註冊 登入

可知道此刻想你

可知道此刻想你 E-mail 此主題給朋友

我很想你.....
我們曾經每晚都在公園放狗傾計,可惜當年年紀小,連你的名字也不知道,我只知道你的狗叫Tommy!
還記得二十多年前,有一晚在公園內的乒乓桌上聊天,你問我你跟其他狗友有什麼不同,我說你的狗沒有蝦我的狗,和你喜歡和我談天說地⋯⋯其實這不是我心底話,我很希望你會向我表白,因為直覺上我覺得大家都喜歡對方的,可惜當時有另一個人追求我,見到我同你一齊,竟然走過來問我是否背著他識男仔,我無奈地說我和你沒關係,我看見你帶著失落離開,而我亦都無奈地回家。
自那晚後,你已不再和我聊天,後來亦跟本沒有碰面。
我好想同你講,我當年跟本不喜歡追求我那男子,亦沒有和他一起,我是喜歡你的,難道你一點都感覺不到,為什麼放棄了我.....
不知道你近況如何,過得開心嗎?
我只知道此刻我真的想你,希望能在網上找到你,我近日不時於面書舊居群組上希望能再度與你相遇,我會有這麼幸運嗎?

熱賣及精選
好感動,希望你能夠找到他

做人要向前👀

引用:
原帖由 床上野 於 2017-8-9 02:59 AM 發表

我很想你.....
我們曾經每晚都在公園放狗傾計,可惜當年年紀小,連你的名字也不知道,我只知道你的狗叫Tommy!
還記得二十多年前,有一晚在公園內的乒乓桌上聊天,你問我你跟其他狗友有什麼不同,我說你的狗沒有蝦 ...
當年的妳.....
估唔到二十年後會喺度遇番,記得果陣時我還年輕,老實說,我都唔記得咗妳名字,依稀記得妳拖住隻狗叫Tony!

講起當年和妳放狗果個濕立立既公園,大家坐在鋪滿塵既乒乓卓上聊天,除了妳問我隻狗和妳隻狗的問題,妳記得嗎?果陣時大家談天說地,其實我地關係好曖昧,對了,我們談天說地得真係好開心,差點我都以為小海狗搵到佢既濕地公園,點之妳背後突然殺出隻狗公(都好像叫Tony),我對妳團慾火當堂熄晒。妳知唔知我之後幾失落。

自那晚後,知妳除了隻假狗外還有隻真狗,我根本不想再找妳破壞妳,希望妳明白!
原來而家睇番妳當年是喜歡我的,其實到現在我還是很想念妳,現在我近況還是單身,仲有keep住放狗,我們.....還有機會再一齊放小海狗......嗎?

引用:
原帖由 床上野 於 2017-8-9 02:59 AM 發表

我很想你.....
還記得二十多年前,有一晚在公園內的乒乓桌上聊天,你問我你跟其他狗友有什麼不同,我說你的狗沒有蝦 ...
愛是做出來的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 求生者 於 2017-9-19 03:28 PM 發表

當年的妳.....
估唔到二十年後會喺度遇番,記得果陣時我還年輕,老實說,我都唔記得咗妳名字,依稀記得妳拖住隻狗叫Tony!

講起當年和妳放狗果個濕立立既公園,大家坐在鋪滿塵既乒乓卓上聊天,除了妳問 ...
真係你?
當年你隻狗係邊個品種?甚麼顏色?

引用:
原帖由 床上野 於 2017-10-12 02:45 AM 發表

真係你?
當年你隻狗係邊個品種?甚麼顏色?
真...豬都無噤真!
當年我隻狗立咗品,所以無蝦你隻狗,你記得嗎?
仲有,我隻狗一啲都唔好色,你記得嗎?跟主人一樣.....

誠非勿擾!!!

回覆 引用 TOP

誠非勿擾!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 求生者 於 2017-10-12 08:52 AM 發表

真...豬都無噤真!
當年我隻狗立咗品,所以無蝦你隻狗,你記得嗎?
仲有,我隻狗一啲都唔好色,你記得嗎?跟主人一樣.....
一啲都唔記得😡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 求生者 於 2017-9-19 03:28 PM 發表

當年的妳.....

講起當年和妳放狗果個濕立立既公園,大家坐在鋪滿塵既乒乓卓上聊天,除了妳問 ...
呢篇文章得分係0,連重作都唔洗!

引用:
原帖由 樓下幼小的主題 於 2017-8-11 05:49 PM 發表

好感動,希望你能夠找到他
多謝你,可惜只有白撞的人回覆,失望😔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hello532 於 2017-8-19 01:50 PM 發表

做人要向前👀
明白,知道機會渺茫,又或者二十年後大家都唔同晒亦有各自生活,但自己真係好後悔當年冇講清楚😔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 床上野 於 2017-10-13 01:15 PM 發表

呢篇文章得分係0,連重作都唔洗!
老師,俾次機會啦我以後會好俾心機作文……

回覆 引用 TOP

19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。