• 瀏覽: 204,024
  • 回覆: 766
  • 追帖: 66
見到咁多Sis 講減肥經歷, 等我又講下先, 我今年35歲, 有一個小朋友3歲4個月, 未生之前, 一路以來都係瘦底, 唔會覺得自己有一日會變成肥婆. 生完仔後, 身形開始暴脹到130磅, 腰圍到36吋. 生左個仔後, 個人好似生積咁, 食極都唔飽, 去行街果時, 發現D衫唔啱我Size, 有時都會唔開心~

直到上年7月, 開始我人生第一次減肥, 一開始我先改變飲食習慣, 以住早餐食茶記(三文治/粉麵類)加杯奶茶, 中午出外茶記飯盒, 到晚餐返屋企食飯(大約8:30左右食), 現在我早午晚三餐自己整, 少油鹽糖, 晚上盡量6:00前食.

一開始唔識減肥, 去到gym場淨係識跑步同玩下瑜珈, 一個星期去大約4-5日, 當時未識玩重訓, 雖然減磅, 但效果好慢, 自己亦冇減肥知識, 淨係知道運動加食野要配合, 但係點樣先叫配合呢?! 當時係一個問號~

講住咁多先, 有空再講, 去相~

熱賣及精選
引用:
原帖由 快樂的天使 於 2017-8-1 03:48 PM 發表

見到咁多Sis 講減肥經歷, 得我又講下先, 我今年35歲, 有一個小朋友3歲4個月, 未生之前, 一路以來都係瘦底, 唔會覺得自己有一日會變成肥婆. 生完仔後, 身形開始暴脹到130磅, 腰圍到36吋. 生左個仔後, 個人好似生積咁, ...
巧勁有6舊腹肌。

有腹肌!好勁!

真係辛苦晒!不容易啊

...1231/20000

健康就是財富!

找到你的心之所安了嗎?

回覆 引用 TOP

而家28寸腰,係指最幼果部分,定係肚臍位?

健康就是財富!

找到你的心之所安了嗎?
勁,飲食加重訓係減肥關鍵,cardio唔係主要助力

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
練到有幾舊 福機,要幾耐時間呀?

好勁!樓主可否分享下訓練計劃?因我岩岩join左gym, 想練下線條, 但無跟pt, 不知從何入手

希望有機會係GYM ROOM見到你,我都係嗰度做GYM!

回覆 引用 TOP

哇哇哇…樓主勁
6舊肌肌巧型,請賜教

Dear God..
l know that he's out there
the one l'm suppose to share my whole life with
And in time..you'll show his to me
Will you take care of him comfort him and protect him
Until that day we Meet
And let him know my heart is beating with him

回覆 引用 TOP

原來係阿嫂👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 psplayer 於 2017-8-1 04:15 PM 發表

而家28寸腰,係指最幼果部分,定係肚臍位?
最幼果部分

引用:
原帖由 破曉微涼 於 2017-8-1 04:57 PM 發表

練到有幾舊 福機,要幾耐時間呀?
6舊, 9個月左右

引用:
原帖由 快樂的天使 於 2017-8-1 06:15 PM 發表

6舊, 9個月左右
利害,有恆心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 快樂的天使 於 2017-8-1 06:12 PM 發表

最幼果部分
你以前最幼部分都36咁驚人??

健康就是財富!

找到你的心之所安了嗎?
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]