• 瀏覽: 27,158
  • 回覆: 82
  • 追帖: 5
本身唔鍾意做運動,食過康寶x,fat burn等等,完全唔掂,聽人介紹跟營養師減,雖然身邊好多人打擊我,話我嘥錢,自己食少D咪得囉。但係我相信人哋營養師讀咁多書一定有價值嘅。依家減咗3個月漸見成績,希望揾個平台監察自己,減到終極目標47kg💪

營養師的價值在于比條正路你行, 你執行時有困難佢嘗試調整飲食方案幫你解決問題.  

不過, 唔想學習健康飲食既人, 唔想改變的人, 的確跟營養師都冇用, 即使減到最終都會肥返.

24/04 58.2kg
04/05 55.9kg
11/05 55.6kg
18/05 54.4kg
25/05 54.2kg
01/06 53.6kg
08/06 53.1kg
15/06 52.7kg
22/06 52.5kg
29/06 51.6kg
07/07 51.7kg
13/07 51.0kg
20/07 51.5kg
26/07 49.6kg
11/08 53.1kg (去完旅行返嚟,喪食之過😢)

求教,
去咩旅行可以2個星期重成差唔多8磅?

引用:
原帖由 kit1kit 於 2017-8-16 04:44 PM 發表
求教,
去咩旅行可以2個星期重成差唔多8磅?
去咗15日台灣同韓國,不過營養師話大部份係水腫,因為出去食野多鹽多糖
返咗香港幾日,慢慢落返喇

三個月減8.6kg 15日肥返3.5kg

運動唔一定減肥先做
令身體健康d低抗力好d病痛都少d 身型好d實凈d好睇d 力氣好左唔駛行步路都扯哂蝦
改善睡眠唔駛怕失眠

至少學識健康飲食都好嘅~ 無了營養稍guide住都要keep住先得~

引用:
原帖由 mltr 於 2017-8-16 06:34 PM 發表
運動唔一定減肥先做
令身體健康d低抗力好d病痛都少d 身型好d實凈d好睇d 力氣好左唔駛行步路都扯哂蝦
改善睡眠唔駛怕失眠
係呀~ 面色又好D(紅潤+去黃+水潤), 身形又firm d

引用:
原帖由 RReenn 於 2017-8-16 08:19 PM 發表
至少學識健康飲食都好嘅~ 無了營養稍guide住都要keep住先得~
多謝你支持,我都希望完咗都keep到
明天去覆磅,希望減返旅行嗰幾磅

我信營養師

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 @barbie@ 於 2017-8-17 07:26 PM 發表

多謝你支持,我都希望完咗都keep到
明天去覆磅,希望減返旅行嗰幾磅
少食多滋味, 食返清D, 有運動消耗返就無事~

可以分享下營養師教你的食法?

引用:
原帖由 @barbie@ 於 2017-8-16 05:03 PM 發表

去咗15日台灣同韓國,不過營養師話大部份係水腫,因為出去食野多鹽多糖
返咗香港幾日,慢慢落返喇
可唔可以教下我...
我都成日水腫, 有d咩食物要特別留意唔好食?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]