• 瀏覽: 27,159
  • 回覆: 82
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 @barbie@ 於 2017-9-2 11:16 PM 發表

當然最想靠做運動減到,但懶真係一大死穴
要靚就要付出架啦~ 我以前咪又係懶, 咪減極都唔成功囉~

引用:
原帖由 macau_chris 於 2017-9-3 06:01 AM 發表
點解我會講一定要運動 , 因為我都係過來人 , 之前靠節食減肥 , 係就係減左好多 (由152 減到去 113) , 但係肌肉鬆 , 好廋 , 身型唔好睇,又要成日計著食呢樣食個樣 , 個人都唔開心 , 之後回復返正常 d 飲食重返 around ...
我都係過來人, 明白的~ 不過ching男性來講113霧有d輕~

引用:
原帖由 RReenn 於 2017-9-3 09:13 AM 發表

我都係過來人, 明白的~ 不過ching男性來講113霧有d輕~
係呀 , 因為之前體脂太高 , 有成 19 , 有個小肚腩  
所以決心減左自己個體脂先 , 而家體脂 around 16 , 我目標係減到 14-15 就會開始淨係增肌
而家 1,3,5,星期日會去做 gym , 2 , 4 就跑 50 分鐘步 , 個人開心好多

引用:
原帖由 macau_chris 於 2017-9-3 09:32 AM 發表

所以決心減左自己個體脂先 , 而家體脂 around 16 , 我目標係減到 14-15 就會開始淨係增肌
而家 1,3,5,星期日會去做 gym , 2 , 4 就跑 50 分鐘步 , 個人開心好 ...
我就實際體重比較看上去重, 我體脂較低

引用:
原帖由 macau_chris 於 2017-9-3 09:32 AM 發表

而家 1,3,5,星期日會去做 gym , 2 , 4 就跑 50 分鐘步 , 個人開心好 ...
我體脂仲有成27😨

引用:
原帖由 macau_chris 於 2017-9-3 06:01 AM 發表
點解我會講一定要運動 , 因為我都係過來人 , 之前靠節食減肥 , 係就係減左好多 (由152 減到去 113) , 但係肌肉鬆 , 好廋 , 身型唔好睇,又要成日計著食呢樣食個樣 , 個人都唔開心 , 之後回復返正常 d 飲食重返 around ...
男仔113磅

引用:
師兄幾高?152磅應該唔算好肥,點解要減到113磅先發現自己太瘦?

引用:
原帖由 RReenn 於 2017-8-25 06:27 AM 發表

營養師點都會從營養角度/唔會偏食/健康飲食著手嘅~
係呀! 同埋分析返你既飲食習慣有乜需要改善.

24/04 58.2kg
04/05 55.9kg
11/05 55.6kg
18/05 54.4kg
25/05 54.2kg
01/06 53.6kg
08/06 53.1kg
15/06 52.7kg
22/06 52.5kg
29/06 51.6kg
07/07 51.7kg
13/07 51.0kg
20/07 51.5kg
26/07 49.6kg
11/08 53.1kg (去完旅行返嚟,喪食之過😢)
21/08 50.9kg (食咗幾日去水餐,減返哂D水,但仲未返去旅行前)
31/08 50.3kg (去咗2次飯局,慶幸拉上補下都減到)
07/09 49.9kg (好乖,盡跟份量,淨係出街食咗一餐lunch,一餐茶餐廳早餐

引用:
原帖由 @barbie@ 於 2017-9-10 07:48 AM 發表
24/04 58.2kg
04/05 55.9kg
11/05 55.6kg
18/05 54.4kg
25/05 54.2kg
01/06 53.6kg
08/06 53.1kg
15/06 52.7kg
22/06 52.5kg
29/06 51.6kg
07/07 51.7kg
13/07 51.0kg
20/07 51.5kg
26/07 49.6kg
11/08 53.1kg (去完 ...
努力呀!支持你。我都就快去旅行,驚驚

引用:
原帖由 迷人pinklady. 於 2017-9-10 08:43 AM 發表

努力呀!支持你。我都就快去旅行,驚驚
應該無人升得好似我咁過份

引用:
原帖由 macau_chris 於 2017-9-2 07:22 PM 發表
如果唔做運動 , d 肉係鬆 , 同埋你一食返正常就會好快肥返
無錯,就算瘦到,線條都唔靚

引用:
原帖由 speakingdoll 於 2017-9-10 09:51 PM 發表

無錯,就算瘦到,線條都唔靚
係~ 仲要減脂增肌

有營養師moniter住 學識點樣處理呢d小反彈都好嘅 第時就要靠自己

引用:
原帖由 @barbie@ 於 2017-9-10 09:22 AM 發表

應該無人升得好似我咁過份
去一次旅行狂食, 最終成個月冇落磅,我都試過

不過恭喜你又可再次出發

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]