註冊 登入

[暗瘡斑印] 醫暗瘡凹凸洞,試過好多方法治療,最後先搵啱方法,大家分享經驗,減少浪費金錢時間

之後我去咗一間醫療集團到做微針,做左有10次,一個月做一次,做完會有蕉,紅都係一個星期左右,做完就配左啲產品返去修復,呢個效果基本上係淺既洞係好左一半,毛孔的確細左,但深既洞仍然好得好少,都可能有20% 淺咗,但仍然處於好深,跟住又冇再做

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
因為吾同形狀深凹洞太多, 係網上資料及都有ching介紹切疤手術可以好快治療深洞,所以之後又試下做咗其中3粒深既洞,的確即時冇咗個深洞,只係有一條手術疤痕,醫生話等傷口一段時間埋口就會完全好返~係注意手術後傷口護埋好,吾好比佢發炎 ,咁手術後既疤痕就會吾覺眼,就算有條小疤痕,總好過有個大凹洞!  
呢個方法都算Work~ 不過可能果3粒大凹洞比較接近, 我發現果部份既皮膚逢埋咗之後有啲面形吾同咗, 應該係啲皮拉緊逢埋咗所以咁~ 而我又太多深凹洞,所以咁做法,我想像可能個面會變得好怪,有咁多凹凸洞根本咁做只會又產生第2個問題, 不過如果得一兩粒凹洞而果兩三粒凹洞又吾會太近距離, 呢個方法都可以話不失為一個快好返既方法
但太多凹洞我自已就吾多建議做

引用:
原帖由 ROROQQQ 於 2017-8-10 07:58 PM 發表

最後係YouTube見到有人做凹凸洞好快好返好多,所以就去咗做,其實類似微針果類咁,但以前都做過好多次都冇咩大作用,本來冇唸住去試,但見到YouTube好多個案,抱住試下係米同我以前做既吾同,結果比我想像中 ...
樓主你最後半年醫好係邊間,可以pm我嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ROROQQQ 於 2017-8-12 01:50 AM 發表

因為吾同形狀深凹洞太多, 係網上資料及都有ching介紹切疤手術可以好快治療深洞,所以之後又試下做咗其中3粒深既洞,的確即時冇咗個深洞,只係有一條手術疤痕,醫生話等傷口一段時間埋口就會完全好返~係注意手 ...
切疤手術係邊間,可以pm埋比我嗎?

引用:
原帖由 bettyffaann 於 2017-8-12 03:25 AM 發表

切疤手術係邊間,可以pm埋比我嗎?
吾好意思,真係純分享,我吾會公開我做過既治療邊度做,因為好多野啱我未必等於啱你,始中瞭解自己既情況係點,想要好返咩程度,自己接吾接受治療反應去決定好啲,而且好吾好自己唸自己揾認為好既方法去做,無謂麻木咁聽人介紹好就去做,包括我,呢啲只係純個人分享經驗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ROROQQQ 於 2017-8-10 07:58 PM 發表

最後係YouTube見到有人做凹凸洞好快好返好多,所以就去咗做,其實類似微針果類咁,但以前都做過好多次都冇咩大作用,本來冇唸住去試,但見到YouTube好多個案,抱住試下係米同我以前做既吾同,結果比我想像中 ...
樓主,咁究竟係YouTube做果個既時候凹洞半年後好返幾多?有冇8成?

引用:
原帖由 metaman 於 2017-8-12 06:55 PM 發表

樓主,咁究竟係YouTube做果個既時候凹洞半年後好返幾多?有冇8成?
應該都有8成 ~因為之前係化咗妝都明顯見到啲洞而家化妝就已經吾算明顯! 不過近睇當然都仲有輕微凹~不過已經好好多. 起碼吾會成日比人留意住我個面啲洞黍傾計 不過我仲再轉做緊其他療程 ,希望可以去到9成吾化妝都可以啦始中女仔都好想完美多少少

做完切疤手術之後 因為想等個手術疤埋口再好啲先再攪其他洞
個面又有好多暗粒, 見海藻矽針可以收下毛孔去下暗瘡都得
又走去試做咗1次,做完個美容師話想效果再好啲就要補濕多啲
叫我配咗支補濕精華,面霜,Mask, 做完有少少脫皮,面紅即日都退
幾日後又好似皮膚滑咗少少, 毛孔有輕微細咗,暗粒有啲推咗出黍,
我見facebook有廣告可以買返去自己做,所以之後自己買咗返居企做
我有時2至4個星期就自己做一次,不過做咗5,6次冇點再做
一來懶,二來覺得毛孔做完1星期好咗,好快又大返,但做完又係會白淨啲滑啲
另一方面做得多又好似易敏感咗

回覆 引用 TOP

切疤手術個手術疤理口隱定晒之後, 就去咗做scarlet rf 即係微針射頻,因為話downtime快, 1至2日左右可以退紅,又可以去凹凸洞,吾洗好似做 Fraxel laser, 微針果類類面紅耐啲, 因為醫生話我要做10次先得,不過都講明吾會100%好返,大約可以好一半以上,
咁心唸我咁深又吾洗面紅咁耐, 10次好一半都好過冇啦,
開頭果幾次係見到深既洞好睇咗啲,凹位脹返上啲咁,不過做到第6次開始覺得停頓咗
冇咩進展,做晒10次之後,其實脹返少少既凹洞又回落返咁,深既洞只能講10次可能好咗都係得10%,淺既洞就真係有好返一半,但對我黍講我係想深既洞可以好返
結果都係吾係我想要既成效

引用:
原帖由 ROROQQQ 於 2017-8-13 02:55 AM 發表

應該都有8成 ~因為之前係化咗妝都明顯見到啲洞而家化妝就已經吾算明顯! 不過近睇當然都仲有輕微凹~不過已經好好多. 起碼吾會成日比人留意住我個面啲洞黍傾計 不過我仲再轉做緊其他療程 ,希望可 ...
半年即係幾多次

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ROROQQQ 於 2017-8-13 03:32 AM 發表

切疤手術個手術疤理口隱定晒之後, 就去咗做scarlet rf 即係微針射頻,因為話downtime快, 1至2日左右可以退紅,又可以去凹凸洞,吾洗好似做 Fraxel laser, 微針果類類面紅耐啲, 因為醫生話我要做10次先得,不 ...
樓主你大概幾顆洞?用咩方法搞好

引用:
原帖由 海中的漂流船 於 2017-8-14 04:22 AM 發表

樓主你大概幾顆洞?用咩方法搞好
成面我好多大洞,淨係試左其中三粒大洞做切疤手術,做完埋口都會有疤痕,只係由大洞變左形態係一條小疤,都可以接受。不過太多洞做既話,我覺得個面形會有扭曲,會好怪,因為我做果三粒大洞可能係太近

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ROROQQQ 於 2017-8-13 02:55 AM 發表

應該都有8成 ~因為之前係化咗妝都明顯見到啲洞而家化妝就已經吾算明顯! 不過近睇當然都仲有輕微凹~不過已經好好多. 起碼吾會成日比人留意住我個面啲洞黍傾計 不過我仲再轉做緊其他療程 ,希望可 ...
你話最後去做YouTube好多個案果間好咗8成,咁你去開始做果時凹洞仲係吾係好深,咁半年做咗幾多次好8成呀?

引用:
原帖由 metaman 於 2017-8-14 06:34 PM 發表

你話最後去做YouTube好多個案果間好咗8成,咁你去開始做果時凹洞仲係吾係好深,咁半年做咗幾多次好8成呀?
就係仲好多深凹洞先再揾辦法,半年左右做左6次,不過其中有3次係組合,分兩日做先叫完成一次,另外3次係做專針針凹洞做,但好左8成我就想再好多啲,所以又做緊其他療程,希望可以9成以上啦

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。