註冊 登入

[暗瘡斑印] 醫暗瘡凹凸洞,試過好多方法治療,最後先搵啱方法,大家分享經驗,減少浪費金錢時間

所以大家要注意下自己用既産品,可能都影響皮膚

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
做(YouTube個案疤痕療法治療)呢個做之前先敷軟化皮膚既野ㄧ小時左右,要軟化左皮膚先可先針對斗正改變凹洞再生,之後用電動機,好似密針開始同我做。
可能我凹洞多,範圍亦多,中途有啲時候要兩個人同時一齊同我做,每次整個過程時間有吾同,大約兩個半至4個鐘。
之後都係要whatsapp修復情況比佢哋評估,幾時開始搽修復,同程序係點搽法。
做完會有焦大約都係幾日至一星期左右甩焦,都係要等佢自然甩焦,吾好提早整甩啲焦,呢個
(YouTube個案疤痕療法治療)第1次做都見到淺左,但我原來凹洞底有硬疤,所以第2次做硬疤軟身左,所以比第1次更加有成效,凹洞淺多左好多

回覆 引用 TOP

做針果d係咪好痛?怕痛唔敢試

引用:
原帖由 hotaru718525 於 2017-9-4 10:04 PM 發表

做針果d係咪好痛?怕痛唔敢試
之前打Laser痛啲,呢個可以接受,可以好返都已經好開心,之前有做過吾痛又無修復期,但凹洞冇咩大改善,白做,唸返轉頭吾知做黎為咩,攪完ㄧ輪得個吉

回覆 引用 TOP

我經驗認為,好淺既凹洞可能普通啲吾洗復完期,吾痛既治療可能都有幫助,最多慢啲好返,但如果深凹洞,呢啲吾痛又吾洗復完期,可能要做好多好多次,分分鐘十年八載到未好得晒

一定要做全面定局部都可以?大約幾錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ROROQQQ 於 2017-9-5 12:11 AM 發表

我經驗認為,好淺既凹洞可能普通啲吾洗復完期,吾痛既治療可能都有幫助,最多慢啲好返,但如果深凹洞,呢啲吾痛又吾洗復完期,可能要做好多好多次,分分鐘十年八載到未好得晒
我都試左好多吾同既治療,都攪左4、5年左右先好左一半,而家凹洞仲係算明顯……唉@@

點解凹凸洞咁難醫?普通治療吾洗復完期,吾洗面紅果啲治療真係攪吾到凹凸洞?

引用:
原帖由 metaman 於 2017-9-5 11:54 PM 發表

我都試左好多吾同既治療,都攪左4、5年左右先好左一半,而家凹洞仲係算明顯……唉@@
做過吔野?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ROROQQQ 於 2017-9-5 12:11 AM 發表

認同

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bettyffaann 於 2017-9-6 07:34 PM 發表

點解凹凸洞咁難醫?普通治療吾洗復完期,吾洗面紅果啲治療真係攪吾到凹凸洞?
的確好難

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 metaman 於 2017-9-3 03:28 AM 發表

picosure 用755蜂巢係米即係皮秒激光?本來有唸過試下,但新技術吾敢再花錢亂試,其實做完picosure會有咩反應,係米冇修復期?你做兩次非常少改善,但係你凹洞深吾深?
做picosure用755蜂巢會痛,所以有搽麻,做完皮膚會出現紅印,皮膚有發熱感覺,但治療師即時用冰降溫,大約20分鐘過後熱開始退,紅印都淡咗,係好輕微紅,到第2、3日都完全冇紅!但做左兩次淺既凹凸洞只係非常少改善,深既完全吾見有效,都係淺凹凸洞2,3星期後已經好似打回原形,所以覺得凹凸洞好難醫好

引用:
原帖由 bettyffaann 於 2017-9-6 07:34 PM 發表

而家好返8成先知原來凹凸洞吾係難醫好,只係我當初搵錯原理及方法啫

引用:
原帖由 msesw 於 2017-9-9 11:04 AM 發表

做picosure用755蜂巢會痛,所以有搽麻,做完皮膚會出現紅印,皮膚有發熱感覺,但治療師即時用冰降溫,大約20分鐘過後熱開始退,紅印都淡咗,係好輕微紅,到第2、3日都完全冇紅!但做左兩次淺既凹凸洞只係非常 ...
picoway laser同你picosure有咩分別?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。