註冊 登入



打印

情陷152

情陷152 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
大約係8歲至11歲既時候我和家姐弟弟每天做完家都係屋企附近碼頭玩。

有些貨物會堆在碼頭門口直至到第二天才搬走,我地會在那些貨物上爬來爬去,有一天我地如常到碼頭玩耍,看見一位好靚既水警站在碼頭門口,我地同佢傾計問他哥哥你守這個碼頭架! 他又善你回應說 :是呀!


問了他很多問題,但他仍然後友善地回答,不像其他水警,弟弟問他你號碼幾多? 我同家姐也異口同聲地問? 他回答: 152 我說 : 將來大過咗我一定會記得啊!

眼訓tim ,都係上床訓覺,有興趣請各位留名會再寫下去



回覆 引用 TOP

熱賣及精選
11歲那年, 有一日我放學後發覺唔記得蔕鎖匙, 弟弟去了練水要6點才返到屋企, 家姐又未放學, 於是乎我走去碼頭看看會否撞到那位水警哥哥, 果然比我見到佢, 他見我着住校服有點差異 : 便問為什麼唔返屋企 ?
我說 : 唔記得蔕鎖匙呀 !

媽媽呢? 水警哥哥問 : 返咗工, 咁你家姐同細佬呢 ? 家姐未放學, 弟弟去咗練水, 他們幾點鐘返 ? 5點幾至6點, 現在才4點那你未有排等, 我嘆氣 ! 唉...........  正當我想問哥哥住係邊既時侯, 離遠有一位碼頭工人叫他, 他一邊走一邊跟我說 : 不要坐在這裏, 一陣有好多貨要落, 你入去辦公室坐我將檯吧 ! 好的唔該你哥哥



回覆 引用 TOP

入到辦公室見到有將檯放了一頂警察帽, 相信是他的坐位, 我坐在該櫈, 拿起帽子來看, 有時又蔕係自己既頭到, 不久水警哥哥拿着一個好似係橙的東西入黎, 這是什麼東西 ? 我問 : 他回答 : 係西柚, 他去掉了皮來吃,  哥哥給我吃一點 ?  好的 : 嘩 ! 好苦呀 ! 並把脷子伸出來 ! 哥哥在笑, 乞嗤...........沒事麼 ? 他遞上了紙巾, 我望着他心裡在說: 大過咗嫁給他就好了


回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。