後他完全唔理。

引用:
原帖由 2234CatCat 於 2017-11-10 07:47 PM 發表

如題,我自己好鍾意小朋友,但老公麻麻地,結婚之前同佢已傾好婚後兩年會準備生,但依家佢竟然反悔,應該點做好,大家意見不一致
咁就唔好生了,盞嗌交多過凑仔.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2234CatCat 於 2017-11-10 07:47 PM 發表

好好哋搵家庭輔導協助去傾下,可能你老公會改變諗法

回覆 引用 TOP

其實唔生仲好,自由自在,又可以早些退休享受人生,你不妨改變自己的計劃,好好同老公享受二人世界。

回覆 引用 TOP

如果仲後生就走啦,佢簡直係騙子

我同你相反, 我超級唔鍾意小朋友,但男朋友鍾意細路。

婚前傾咗婚後反口一定離婚,嚴重誠信破裂

引用:
原帖由 chachachacha 於 2017-11-11 11:31 PM 發表

婚前傾咗婚後反口一定離婚,嚴重誠信破裂
係,所以我諗緊離唔離,大家意見分歧😵

引用:
原帖由 半空黃色魚蛋 於 2017-11-11 02:26 AM 發表

反悔就他不對,不過他咁憎,擔心日後他完全唔理。
但我又好鍾意小朋友,覺得人生一定要有小朋友先會完美同圓滿

引用:
原帖由 射手兔 於 2017-11-11 04:09 PM 發表

如果仲後生就走啦,佢簡直係騙子
係丫,我今年先28,目標係想三十歲前生,但結咗婚之後佢一直拖我,呢排先同我講佢原來唔鍾意小朋友,唔想生😭,但我又好愛我老公,唔想離婚,唔知點好

生小朋友係人生最大既滿足,人生才有目標

引用:
原帖由 2234CatCat 於 2017-11-12 12:16 AM 發表

係,所以我諗緊離唔離,大家意見分歧😵
襯早攤牌,生兒育女多數婚前共識,如果我另一半話婚後唔生,我唔會娶佢

回覆 引用 TOP

時間不等人. 盡快識個想生仔女既男人啦.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 敏吻的愛 於 2017-11-11 11:02 PM 發表

我同你相反, 我超級唔鍾意小朋友,但男朋友鍾意細路。
所以至今為止係男朋友唔係老公

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]