註冊 登入

[暗瘡斑印] 醫暗瘡凹凸洞,試過好多方法治療,最後先搵啱方法,大家分享經驗,減少浪費金錢時間

冇做scarlet rf 之後,就去打Restylane透明質酸去凹凸洞,因為貪佢夠快見效,又冇修復期,又吾洗面紅幾日~呢個打完除咗有少少針孔既紅點之外,效果都係即時有,洞平咗8,9成,比起切疤手術係冇修復期,但係吾係永久~keep咗兩,三個月已經開始慢慢回落,咁即係吾斷尾`始中治標吾治本, 打過兩次有再keep住打, 都係想再搵其他有冇啲可以永久斷尾醫返好啲洞~搵黍搵去,試黍試去, 試咗咁多野,其實真係燒銀紙又燒咗好多時間
咪話吾攪到已經身心有啲疲累...灰既感覺或多或少真係有
但冇計, 女仔咁深凹洞老咗皮膚仲要冇彈性,我怕到時仲醫吾好,啲洞會更加難睇嘔心

熱賣及精選
引用:
原帖由 ROROQQQ 於 2017-8-15 09:53 PM 發表

冇做scarlet rf 之後,就去打Restylane透明質酸去凹凸洞,因為貪佢夠快見效,又冇修復期,又吾洗面紅幾日~呢個打完除咗有少少針孔既紅點之外,效果都係即時有,洞平咗8,9成,比起切疤手術係冇修復期,但係吾係永 ...
你醫凹凸洞幾多年呀
洗左總共幾錢?
宜加幾多歲?

樓主,你話YouTube好多個案果間,吾知我有冇揾錯係啲MTS組合同疤痕重建果間?
我見有啲post既ching有贊話有效,有啲話黑店冇效,又話係打手,有啲擔心受騙,咁你最後做咗半年好返8成果間,係米我所講YouTube前後個案嗰間。?

引用:
原帖由 海中的漂流船 於 2017-8-16 12:38 PM 發表

你醫凹凸洞幾多年呀
洗左總共幾錢?
宜加幾多歲?
7年左右,加埋我唸用左大約二十萬,當中有部份係居企人比,而家28歲啦,就來29😭

引用:
原帖由 ROROQQQ 於 2017-8-16 09:48 PM 發表

7年左右,加埋我唸用左大約二十萬,當中有部份係居企人比,而家28歲啦,就來29😭
二十萬係屋企人現金呀
我係碌卡呀,好彩後來有屋企人清如果唔係要搞破產,冇陰公

引用:
原帖由 metamanmetaman 於 2017-8-16 02:53 PM 發表

樓主,你話YouTube好多個案果間,吾知我有冇揾錯係啲MTS組合同疤痕重建果間?
我見有啲post既ching有贊話有效,有啲話黑店冇效,又話係打手,有啲擔心受騙,咁你最後做咗半年好 ...
邊間吾答啦!都係果句只係分享下我個人經驗,好吾好自己唸啦!個個出post都有贊有話係打手架啦!我當初都見有post話laser好有效,又有人話係打手,又話黑醫,做得好米得囉,做過吾得,咁就為有再試下其他囉,好似我做Laser成效吾大,都未必其他人冇成效,吾通我個人成效吾理想,就話Laser吾得咩,冇野係絕對,所以米要自己分析下,想點醫囉,自己覺得有信心米試下,冇信心米吾好做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海中的漂流船 於 2017-8-16 09:56 PM 發表

二十萬係屋企人現金呀
我係碌卡呀,好彩後來有屋企人清如果唔係要搞破產,冇陰公
吾係全部二十萬居企人比,係部份,初期做Laser,切疤手術係居企人比現金,咭都有,因為佢哋都吾想我個面咁難睇,話我本身個樣OK, 係比皮膚差累事,跟住再做其他治療係我自己比,自己開始工作有少少錢儲下,都吾好意思要居企人再負擔我啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingofwhat 於 2017-8-17 10:36 PM 發表

我就認為凹凸洞係等於冇左啲肉,做刺激骨膠原既療程只係短暫好啲,始中會流失
要做到再創傷凹洞既程度,先可以生返啲肉,先做到永久
認同一半,我經驗係仲有好多其他因素先可以生好而永久好返,好似之後點護理都系有影響

回覆 引用 TOP

我之前做Laser 都好創傷,但又好似生肉吾多?

引用:
原帖由 metaman 於 2017-8-19 10:27 PM 發表

我之前做Laser 都好創傷,但又好似生肉吾多?
邊種Laser

之後又見好多post 話fraxel laser效果仲好過co2 Laser, 所以又走左去做,頭兩次打度數吾係好勁,所以大约5日退红,跟住果兩次,我話好似吾太有效,就話加大度數,有焦,大约5-6日甩焦,面红兩星期左右就淡左好多红,做左4次又冇再做
因為做到第4次毛孔見到收細左,深既洞好左20% 咁睇起上黎要做多十幾次先攪得惦,所以唸住停下先順便睇下有冇回落,過左三個月左右係有回落10%,即係4次只好左10%,所以真係吾知點算,做咩都好似吾係好理想,除左切疤手術係快冇左個洞之外,就吾知仲有咩方法,但我個面咁多凹凸洞做切疤手術真係怕個面變形,又可能會留低好多條狀手術疤痕,所以有些少半放棄狀態,當時已經放慢左脚步揾其他方法

回覆 引用 TOP

跟住停咗好一段長日子都冇再去試其他方法治療, 最多都只係做下其他普通啲既療程, 做下激光去斑,做下Hifu, 而當時在2年前已訂閱咗好多前後個案既果個Youtube channel , 所以久不久都收到有新個案片 ,但因為以前都有做過微針果類都冇咩效, 所以見訂閱Youtube果間都好似係類似微針果類~所以一直都冇打算去試下 ,
但一年前左右, 見佢哋的個案越越多~又見真係有人做埋訪問 又好多前後皮膚既影片睇到效果好似越來越好咁. 所以心想吾通呢間做既有吾同 所以終於決定去做, 結果估吾到竟然半年左右,做咗2個吾同既治療,一個係組合形式,一個係針對疤痕凹洞,夾埋6次已經可以好咗差吾多有80%好返 但呢個既做法真係有時間先再慢慢講,因為同我以前做既微針好吾同, 冇唸過原來係好work, 亦明白咗原來好多治療, 例如Laser可能未必冇用, 要睇下操作既人夠吾夠經驗同判斷點操用咩能量及皮膚情況點配合, 之後點護理等都可以令效果有好大分別
微針都係,我睇Youtube個案原來真係好多經驗同操作技術及配合有關, 每次做完我都會影相比佢哋跟進情況 教我果次點護理,同埋用黍判斷我下一次會點同我做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fufuly 於 2017-8-20 03:57 AM 發表

邊種Laser
fraxel lase同Fractional CO2 laser都做過

回覆 引用 TOP

第一次做Youtube個案組合形式嘅治療係用一個滾輪微針同我做,做既已經感覺同以前做既手法好有分別,好有經驗咁,完成滾輪微針處埋之後就同我再落咗個生長因子精華就再敷左個會起泡既Mask,敷完Mask就跟住就再同我用一個頭冰冰地有時又暖暖地既機再加生長因子精華做,完成之後就比左頭幾日用既修復野我,當中有生理鹽水,消毒即棄巾用來清潔皮膚,仲有修復霜,修復精華同Cream,用完頭幾日既修復之後就要用返Join plan送比我既其他產品繼續平日既護理,做完上面既治療會有結焦情況大約4-6日脫焦,面紅到第6,7日都會有啲啲紅,視乎果次做既程度,不過做前做下補濕,前兩三日用送比我既補濕Jelly我覺得無論效果及退紅都好啲

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。